Egyre elégedetlenebbek az Európai Unióval a csehek, s amennyiben most új népszavazást tartanának a szervezethez való csatlakozásról, akkor az negatív eredményt hozna.

Csehország uniós tagságával jelenleg a lakosság 58 százaléka elégedetlen. Ők egy esetleges új népszavazáson a belépés ellen voksolnának. A elégedettek aránya 38 százalék, ők most is a belépést támogatnák – derült ki a STEM közvélemény-kutató intézet országos felméréséből, amelynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Szociológusok szerint a jelenség nyilvánvalóan összefügg a migrációs válsággal, konkrétan azzal, hogy az emberek nagy része szerint az Európai Unió eddig képtelen megfelelően kezelni a felmerült problémákat.

Prága és néhány más uniós tagállam ellenzi a tartós menekültkvótákat, amelyeket Brüsszel a migránsválság megoldására javasolt. A szóban forgó államok, köztük Magyarország, azonban kisebbségben van véleményével.

Csehország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, s a tagság támogatását rendszeresen mérik. A most mért elégedetlenség az elmúlt 11 év alatt a legmagasabb – mutatott rá a STEM. A felmérések szerint az EU-tagság támogatói 2011-ig voltak többségben, azután kisebbségbe kerültek.

Az EU-tagságot továbbra is a fiatalok, a magasabb képzettséggel rendelkezők és a jobb anyagi körülmények között élők támogatják leginkább. A 45 évnél idősebbek körében azonban az utóbbi években jelentősen megcsappant az EU-t támogatók aránya. Politikai szimpátiák alapján az EU-tagságot leginkább a jobboldali pártok hívei támogatják, míg a baloldali pártok szavazói nagyobb mértékben ellenzik.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Kilépnének a csehek az Európai Unióból."
Remélem mi is követjük őket.
Ez az EU semmit nem ér.
Franciaország, Anglia, Németország mondja, meg a többi országnak miről mit gondoljon.
Bevallom híve voltam kezdetben, de mára már nem.
Az EU csak a politikusoknak jó mert a kapott pénzből kilehet stafírungozni a haverokat,pártjaikat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kutyahűség
Kilépnének, kilépnének, ja persze. Nem kell annyit inni és nem beszélnek félre. Oszt mi a jó francot csinálnak az EU nélkül? Az UK-nak is nagy volt a szája, Cameron verte a mellét, hogy kilépünk, és mégis ott vannak. Egyedül Svájc teheti meg, hogy nincs az EU-ban, más nem. Jobb ezt tudomásul venni és nem hugyozni széllel szemben.
rugacs
...miközben a valóság az, hogy a nyugat már rég "behalt" volna a volt szoci országok nélkül..! Hiszen az ő fellendülésüket a mi piacaink jelentették. Meg az, h tönkretették az általunk jelentett konkurenciát.
Butautáló
Bizony, Magyarország mai népviselete a "hugyos-gatya"...
kajla
@Horizont: pofán kell verni azt a szutykot
magyarbakancs
"Kilépnének a csehek az Európai Unióból."
Remélem mi is követjük őket.
Ez az EU semmit nem ér.
Franciaország, Anglia, Németország mondja, meg a többi országnak miről mit gondoljon.
Bevallom híve voltam kezdetben, de mára már nem.
Az EU csak a politikusoknak jó mert a kapott pénzből kilehet stafírungozni a haverokat,pártjaikat.
Butautáló
@magyarbakancs: Aztán vissza az oroszok keblére? De jó is volt ott akkoriban ugye? Nem tudom mit szedsz, de hagyd abba mert beteg leszel!
magyarbakancs
@Butautáló: Talán orvos vagy,hogy egészség ügyi dolgokban tanácsot adsz nekem?
Az Orosz az,az Szovjetek idejében nem volt ennyi nincstelen.
És nem mondták sok családban ,hogy elment a kenyér aludni mint most.
Liberális baromságra nem vagyok kíváncsi.
Butautáló
@magyarbakancs: Azért csak nézz körül a mai Oroszországban és ha akarsz, menj! Azt sem tudod, sokakkal egyetemben, mit jelent a liberalizmus! Csak utálod, mert Orbánc azt mondja!
magyarbakancs
@Butautáló: Kurva nagy tévedésben vagy nem érdekel semelyik párt.
Nagyon rossz úton jársz.
Voltam Orosz országban szép ország ajánlom figyelmedben. Liberalizmus Magyarországon azt jelenti, hogy mindent lehet, mindent szabad.
Ez a szocializmusra, keresztény konzervativizmusra is lehet mondani.
Lepényleső
Én is amellett vagyok;aki akar lépjen ki,zárszámadással.
Butautáló
@magyarbakancs: Nem vitatom, hogy Oroszország szép de nem erre gondoltam. Magyarországon semmi sem az, aminek hívják, ez igaz. Én eljöttem abból a posványból egy igazán (Talán kicsit túlzottan!) liberális országba és nagyon jól érzem magam. A Magyar "elment a kenyér aludni" problémát nem az EU okozza! Azt a magyar politikusoknak lehet köszönni! A stadionoknak, a pénzéhes haveroknak, a plakátháborúnak, a felesleges kerítésnek stb.
keresztapa
@magyarbakancs: Teljes mértékben neked van igazad, ezek a gondolatmentes személyek arról híresek, hogy nem gondolkoznak csak örök vezetetté váltak, mert vezetésre alkalmatlanok. 1958 -ban A nagy Amerikai egyesült államok, Dánia, Franciaország, Görög O , Hollandia, Luxemburg, Német szövetségi köztársaság Norvégia Olaszország, Portugália, Törökország, majd 59 - ben Belgium belépésével létrehozták csupán gazdasági érdekből az EU - t. Ezek az országok a Diktátorok. A saját országuk gazdasági érdekeinek támogatására annak biztosítására, hozták meg érdek törvényeiket. A csatlakozó országok részére,kötelezővé tették, az ő érdek törvényüket. Tehát a csatlakozó országok arra a zenére táncolnak amelyet ők liberális alapon játszanak...
Nézd meg Németország gazdasági érdekének megfelelően az olcsó munkaerő folyamatos biztosításának érdekében, Képes Európa Keresztény gyökereinek feladására iszlámosítására, csupán liberális eszményének érvényesülésének érdekében. Fennen hangoztatja meghívásával az iszlám kultúra letelepedését az EU- ban.
Egyetértve ezen megfogalmazásoddal is.Az EU csak a politikusoknak jó mert a kapott pénzből kilehet stafírungozni a haverokat,pártjaikat. @Butautáló: Csak az okokat nem érted! Ki szüntette meg az ország gazdasági alakulatait a piac érdekszféráinak elvárásai alapján?
keresztapa
Le Pen ráugrott a témára

A francia népszerűségi listát már amúgy is vezető Marine Le Pen pártja a Nemzeti Front közben egy nagyszerű lehetőséget látott meg a Merkel körüli viharok kiaknázásában. Az utóbbi hetekben azzal vádolja a párt a Merkel kancellárt, hogy mivel a németeknek „olcsó rabszolgára” van szüksége és maguk nem szültek elég gyereket, ezért most egész Európára rászabadítják az idegeneket.

Le Pen számára már kész is van a 2017-es elnökválasztási kampány fő csapásiránya: az EU mint külső ellenség, a muszlim menekültek, mint belső ellenség és mindennek tetejébe Merkel, aki irányítja ezt az egész félelmetes marionett-játékot. „Cselekvés nélkül a bevándorlás olyan lesz, mint a barbár invázió a IV. században, és a következményei is ugyanazok lesznek”, hangsúlyozta Le Pen a minap egy rendezvényen.
Butautáló
@keresztapa: És ki a faszom tolja ész nélkül a mai napig az euromilliárdokat Magyarországra azóta is? Hagyjál már a műtudós szövegeddel! Harminc éve az oroszokat szidtad ugyanígy! Neked csak mindig pont az a nem jó, ami van! És majd az nem lesz jó, ami ezután jön!
magyarbakancs
@Butautáló: Kalandvágyból itthon maradtam.
Eszem az EÜ dolgozók kenyerét.
Dolgoztam Németországban, de olyan honvágyam lett, hogy kijártam a reptérre és néztem a MALÉV gépeket.
Nálunk minden politikai párt mást jelent, mint amit a politikai családfája takar.
Nekem az a problémám, hogy 1990 derekán meg volt arra az esély, hogy szabadok fügétlenek legyünk.
Erre mi történik, rohanunk a NATO-ba meg az EU-ba.
Eladtunk mindent és elkótyavetyéltük a nemzeti vagyonunkat.
Meg se próbáltunk sajátlábra állni.
Pedig mindig ez volt minden szabadság harcuk lényege.
Sok sikert kívánok neked és találd meg a számításod.
Butautáló
@magyarbakancs: Kétségkívül a Tiéd az embert próbálóbb kaland! Szívből kívánok sok sikert én is!
keresztapa
@Butautáló: Olvas többször @magyarbakancs: kommenteket, talán megvilágosodol, a liberális hálótól hátha szabadulni tudsz, habár kevés esélyed van olvasva förmedvényedet!
Butautáló
@keresztapa: Mi vagy Te a Haza Bölcsén kívül, még? Kritikus?
keresztapa
Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson, ezúttal a Szászország tartományi Niederauban, ahol vasárnapra virradóra nagyjából 100 menedékkérő esett egymásnak.
keresztapa
,,A meghökkentő interjú során Blair elnézést kért az iraki háborúért és elismerte, hogy ő is hibás az Iszlám Állam elképesztő felemelkedése miatt. - Sajnálom, hogy rossz döntéseket hoztunk, sajnálom a hibákat, amiket a tervezés során ejtettünk és sajnálom, hogy rosszul mértük fel a következményeket, melyek az iraki rezsim elmozdításával jártak - magyarázta Blair, aki szerint az iraki háború kulcsfontosságú eleme annak, hogy az Iszlám Állam felbukkanhatott."
libellle
@Lepényleső: akkor a Magyarországnak nagyon sokat kell feizetni.
Butautáló
@Lepényleső: A megvédett nyugdíj-vagyon sem fedezné, ha meglenne...de ez már nem érdekel senkit, hisz JÖNNEK A VADAK!!!
libellle
@keresztapa: Valamit nem értek, miert foglalkozol Németország problémájával?. Amit még kevésbé értek az az , hogy Magyarországon annyi de annyi probléma van amit a következö hetven évben sem fog tudni megoldani az az ország. A kormány egy maffiozi banda kilopja a szemeteket és a te fejed Németország problémája miatt fáj. A nagy kereszténységet pedig már tényleg nem értem. Minden szélfordultával mást imádsz reégen a komcsikat most a diktátorokat és a nagy kereszténységet. Nem akarok keresztény érzelmeidbe gázolni de teljesen érthetettlen szémomra is ez a " Magyarország Mária országa" téma.
libellle
@magyarbakancs: Nem tudom mennyire emlékszel azokra az idökre amikor jött az ugynevezett nyitás. A vlágbank egy évvel késöbb közzé tette minden volt komunista ország tartozását. Nos Magyarország nem rudott volna sokáig a saját lábán állni. A legjobb ami az országgal történt, hogy beléptetek az EU-ba. Ellenben nem olyan maffiozo banda kormányra lenne szükségetek aki mág a párnádat is kilopja majd a fejed alól.
keresztapa
@libellle: Ahhoz hogy érts valamit ki kellene lépned a bezártságból, mert minden összefügg és nem csak az ország mondva csinált kitalációival kellene hamis információkhoz jutnod és azt tutinak elfogadnod. Ha az okot nem ismered ami a migráns áradatot európára öntötte akkor nincs vita alapod, vezetetté válsz amit már kommentedben tudattál.. ,,A görögök hülyék lennének a emigránsok befogadását magukra vállalni.
Nem maradnak náluk a migránsok hanem tovább mennek.
Viszont cserébe megszívathatják egész Brüsszelt aki idáig sz.patta őket.
Úgy látszik volt még adujuk. Visszavágnak IMF-es Brüsszelnek most ők játszadoznak és diktálni fognak Merkelnek
Azt kell mondjam a görögök helyében mindenki átengedné őket.
Kedves Brüsszel itt lenne az ideje a szegényebb tagállamokkal is egyenlő módon bánni,nem csak kihasználni és kizsákmányolni őket.
Nem lehet senkit leírni mert mindenkinek lehet egy bujtatott aduja amit ki és feltud használni a diktátorokkal szemben"
magyarbakancs
@libellle: Minden szabadság harcunk azért volt, hogy szabadok legyünk.
Neszolajon bele senki a dolgainkba.
Amennyiben jól tudom 20 milliárd dollár volt a tartozásunk 1990-ben a nyitás, rendszerváltás, gengszterváltás idején.
Mostanra eladtuk a nemzeti vagyon 90 %-át .Magán nyugdíjpénztári pénzeket enstandolták ,se híre se hamva a pénznek

A jelenlegi államadósságot meg nem tudod, hogy mekkora.
Eriksson
@magyarbakancs: A pillanatnyi államadósság mindig euró-forint árfolyamától függ. Ha csökkenne némileg, akkor egyszerűen csak le kell értékelni a forintot. S voálá! Máris ott vagyunk ahol a part szakad.
magyarbakancs
@Eriksson: Nagyon jó amit írtál.
Lehet ,hogy Rodolfót kellene hívni a megoldáshoz.
Vagy barba papát barba terük.
Eriksson
@magyarbakancs: Csak viccőttem, az ilyesmi eszébe se jutna a hitelkezelőknek. :))
magyarbakancs
@Eriksson: Vicc mindig kell ,mert ezt a sok barom politikust másképpen nem lehet elviselni.
keresztapa
,,kering egy aláírás nélküli elemzés, egy úgynevezett non paper, amelyben szerint félő, hogy a már meglévő párhuzamos társadalmak miatt nem lehetséges a százezres nagyságrendben érkező illegális bevándorlók integrációja. Németország integráció helyett "importálja az iszlamista szélsőségességet és az arab antiszemitizmust, behozza más népek nemzeti és etnikai konfliktusait, és beereszt egy más jog- és társadalomfelfogást" - áll a Welt am Sonntagban idézett ismeretlen szerzőjű, bizonytalan státusú dokumentumban".
@libellle: ugyan érted -e már, nem csak Németország problémája, ez az EU tagállamokat érinti ( Kvóta )
libellle
@keresztapa: Nem nem értem amit irsz. Azért nem mert kb 8 millio külföldi polgár él itt. Ezek között sok az arab és a muslim vallásu. Most még ehhez jött vagy jön esetleg 2 millio. Ebböl marad esetleg 6-8 százezer. Ellenben az EU-tagság nem csak akkor kell amikor a pénzeket nyomja különbözö országokba különösen Magyarországra. A volt "keleti" államok nagyon -nagyon sok szorlidaritást kaptak és kapnak. Ideje ebböl egy keveset visszaadni.
Ellenben abban egyetértek veled, hogy nem csak Németország problémaja ez a bevándorlás. Amennyiben az "összetertás" csupán ennyi, akkor nem nagy a jövöje a jelenlegi EU-nak. Ellenben ugy Magyarország mint a többi keleti államoknál majd akkor kezdödik igazán és keményen a probléma, amennyiben Németország komolyan lép. Olyan irányban, hogy nekünk nincs olyan nagy szükségünk a jelenlegi kostelációra ellenben Németország nélkül nincs EU.
libellle
@magyarbakancs: Most ugy érzed, hogy szabadok vagytok. Egy maffiozi familli ül a nyakatokon és egyre jobban szoritja a torkotokat. En ezt igy látom többek között.
keresztapa
,,Horst Seehofer bajor miniszterelnök egy keddi lapinterjúban bejelentette, hogy november 1-jéig ad haladékot Angela Merkel kancellárnak és a szövetségi kormánynak a "nyitott határok politikájának" befejezésére, és ha ez nem történik meg, a bajor vezetés megvizsgálja, hogy mit tehet saját hatáskörben."
keresztapa
LEGFRISSEBB HÍREK
Izraeli high-tech felderítőrendszerek figyelik az oroszok ténykedését
Annak idején már az orosz harci gépek Szíriába telepítése sem maradt rejtve a zsidó állam hihetetlenül fejlett hírszerző eszközeinek szenzorai elől, melyek most az al-Assad légibázison zajló eseményekre fókuszálják optikáikat, írta a Defensenews.com
keresztapa
„Magyarország helyesen cselekedett, amikor lezárta a határokat, egész Ausztria Orbán Viktor mögött áll. Nekünk is olyan elnök (sic!) kellene, mint ő. Orbán Viktor meg tudja védeni a népét, az ország határát. Mi viszont Faymann úrnak és Merkel asszonynak köszönhetjük, hogy ide jutottunk.”
keresztapa
Szociológusok szerint a jelenség nyilvánvalóan összefügg a migrációs válsággal, konkrétan azzal, hogy az emberek nagy része szerint az Európai Unió eddig képtelen megfelelően kezelni a felmerült problémákat.
magyarbakancs
@libellle:"Most úgy érzed, hogy szabadok vagytok. Egy maffiozi familli ül a nyakatokon és egyre jobban szorítja a torkotokat. En ezt így látom többek között."
Szabadok vagyunk, szabadon éhen halhat az ember.
Nem maffia család csupán keresztény elvek mentén és isten áldásával lopják szét az országot.
Ifjú kommunistákból liberális, majd keresztény elveket való emberek vezetik az országot.
Szava hírtő és megbízható nemzeti érzelműek.
libellle
@magyarbakancs: Ez ironikus volt ugye. Amennyiben igy van akkor osztom állaáspontodat.
libellle
@keresztapa: senkit nem érdekel, hogy seehofer mit mondot kinek és milyen halad´kot. Merkel egyébként már megválaszolta neki, hogy hol a helye. .
magyarbakancs
@libellle: Igen ironikus volt.
Nem mindig szeretek komolyan írni valamiről mert ha el engedem magam nagyon bunkóba megyek, és talán rá is b*szarintanák. miatta.
libellle
@keresztapa: Hidd el az én horizontom rettentö tágas. Ellenben nálad tapasztalok hatalmas "bezártságot"
Butautáló
@keresztapa: Szerintem Horst Seehofer úr el tudja magát képzelni Merkel székében, nagyon is! Ezért tépi a pofáját, ahelyett, hogy a munkára koncentrálna! Innen fújhat a szél...
keresztapa
@Butautáló: Ezzel én is így vagyok, egymás trónjára vágyva nyilatkoznak, trónra kerüléskor viszont leengednek mit a lukas gumitömlő amiből távozik a levegő cím nélkül. @libellle: Ez a véleményed bizonyította a teljes egyoldalúságod.
,, senkit nem érdekel, hogy seehofer mit mondot kinek és milyen halad´kot. Merkel egyébként már megválaszolta neki, hogy hol a helye" De azt nem mondta, hogy öt kihatalmazta fel az unió nevében az emigránsok Európába való behívására, milyen felhatalmazott felelősséggel tette ezt az EURÓPA UNIÓ országaival.
Butautáló
@keresztapa: Ne fújd már mindig ugyanazt! Merkel kijavította magát, belátta, hogy hülyeséget beszélt! Ne beszélj már ilyen Orbán módjára!
keresztapa
@Butautáló: De nem csökkent a bevándorlás, az ok továbbra is maradt!
libellle
@Butautáló: ABSOLUT. Nem is titkolja, hogy a következö Kanzler ö akar lenni. Ellenben a CSU ahhoz egy tul kis párt.
libellle
@keresztapa: Ach 150 ember lett megkérdezve Austriában. Ebböl 20 mondta, hogy viktornak van igaza. Bizonyára nem nagy Austria, de egy biztos több mint 150 polgár él itt. Most az itt azert irom mert jelenleg itt vagyok Austriában. De még csak véletlenül sem szeretném közölni mi a véleményük az Osztrákoknak már egy paar éve a magyar kormányról és sajnos már a nemzetröl is. Mert azt mondják ki választotta meg azt a mocskos bandát?
Butautáló
@keresztapa: A bevándorlásról Merkel tehet?
Őmiatta indulnak el a háború vagy nyomor sújtotta régióból? Már azelőtt megindultak, mielőtt Merkel egy szót is szólt volna!
Szerintem sem csökkent! A háború is megvan és a csuti Hazugovics sem dugovicstituszozta meg Európát!
keresztapa
@Butautáló: hunyd be a szemed akkor többet látsz!
Butautáló
@keresztapa: Szerintem neked is az lehet a bajod, hogy csukott szemmel nézel!
keresztapa
,,Az európai ember életében Isten helyét elfoglalta a pénz és az élvezetek. Az iszlám pedig elfoglalja Európát. Nem fegyverrel, hanem hittel. Erről is beszélt Márfi Gyula veszprémi érsek a Naplónak nyilatkozva, hangsúlyozva, hogy amit mondott, az saját, személyes véleménye" Ami igatartalommal hihetőbb, mint a liberális meghívó a befogadásról!
keresztapa
,,A Focus Online gyűjtése szerint az egyik feljelentő azt írta, hogy Angela Merkel a Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről szeptember 5-re virradóra hozott döntésével veszélybe sodorta az alkotmányos rendet, és olyan állapotokat idézett elő, amely akár a németek testi épségét és életét is veszélyeztetheti. A feljelentő kiemelte, hogy a "harmadik világból származó, a (német) kultúrától idegen menekültek tömeges és a történelemben példa nélkül álló beáramlása" akár "teljes mértékben alááshatja" Németország alkotmányos rendjét"
keresztapa
,,Holm Putzke, a passaui egyetem büntetőjogra szakosodott kutatója a Focus Online-nak azt mondta, hogy az ilyen feljelentések teljességgel megalapozatlanok, és a legfőbb ügyészség elutasítja majd őket, egyebek között azért, mert nincsen arra utaló jel, hogy a jelenlegi migrációs folyamatok fenyegetnék Németország fennmaradását, függetlenségét, területi épségét, alkotmányos rendjét.

Ugyanakkor a napokban maga Holm Putzke is felvetette Angela Merkel büntetőjogi felelősségét egy – az egyetem honlapján megjelentetett – jogi szakvéleményében, amely feltűnést keltett a német sajtóban. A kutató szerint ameddig a tartózkodási jogcím nélküli belépés az országba – vagyis az illegális határátlépés – bűncselekménynek számít, addig büntethetők azok is, akik elősegítik az ilyen cselekményt.

Ezen az alapon pedig büntethetők például a vonatvezetők, akik a menedékkérőket Ausztriából Németországba szállító különvonatokat vezetik, de talán a kancellár is, hiszen legalábbis a Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről hozott döntéssel, illetve a döntés meghozatala óta aktívan elősegíti az illegális határátlépést és nem törekedik az ilyen cselekmények beszüntetésére.

A passaui egyetem professzora azonban nem Angela Merkel vagy a vonatvezetők felelősségre vonását szorgalmazza, hanem az ellentmondásos jogi szabályozásra akarja felhívni a figyelmet, és úgy véli, segíteni kell a menekülteken, természetesen a jogszabályi keretek között, amelyeken viszont szükség esetén változtatni is lehet."
Kamcsatka
@Horizont: Jó, jó,de azért nekik könnyebb egy kicsit. Maximum Németország 17. tartománya lennének. Persze csak akkor, ha ki tudnának egyezni abban, hogy kinek jobb a söre. Nekünk meg maradnának az oroszok, már úgy is megszoktuk egymást. Végül is az orosz muzsik és a magyar jobbágy között már a nyelven kívül sok különbséget nem látok.
keresztapa
,,Amerikai légicsapásban meghalt Szíriában az Iszlám Állam számára külföldi harcosokat propagandavideókkal toborzó egykori német rapper - olvasható az Indexen.
A férfi Berlinben született, eredeti neve Denis Cuspert volt, rapperként a Deso Dogg nevet vette fel. Egy időben széleskörű népszerűségnek örvendhetett, majd a radikális iszlám felé fordult, és 2012-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez.
Az egyik propagandavideóban - amelyet tavaly novemberben tett közzé az Iszlám Állam - levágott emberfejet tartott kezében, és azt mondta, hogy a fej olyan férfié volt, aki ellenkezett az Iszlám Állammal."
pali85
@kutyahűség: Az olyan beszari egyének,mint te nem tudnak mihez kezdeni,ti vagytok a parazitái az országunknak,akik a mások által megtermelt javakat élik fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.