Sikerült Vlagyimir Putyinnal beszélgetnie a Magyar Nemzet egyik újságírójának a Valdaj Klub 12. éves konferenciája után adott fogadáson beszélgetnie. Orbánról kérdezte az orosz elnököt – derült ki az újság oldaláról.

Nem tartom az önök miniszterelnökét sem oroszbarátnak, sem pedig Amerika barátjának. Magyarország érdekeit védi, ezért aztán megértjük egymást

- mondta Putyin.

A tudósító beszámolója szerint az orosz elnök csak mosolygott arra a felvetésre, hogy bírálói hozzá hasonlítják Orbán Viktort.

Vlagyimir Putyin legutóbb februárban látogatott Budapestre Orbán Viktorhoz.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A szentpétervári kgb-főnök,,meg a székesfehérvári Társadalmi Kapcsolat...Miért ne értenék meg egymást...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szeparepa-
Népnyomorító diktátorok megértik egymást általában... amíg érdekeik nem ütköznek...
vonotok
Viktor! ilyenkor a nyelvedet fényes csiszolod???
tökéletlen és csodátlan
Elég baj az nekünk,
Putyin mondja: "..."
Putyin teszi: "..."
A két pávatáncosegymásra talált.
Csak közben az egyre dagadtabb, és egyre primitívebb miniszterelnökünk (aki csal, lop, hazudik, és nem csak reggel, délben, este, hanem éjjel is, mivel nem alszik - az ördög nem alszik), azt nem veszi észre, hogy Putyin egy tollvonással leírná Orbánt, ha az érdeke úgy kívánná. Ez fordítva nem fordulhatna elő, mert Orbán a hangya,aki az elefánt lába előtt áll.
A kis pöcsök már csak ilyenek: Azt mondják (táncolják el pávának öltözve a közeli jelmezboltból, amit a nagyok hallani akarnak).

Ecsém, ezt a szar országot... vagy legalábbis; amivé lett...
Clavigo
A szentpétervári kgb-főnök,,meg a székesfehérvári Társadalmi Kapcsolat...Miért ne értenék meg egymást...
verum
Kell a jó? - Nem!
Kell a rossz? - Igen!
Én nem állítom, hogy bármely nagyhatalom szent lenne, mert egyik sem az.
De.
Mit köszönhetünk az Eu-nak?
Az ország gazdasági megsegítését, sok beruházást, ami kizárólag eu-s pénzből valósult meg, a honatyáink hirtelen nagy meggazdagodását, a szabad utazást, aminek segítségével sok, sok magyar találta meg a jóléti országban boldogulását.
Mit köszönhetünk Putyinnak?
Paks2-t, azt hogy pénzelik azokat, akik az országban széthúzást akarnak -- kapásból több nem jut eszembe, majd ti esetleg kibővítitek.
És akkor ki kivel is érti meg jól egymást?
Madarat tolláról...
zöldszem
1. "Pusztán annyit kérek, engem ne oktatgassanak ki demokráciáról azok,
akik végigszolgálták a diktatúrát, és az oroszok szekerét tolták."
Orbán Viktor (Nógrád Megyei Hírlap, 1996. szeptember 28.)

2. "Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni."
Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)

3. "Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már
mindenki kezdi veszedelmesnek látni."
Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)

4. "Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs."
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)

5. "Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely
megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény
hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra. Kék cédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda. A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat"
Orbán Viktor (2007, Astoria)"
tökéletlen és csodátlan
@zöldszem: Ez egy nagyon komoly hozzászólás volt. Köszönöm!
Én csak vagdalkozom a tehetetlenségem dühét másokra öntve. sokszor olyanokra is, akik nem érdemlik meg.
De tényleg szarban vagyunk
Egy NAGYON ROSSZ EMBER, akiről (akikről) eddig csak hallottam, tanultam a történelemkönyvből, most itt van a nyakunkban, élőben.
Szeretnem kéne,m de ehelyett gyűlölök - most már mindent és mindenkit, mert nem tudom kiben bízhatok, ki nem árui el, egy kis pénzbeli, és/vagy természetbeli pluszért.
Sanda szemek.
Sanda gyanúk.
A szemedbe nevetnek neked, a hátad mögött köpnek rád...

Elhiszed, hogy sokkal rosszabb ez a világ - és benne Magyarország -, mint amilyennek kinéz?
Nem baj, ha nem hiszed el nekem. Nem várom el. Miért pont nekem, egy idegenek hinnél, ha már a barátaidnak sem hiszel!?
Én ismertem egy embert (ti lehet, hogy több ilyen embert ismertek), aki lefeküdt a legjobb barátja feleségével, akinek ráadásul a tanúja volt.
Aztán kiderült.
Aztán hat ember élete ment tönkre ebbe (pár hét félredugásba): Anyu, apu, gyerek, szerető, szerető felesége, szerető gyereke.
Ilyen ez...
(látszólag nincs összefüggés, pedig van)
zöldszem
@tökéletlen és csodátlan: Orbánnak sikerült ketté osztani az országot!
A közpénzes plakátakció azoknak a hülyébb magyaroknak íródtak, akik még hisznek a Fidesznek, és kedvelik a gyűlöletkeltés a folyamatos harcolást.
A plakátolás, kerítésépítés arra jó volt, hogy az eltévedt 300 ezer nyájat vissza terelje az akolba.
Soha nem értettem, hogy valaki, hogy tud egy párt ennyire elkötelezettje lenni. (itt nem csak a Fideszre gondolok) Barátok, családtagok, testvérek képesek egymás ellen fordulni, mert más párt állásúak. Szomorú!! Elkeserítő! Emberek kijelentik, hogy szeretik xy politikust! Szeretik??? Szeretni apát anyát, férjet, feleséget, gyereket,... de nem politikust! Tovább megyek kezet csókolnak... Brrr
Minden esetre Rákosi és Kádár össze kacsint, és csettint.
Csizmás Kond
@zöldszem: Az oroszok szekerét azok tolták akiknek az áldozataira emlékeztünk . 23-án...szerintetek ünnepként...
Csizmás Kond
@Mézike: Nincs azon amit ásni. Mindenki úgy tanulja meg amennyire érdekli.
Gondolkodtál már azon hogy mi volt a nyelvük, hogy írtak és hogy tudtak értekezni, magukat megértetni a félvilággal olyan rövid idő alatt ?
zöldszem
@Csizmás Kond: Én csak a liberális KISZ titkár Orbánt idéztem. (1996)
Akkor még ezt nyilatkozta, ma már mást mond, és tesz. Tovább tolja az orosz szekeret...
Áááá már értem miért is nem voltak itthon 23-án. Ma már ismét, másként kell említeni az '56-at.
Csizmás Kond
@zöldszem: Ezek az évfordulók soha nem a vezetők hozzáállásától függenek hanem attól, hogy ki hogyan értékeli és éli meg.
Emlékezni is sokmindenre lehetne...se az csak további emlékeket szülne...
zöldszem
@Csizmás Kond: "hogy ki hogyan értékeli és éli meg" + az éppen aktuális politikai elit mit enged meg. Az-az hogyan emlékezhetsz nyilvánosan!!
Csizmás Kond
@Mézike: ...na lássuk csak...pl arra, hogy ha a rovásírás a magyarok írása volt hogy került mégis ide nagyonsokkal az érkezésük előtt ?
Csizmás Kond
@zöldszem: szerinted csak nyilvánosan és politikai színezetben illik emlékezni ?
Mézike
@Csizmás Kond: Mert a magyarok itt voltak.
patics falu házakról mit tudsz?
Csizmás Kond
@Mézike: ...most veszem észre, hogy valami nem stimmel...valahol másutt kezdtük meg a vitát ...
Mézike
@Csizmás Kond: :-) Tényleg!
Eltévedtünk a honfoglalásban...
Na? Mit tudsz?
zöldszem
@Csizmás Kond: Basszus az, hogy én hogyan ünneplek semmi köze az általam a cikkhez hozzá szólásomhoz, itt betett Orbán idézetekhez. Hogy passzol ide az hogy én hogy emlékezek." szerinted csak nyilvánosan és politikai színezetben illik emlékezni" igen volt ilyen, ha így haladunk lesz újból. Emlékszel, kötelező volt Május elsején felvonulni...Április 4, November 7 ( minek "nevezzelek" nemzeti ünnep ünnep megemlékezés???) piros betűs ünnep volt!
Ne vitatkozz velem, nézd ki vagyok:kepkezelo.com/images/1v1ia0r68rrys5183od7.jpg
@Csizmás Kondné!!-.)))
libellle
@verum: Szerényen még hozzátenném, hogy orbán eftars segitségével szeretné putin eftárs az EU-t szétzilálni. Na kell a rossz, ahogyan Te is irod, hát sajnos ott még mindig.
libellle
@zöldszem: Mennyire igaz amit irtál, és mennyire szomorú, hogy pont ezek következtek be Magyarországon. .
Csizmás Kond
@zöldszem: Nabasszus nem vitatkozok, csak szerettelek volna megérteni...szóval az ami a kötelező korban volt nem kell példaképként kezelni. és nem is kell arra hivatkozni.
Mézike
@Csizmás Kond: Sámánjai a mi őseinknek sohasem voltak. Tudni kell, hogy a magyarokat ki innen, ki onnan származtatja, és ahonnan származtatja, a ma is ott élő népekkel próbálja meg rokonítani. Így aztán, aki a magyarokat "finnugor" eredetűnek mondja, az az Ural menti-nyugat-szibériai primitív népekhez hasonlóknak mutatja be a magyar ősöket, mert úgy képzeli, hogy ők is ilyenek lehettek. Amikor a XVIII-XIX. században felfedezték ezeket a népeket, akkor tudta meg Európa, hogy ezeknek valamiféle varázslói, saját nyelvükön sámánjai vannak. És amikor elkezdték a magyarokat ezekkel rokonítani, akkor kezdték el azt is terjeszteni, hogy akkor az őseinknek is voltak ilyenjei. Mint már említettem, nem voltak.
Nekünk táltosaink voltak, ahogy azt a krónikáink világosan meg is írják. Az inkvizíciós jegyzőkönyvekből tudjuk, hogy ezek a táltosok gyógyító emberek voltak, akik levezényelték a különféle szertartásokat is, mint mondjuk a papok.

Azok pedig, akik a magyarságot Belső-Ázsiából, a mongol-török vidékekről eredeztetnék, azok meg jurtákat vizionálnak Árpádék feje fölé, holott ennek sincs semmi alapja. A magyar nyelvben nincs jurta szó, ezt mindenkinek tudomásul kellene vennie. Az persze kétségtelen, hogy például a "honfoglalók" (akik mellesleg az itt élők kérésére jöttek ide) többezer kilométeres, hónapokig tartó útjuk során sátrakban laktak, mert a szabad ég alatt mégsem alhattak, ha asszonyaikat és gyerekeiket is hozták magukkal. De pontosan ezt a kifejezést találjuk a krónikákban is: sátor! Van továbbá a magyarban kunyhó, viskó, lak, ház, házikó, kastély, palota, vár, de jurta, az nincs. Ez is ugyanúgy került ide, mint a sámán.
A legfontosabb ezek közül a ház szó, mert amikor az itt élő földművesek úgy hétezer éve megkezdték a terjeszkedést a szélrózsa minden irányába, akkor bizony már a házépítő tudományukat - és nyilván az építmény nevét is - vitték magukkal mindenfelé. És nézzük csak, hol hogyan hívják a házat? Német: haus. Dán: hus. Angol: house. Olasz: casa. Teljesen...
Mézike
@Csizmás Kond: kepfeltoltes.hu/view/151025/hosszufalu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

folyt.
Teljesen egyértelmű, hogy ez bizony mind a házból van, csak az elmúlt évezredek során az egyik így, a másik meg úgy alakította, ahogy nekik jobban tetszett.

Hát ami az írást illeti, ez sem könnyebb kérdés az előzőeknél. Az biztos, hogy a kárpát-medencei ősnépnek már évezredekkel ezelőtt volt írása, és hogy ennek a legközvetlenebb utóda a ma ismert magyarbetűs írás, azaz a rovásírás. Az is biztos, hogy ebből fejlődött ki több más írás is, amelyeket ma már egyéb népek alkotásainak vélnek, holott a rokonság egyértelműen bizonyítható.
Nagy tragédiánk, hogy ősi írásaink túlnyomó többségét különféle aljas okok miatt az elmúlt ezer év során eltüntették.
Sok minden megmaradt azért, mutatok is ezúttal egy bronzkori rovásírásos leletet, az olvasata: SeNTeS. Ezt ma úgy kell érteni hogy "Szentes". Ez egy úgynevezett idol, aminek az arcát valamiért nem volt szabad ábrázolni, ezért olyan furcsa a feje.
Mézike
@Csizmás Kond: Hé Cirmi! Mi ez a tetszik?
Ne folytassam?
Lepényleső
A barátok megértik egymást. "Madarat tolláról,embert barátjáról ismerhetjük meg."
Csizmás Kond
@Mézike: de igen csak közbe akadtak egyéb elfoglaltságok...
zöldszem
@Csizmás Kond: "1. "Pusztán annyit kérek, engem ne oktatgassanak ki demokráciáról azok,
akik végigszolgálták a diktatúrát, és az oroszok szekerét tolták."
Orbán Viktor (Nógrád Megyei Hírlap, 1996. szeptember 28.)"
(idéztem)
Ebből az Orbán idézetből eljutottunk, hogy"szóval az ami a kötelező korban volt nem kell példaképként kezelni. és nem is kell arra hivatkozni."
Nos én ezt tényleg nem értem. Mi köze van az Orbán idézeteinek ahhoz, hogy 23 ünnep, vagy megemlékezés, és, hogy én ezt, hogy ünneplem.
Kérded, "...és nem is kell arra hivatkozni.", hát pont azt tettem, betettem ide 5 régebbi Orbán szöveget. Hivatkoztam, régi dolgokra.
Én sem értelek.kepkezelo.com/images/11e8r1ssszuky7vz94wp.jpg
Desischado
putyin mosolygott, mikor orbánt hozzáhasonlították. Hát ezen nem csodálkozom!
mariaberta
@Lepényleső: Jó, és hogy magyarázza meg Orbán, tisztelt ifjú Orbánunk abbéli felszólítását, hogy "Ruszkik haza"? Forog a köpönyeg?
bakegya
Orbán teknősnek született,az is marad-Putyin is ezen mosolyog!DDD
Csizmás Kond
@zöldszem: Folyton elbeszélgetünk egymás mellett...:)
Mindenki úgy üli meg a napot ahogy akarja, ünneppel vagy emlékezik az az ő baja csak ne hangoztassa ha nem érti valójában mi is az. Okt 23 nem ünnep. Az hogy Orbán kinek a szekerét tolta vagy húzta vissza semmi köze az eseményekhez, ugyanis nem abban vett részt hanem a azt követő korszakban.
...és inkább ne vitatkozzunk Orbán miatt...
Csizmás Kond
@Mézike: pl folytathatnád ezt az elvet ha van kedved.
A KM-i jelenlét amúgy szerintem létező valóság csak nem ennyire direkt.Szerintem azért vált ilyen konkrétummá mert mindenképpen tiszta leszármazást akarunk és ebbe ha így folytatódik akkor nagyon utánozzuk a zsidókat akik ugyanígy ragaszkodnak a saját elsőbbségükért azon a térségben. Szerintem van bizonyítéka de az nem kimondottan csak a mi valóságunk hanem egy olyan folyamat a micsak nálunk maradt fenn és mi őriztünk meg.
Mézike
@Csizmás Kond: Röviden folytatom:
6500 évvel ezelőtt kezdődött itt a rézkor, és kb. 5000 éve ért véget, amikor megjelent a bronz. A két fém keménysége között óriási a különbség, és ez a felhasználásukat is alapvetően befolyásolta. Mivel a réz gyenge, puha fém, komolyabb használati eszköz nem is készíthető belőle. (Elektromosságról pedig abban az időben még nem tudtak.) Így tehát a réz a kor divatos tárgyainak: ékszereknek és jelképes harci eszközöknek az alapanyaga lett. Készítettek réz-gyöngyöket, réz késeket és fokosokat a főnököknek.

A bronz (ón+réz) ötvözet viszont már fegyverek készítésére is alkalmas, és ennek elterjedésével meg is indultak az első nagyobb méretű összetűzések, a háborúk. A bronzkorban a népek szétváltak harcias és kevésbé harcias, mondhatni békés csoportokra, és a történet vége az lett, hogy a harciasak fokozatosan rátelepedtek a békésekre, és uralkodni kezdtek rajtuk. Ekkor fejlődött ki az a felsőbbrendűségi tudat, aminek a vége a "nemes" és nem nemes, (azaz szolga, - latinban sclavus azaz szláv - később jobbágy) eredetűeket fölé, illetve alárendelte.
Mézike
@Csizmás Kond: Ennek az uralkodásnak azonban két egészen eltérő módja alakult ki. Az egyik a szkíta jellegű, amikor viszonylag tisztességesen viszonyultak az alacsonyabb rendűnek tartott földművesekhez, ezért csak azt vették el tőlük, amit muszáj volt, (élelmiszert,) de cserébe békét, jogot, igazságot és fém eszközöket is biztosítottak nekik. Sőt! Ha idegenek támadtak az országra, kizárólag a szkítáknak volt kötelessége a védelem, akár az életük feláldozása árán is. Ezt az együttműködést jelképezi a szkíta Hunor, és a földművelő Magor tesvérisége.

Ennél sokkal rosszabb az "indoeurópai" és a "sémi" népek uralkodni vágyása, aminek eredménye lett a rabszolgaság, vagy sok esetben a kifosztandó népek kiirtása is. Nem is véletlen, hogy az ő ideológiájuk alapja Káin és Ábel, vagy Romolusz és Rémusz története, ahol az egyik "testvér" mindenképpen megöli a másikat.

Mai hivatalos történelmünket az utóbbiak nézetei szerint írják, de nekünk nem kötelességünk ezt elfogadni. Sokkal jobb, ha inkább a saját történetíróinkra, és a hazai régészeti leletekre hallgatunk!
Mézike
@Csizmás Kond: A házakat úgy építették, hogy hatalmas tölgyfa gerendákat állítottak a földbe, kb. 2 méteres lyukakba. Ezeknek a közét vesszőkkel befonták, majd kívül-belül betapasztották sárral, azaz inkább agyaggal. Ezt a falat általában díszítették is. Mellékelek két képet a hazai házakról. Tetejük már az újkőkortól kezdve a klasszikus nádtető volt. A tüzelésről nincsenek pontos ismereteim, ezért erről most nem írok semmit.

Azt sem tudom, hogy egy férfinak akkoriban hány felesége volt, de a nyelvünk azt mondja, hogy már akkor is csak egy. A magyarban ugyanis az asszony= fele-ség, azaz a fele a kapcsolatnak. Rendkívül fontos tudáshordozó a mi nyelvünk, sokszor még azt is megmutatja, amit mi már elfeledtünk.

Az ősök vallásáról nagyon keveset tudunk. Akadnak persze mindenféle merész feltételezések, de jobb ha ebben inább mértéktartóak maradunk. Két dolgot azért biztosra vehetünk, mégpedig a nap és a mag tiszteletét. A földművesek nagyon jól tudták, hogy a termés beérése a napsütéshez kötött. Ám a nap "működését" nem ismerték, nem is ismerhették, így ahhoz, vagy az azt működtető istenséghez fordulhattak a maguk módján, hogy segítsenek a terméseik megérlelésében. Tehát afféle "napimádók" lehettek.
Másrészről a mag legalább olyan csoda mint a nap, hiszen egy pici magocskából csoda növények kelnek ki, és az emberek számára mindenféle hasznos terméseket hoznak, emelyek mi másra lennének hivatottak, mint az emberek táplálására. Feltételezték tehát, hogy létezik egy másik istenség is, aki a magok ura.

A táltos természetesen tartotta a kapcsolatot az égiekkel, ha nem is egészen úgy, ahogy azt egyesek ma elképzelik. A táltos (és általában a magyar ember) a lelkiismeretén keresztül tartja a kapcsolatot a teremtővel. Az a biztos pont.
Mézike
@Csizmás Kond: Örülök hogy segíthetek.
Hogy milyen állatokat tartottak? Mindenekelőtt szarvasmarhát, mert azt többféleképpen is hasznosíthatták: itták a tejét, ették a húsát, és még az ekét és a szekeret is vontathatták vele. Emellett tartottak kecskét, birkát, disznót és baromfit is. Dr. Domboróczki László: A neolitikum (újkőkor) kutatásainak újabb eredményei Heves megyében c. írásából tudjuk, hogy a leletek szerint már hétezer évvel ezelőtt is több mint 94 %-ban efféle háziállatokat ettek itt az emberek. Elenyésző volt tehát a vadászattal elejtett állatok aránya. (Régen az elhunyt mellé mindig tettek valami ennivalót, és ezek maradványait találják meg ma a régészek a sírokban.)
Lovat viszont nem tartottak, azt a tőlünk keletre eső területeken a velünk rokon "szkíta" népek háziasították. Aztán persze, amikor különféle honfoglalókként visszajöttek ide, akkor lovakat is hoztak magukkal, hiszen azokon közlekedtek, de a ló mindvégig megmaradt a szkíták, az előkelők, a nemesek háziállatának. Ez első hallásra elég furcsának tűnik, de ez az igazság.
Törölt felhasználó
A lengyelek is megmondták, hogy jól megértitek egymást..:)
Lepényleső
@mariaberta: Nem a köpönyeg,hanem a világ forog,és ahogy forog,neki fial a dolog,mert
mindenki csak nyafog,senki semmit meg nem fog,hogy véget vessen annak,amit fog.
"Ruszkik haza!"-csak mi hittük,hogy igaz,ők tudták,hogy bla-bla,s jön a tavasz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.