Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat – tette világossá Orbán Viktor miniszterelnök a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozóján.

A kormányfő álláspontjáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Kifejtette: bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé – ennek megfelelően megfigyelőként vett részt a vasárnapi brüsszeli értekezleten –, mégis fontosnak tartja, hogy segítse azokat az államokat, amelyek a migránsútvonalon találhatók. Így felszerelésekkel, technikai eszközökkel kész segíteni ezeket az országokat – közölte.

Tudatta azt is, hogy Magyarország a vasárnapi vezetői csúcstalálkozó döntéseinek megfelelően összekötőt jelöl ki a bevándorlás ügyében történő koordinált cselekvés érdekében.

A brüsszeli találkozón Orbán Viktor világossá tette: Magyarország továbbra is fenntartja a zöldhatár lezárását, és maradéktalanul teljesíti a schengeni egyezményben foglaltakat. Az ország területére csak azok léphetnek be, akik az uniós jogszabályok szerint erre jogosultak – idézte a kormányfő szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A vasárnapi csúcstalálkozón részt vevő országok a migrációs válság kezelése érdekében egy 17 pontos akciótervet fogadtak el.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Most már jó volna ha a Magyarországon élő és adózó állampolgároknak is segítene OV.!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Hogyan segít ez a ...?
Plakát terveket ad, vagy/és kölcsön adja a habonyt, meg a másik idea tervezőt?
libellle
@JAJMÁR: Definitiv nem. Ugyanis valojában meg kell hivni orbánt egyes tanácskozásokra de senki nem veszi komolyan Ugyanis még akkor is hazudik amikor a személyek mellette állnak és hallják a hazudozásait. Merkel már többször elmondta neki, hogy fejezze be ezeket az esztelen hazudozásokat, mert evvel csak még jobban ( nem tudom van -e még jobban) árt a nemzetének. Merkel nem felejt, orbán pedig marad egy elmebeteg
JAJMÁR
@libellle: 09:50 Jó lenne, de Orbán nem a vezetőket akarja befolyásolni, hanem a tömegeket. Azok pedig majd nem választják újra, vagy meg is buktatják a vezetőiket. De remélem, hogy Európa nem olyan könnyű "falat", mint Mo.
libellle
@JAJMÁR: Bizonyára nem. Németország 89 % -ban ugy látja, hogy egy rassista senki. Bizonyára vannak akik itt is másképpen látják, különösen volt kelet-németorszagiak, egy része.Semmit nem jelent orbanisztánnak nincs jövöje, hidd el, Europában. Magyarországon pedig el kellene menni a polgároknak és választani kellene. Mindegy melyik kis pártot csak ne a fidest
JAJMÁR
@libellle: Igen, ezt mondogattam a tavalyi választás előtt én is, az volt az utolsó lehetőség, úgy gondolom. Minél később, annál nehezebb lesz békés úton kormányt és rendszert váltani. Szerintem már nem is lehet.
libellle
@JAJMÁR: Sajnos osztom az álláspontodat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.