Az éj leple alatt a francia légierő újra lecsapott az Iszlám Államra, megsemmisítették a dzsihadisták egy kiképzőközpontját és egy parancsnoki létesítményét is.

A francia védelmi minisztérium kedden közölte, hogy ismét bombázták az Iszlám Állam állásait az észak-szíriai Rakkában, amely a dzsihadista szervezet székhelyéül szolgál. Összesen 16 bombát dobtak le a városra. 24 órán belül ez volt a második támadás Rakka ellen.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@lópicigáspár: Egyetértek veled, a vallás mögé bújva már sok embertelenséget követtek el. És ezt használják ki a terroristák. És Jajmárral meg abban értek egyet, hogy egy normális embert nem lehet behálózni. Akinek minden rendben van a fejében, annak karattyolhatnak. Csak a mentálisan gyenge embereket tudják megfűzni!
Ami a franciák csapását illeti, én örülök, pusztuljanak írmagostul a gyilkosok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@F_Viktor: 17:01 Egyetértek, nagyon jókat írtál.
Szerintem mai formájában a társadalmi integráció nem fedi le azt a feladatot, amit érteni kellene alatta. Azon túl, amit írtál, fontosnak tartom, hogy ahogy mi nem szeretnénk iszlámmá válni, ők sem akarnak másmilyenné válni. Ez kellene, hogy az alap legyen, és elvárni egymástól, hogy a másik hitét tiszteletben tartsa. A sikeres beilleszkedéshez - iszlám - a már ott meglévő és jól működő iszlám közösségek segítségét kellene kérni, és amit mi biztosan nem tudunk, de meg kellene tanulni befogadni őket. Elfogadni, hogy más szokásaik vannak.
Megférnek a kultúrák egymás mellett és csiszolódnak is, ha mindegyik teret kap, ahogy megfértek egymás mellett Szíriában, megférnek bárhol.
Az igaz, hogy az állami törvényalkotásnál figyelembe kell venni, mert azzal konfliktust el lehet simítani és gerjeszteni is..

Terrorizmus addig veszélyt jelent, amíg van. Bevándorlóktól függetlenül.
Reménykedem, hogy most már összefognak a nagyhatalmak, és ennek az eredményéről nincsenek kétségeim.
De utána békén kellene hagyni ezeket a népeket, mert különben kezdődik minden elölről. Az lenne a jó, ha utazhatnánk Párizsba és Tunéziába, de Szíriába és Egyiptomba is, ahogy ők meg ide. Nem hiszem, hogy van ember, aki bekerítve akarna élni :)
Csakhogy kicsi az esély a békére, hisz a világ kétpólusú, és attól tartok, ha nem az IÁ, majd lesz más probléma.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"...fontosnak tartom, hogy ahogy mi nem szeretnénk iszlámmá válni, ők sem akarnak másmilyenné válni."

Európában az iszlám vallásúak az össz lakosság 4-5 százalékát teszi ki év végére (1 millió menekülttel számolva). Hol van ez a szám a magyarországi cigányság 10-12 százalékához képest?
Persze, hogy nem lesz Európa iszlám földrész, ahogyan Magyarország sem a cigányság országa. Tudom ez rossz hír a gyűlölet táplálta náci eszméket maguknak tudó mélymagyarjainknak, de ez az igazság.
Az, hogy a muszlimok mennyien térnek át a kereszténységre, vagy válnak ateistává, arra jó példa Törökország európai része. Pl. az isztambuli belföldi repülőterének utazóközönsége semmiben nem különbözik pl. a stuttgartitól.

Többihez nagy gratula, nagyon korrektül látod!
nezelodo
@picike: Elakadt a lemezjátszód tűje, az Orbán lemezén. Hajítsd ki, ma már a digitális lejátszó a trendi, meg a "bevándorlók elveszik a munkádat", meg hogy "megtámadták Európát", és egyedül Orbán tudja megmenteni a kontinenst strófa. A Fletó már nem járja, csak a Vitya kiabál álmában vele, mert állandón vele viaskodik a rémálmaiban.
picike
@nezelodo: de valakit olyan jó hibásnak mondani és ha van olyan az jó . nekem kiakadt a tümn már a lemezen és hidd el a nem szeretem a ... mert ide akarja telepiteni a migránsokat csak a házába vigye be őket ott kerülgesse őket és az őő fejét vegyék le ha kell ne a magyarokét és ne az én fejemet igen az én fejem jó helyen van. A digitális média az jó.
nezelodo
@picike: Olvass tájékozódj, nem mindenkinek szokott mellékhatást okozni, fájdalommal sem jár. Amúgy más útvonalon járnak azok a "migrák" hála a kerítésnek, de az eredmény ugyanaz, ráadásul a régen ott élő állampolgáraik követték el a szörnyűséget, olyasmit amit a mi egyházunk és uralkodóink a XIII században a Szentföldön... Az üzeneteden meg rágódok még, általában elsőre meg szoktam érteni az írást, de ezen még rugóznom kell a nyelvezete miatt.
Lackó50
A terrorizmushoz fegyver kell. A fegyverek meg drágák. Ezt valakiknek pénzelni kell. Az IÁ fő bevétele az olajból és a műkincsek eladásából van. Gondolom, hogy nem készpénzben bonyolítják le ezeket a nagy összegű üzleteket, tehát bankok is benne vannak a pénzek átutalásában. Nem hiszem, hogy az IÁ olyan nagy saját bankrendszerrel rendelkezne, hogy mindezt le tudja bonyolítani. Valakik megveszik tőlük az olajat és a műkincseket. Ezeket kellene először felelősségre vonni. Az oroszok már lebombáztak egy nagyobb olajszállító konvojt. H a bankokat köteleznék a számlák zárolására és azokat kapnák el először, akik ezt az olajat felvásárolják, akkor már pénzügyileg is agyon van csapva a fegyverutánpótlás. (Mondjuk azt is érdemes lenne vizsgálni, hogy a fegyvereket kiktől vásárolják!) A nagy okos titkosszolgálatok miért nem foglalkoznak ezzel?? Lehet, hogy kevesebb emberélet kerülne veszélybe, mint a közvetlen bombázásokkal. (Nem mondom, hogy azokra nincs szükség, de hamarabb be lehetne fejezni ezt a háborút, ha a pénzügyi hátteret szüntetnék meg.) Sajnos úgy néz ki, hogy vannak olyan politikai és gazdasági erők, akiknek érdekében áll a fegyverüzlet és nem törődnek azzal, hogy ez hány ember életébe kerül. Ha ezeket likvidálnák először, akkor már sokkal előrébb lennénk. A gyűlölet szítása csak ezeknek az embereknek a malmára hajtja a vizet. Még több fegyver kell még nagyobb üzlet. Nem kell messzire menni. A jobbik erősödése sokat köszönhet Orbánnak, mert a sok esztelen költekezés (stadionok, kisvasút, Nemzeti bank milliárdos vásárlásai, az egészségügy és az oktatás tönkretétele, a szegénység tagadása, a föld, a dohány üzlet ... de sorolhatnám) - mind, mind a szélsőségesebb nézetek felé terelik az embereket. A jobbiknak elég csak azt mondani, hogy ha ők kerülnek a hatalomra, akkor könyörtelen elszámolás lesz. Ennyit a gyűlöletről. Az oszd meg és uralkodj elve elég veszélyes játék, mert ha túllép egy határt, akkor jönnek a forradalmak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok