Nem engedett be a MÁV két Szerbiából Magyarországra tartó vonatot vasárnap, mert azok tele voltak migránsokkal; a szerelvényeket a határon megállították – írta közleményében a szerbiai állami vasúttársaság. 

A tájékoztatás szerint a Belgrádból szombat késő este indult vonatot éjszaka a szabadkai vasútállomásról nem engedték továbbhaladni, mert Magyarország nem akarta fogadni a szerelvényt.

A vonat 7:45-ig várt arra, hogy továbbmehessen, akkor viszont végleg törölték az aznapi járatot. A vonaton tartózkodó migránsok Szabadkán maradtak – tájékoztatott a szerbiai vasúttársaság.

A vasárnap reggeli Avala nevű vonat a déli órákban várakozott Szabadka határában, hogy folytathassa az utat Budapest és Bécs felé, ám a MÁV nem akarta ezt a járatot sem tovább engedni, így csak azt követően indulhatott tovább – két órás késéssel –, hogy lekapcsolták róla a migránsokkal teli vagonokat.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@wagabund: A MÁV - nak nem parancsol senki !
Azt csinálja amit mondanak nekik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
@verum: Mi a kollégámmal, aki egyben testvéri jóbarátom, egy-egy beszélgetés során vegyesen használjuk a tegező és magázó formát.
A hangulati elemek megsokszorozódnak ebben a formában. :)
De való igaz, megfelelő szókinccsel, kommunikációs készséggel megy csak a játék. :)
F_Viktor
@okina48: Írod:
"Amikor az osztrákokra egy szerelvényt ráengedtünk-Merkel össze -vissza nyilatkoztai miatt,akkor ki voltak akadva."

Miről van szó???

Írod:
"Egy dolgot azért még árulj el nekem!Görögország nem írta alá ugyanezeket az egyezményeket?"

Dublin III esetében Görögország arra hivatkozva, hogy a menekülteket erőszakkal nem lehet regisztrálni, tovább küldik Macedóniába, eleget téve a genfi egyezménynek.
Jelenleg Magyarország is pontosan ebben a cipőben jár, így kellene cselekednie.
Mivel Dublin III évi pár száz menekült esetén működik, végnapjait éli.

Írod:
"Ja...,és a franciák miért nem engedik rá Angliára őket?"

Nem hallottál nyáron a Calais-i menekülthelyzetről?
Főlökött
@F_Viktor: Könyörgöm, tájékozodjon már végre !

Míg Magyarország 60 ezer migráns regisztrációját elvégezte el, addig a Görögök 6 ezret első körben, majd felfüggesztették ezen ténykedésüket. Olaszok szintén ezt tették !
Nem EU-s tagállamok lennének, az említett államok ? Nem vonatkoznak ezen országokra akkor, a jogi normák ? De igen ! Ugyanaz, mint Magyarországra, de úgy tűnik nem...

Jelenlegi állapot szerint kimentik, szállítják, élelmezik, majd kirúgják területükről a migránsokat, Ők lesznek a legjobban felháborodva, amikor csőstül vissza is kapják ezeket - a kiutasítottakat, mint első belépési pontban megjelenő - de hanyagságuk miatt - nem regisztrált áradat személyeit. De aranyos is lesz, meg is érdemlik !!!

Szerinted miért volt egy lightos petting az EU.-ban? Mért néznek, mint maci a málnásban és nem tudnak mit tenni, mit ténykedni !? Fogalmuk sincs, mit tegyenek, ennek megállítása gyanánt-érdekében !
F_Viktor
@Főlökött: Minden EU tag elismeri, hogy Dublin III elfogadásakor évi 4-500 menekülttel számoltak. Ezért mára ügyefogyottá vált az egész, s Orbán mégis ragaszkodik betartásához, miközben az EU alapszerződésének 18. és 19. cikkét, az emberi- és menedékjogokat semmibe veszi, napi szinten tiporja.
Ezért a világ felháborodása, nem azért amit te írsz, amivel egyébként Orbánt és Szíjjast idézgeted.

Amint láttad, pénteken és szombaton Ausztria sem kényszerített senkit a regisztrációra, aki oda kérte a letelepedési kérelmét, csak azok regisztrálták.

A menekültek félnek legjobban a regisztrációtól mióta Orbán megfenyegette őket, kényszeríteni viszont nem lehet (csak Magyarországon osztják a pofont ha nem hajlandó az ujjlenyomatvételhez), ezért fennáll a patthelyzet, szervezetten tovább kell engedni őket, s nincs semmilyen probléma.

Persze ebben az esetben nem lehet határvadászokat, katonákat bevetni ellenük, nem pártolnak át Orbánhoz a jobbik szavazói, felesleges hiszti volt az elmúlt félév...
Főlökött
@F_Viktor: 1951 évi Genfi Egyezmény 2. cikk

"Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse..."
Ezek nem így viselkednek.

A regisztráció felfüggesztéséről nem szólnak a hírek érdekes mód, Olaszok, Görögök, Ausztria nem regisztrál, csak menjenek. Egy nagy káosz az egész.

Épp ma reggel volt egy riport arról, hogy a Németeknél beindult a regisztráció, minden szükséges rögzítéssel annak érdekében, ha kiutasítják, beazonosítható legyen. Így ha visszamegy, akkor törvénytelenül tartózkodik ott.

Az ittenieknek az az elhibázott ténykedésük, hogy a regisztráció után, váratják a csapatot hetekig, amit valjuk be joggal unnak meg. Kifogynak a pénzből, élelem sem rózsás, jönnek az éjszakai hidegek - fáznak, szállás - fekvőhely sincs igazán megoldva, ekkora létszámra.

:) "(csak Magyarországon osztják a pofont ha nem hajlandó az ujjlenyomatvételhez)" Ma reggel nyilatkozott Röszkéről, egy angol önkéntes orvosnő, akiről állíthatjuk, hogy független és elfogultságmentes, hogy bordatöréssel keresték fel a migránsok, mert a Szerb rendőrökkel összetűzésbe kerültek. Tehát az itteniek még nagyon is visszafogottak szerintem.
spu00
@F_Viktor: Gondolom Ön csak két falú közötti lovaskocsival közlekedett, mert különben ismerné azt a szokást, hogy a határ állomás előtti nagyobb helyiségnél szállnak fel az útlevelet ellenőrző hatóságok, s a határnál a nem megfelelő okmányokkal rendelkező utasokat leszállítják, vagy az első megállónál az aktuális rendőrségnek adják át vissza szállítás céljából. Ha nem tudná, Szerbiából csak érvényes útlevél és vízum birtokában léphetnek be idegen állampolgárok.Az illegalitás nem elfogadott jogi fogalom.S főleg nem a bevándorló határozza meg a fogadási feltételeket. Ez csak az Önök részére lenne megfelelő, hogy anarchikus állapotok legyenek M.o-n. Nem fog sikerülni. A 100 busz csak egy kis figyelmeztetés volt, de milyen hatásos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.