A szerb jogegyenlőségi biztos minden nőre nézve sértőnek nevezte, a szerb újságíró-szervezetek pedig elfogadhatatlannak tartják Bratislav Gasic szerb védelmi miniszter egy vasárnapi szexista megjegyzését, ezért a tárcavezető lemondását követelik.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint vasárnap a politikus sajtótájékoztatóján a B92 televízió újságírónője leguggolt, hogy a mögötte lévő kamerák elől ne takarja el a minisztert, aki ennek láttán azt mondta: "Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek."

A miniszter kijelentése azonnal felkerült az internetre, ahol éles bírálatokat váltott ki. Aleksandar Vucic miniszterelnök sokkolónak nevezte Bratislav Gasic megnyilvánulását, mert az szerinte "nemcsak illetlen, hanem szégyenletes is, és nincs rá elfogadható magyarázat".

A védelmi miniszter később közleményben és telefonon is bocsánatot kért az újságírótól. Azt írta: nem magyarázkodik, mert "gyalázatos kijelentésére nincs magyarázat".

Brankica Jankovic jogegyenlőségi biztos szerint a tárcavezető megnyilvánulása megengedhetetlen, és nemcsak az újságírónőkre, hanem minden nőre nézve sértő. Az újságíró-szervezetek a miniszter lemondását követelik, és hétfő estére tiltakozást jelentettek be a kormány épülete elé.

A Szerbiai Újságíró Szövetség szerint jó, hogy a miniszter bocsánatot kért az újságírónőtől, hozzátették ugyanakkor, hogy "a bocsánatkérés meggyőzőbb lett volna, ha a helyszínen történik, még azt megelőzően, hogy a botrány eléri a közvéleményt".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Normális helyen a csajszi mondjuk visszaszól, hogy a kishugoddal szórakozzál vagy valami hasonló és a dolog el van kalapálva, legfeljebb mosolyognak.

Egy olyan példát nézzünk amikor a székükbe kopaszkodó politikusok elveszejtik Európát és a VILÁGON SEMMI SEM TÖRTÉNIK, ezek a politikusok a világ végezetéig folytathatják áldatlan tevékenységüket (= választá sokig)

Ezt meg egyetlen hülye mondatért kivágták ahelyett, hogy "csak" tökönrúgta volna mondjuk a csajszi vagy enyhébb esetben mint fent.

Kretén ez a politikus társadalom de meg is érdemeljük őket.
verőce21
@Peller Anikó: Én is szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyedén leferdítik a híreket. :)
simmering73
Nálunk ilyen még véletlenül sem fordulhat elő.
JAJMÁR
Ó, hát ilyen eccerű? Én bevállalom, mindegyik miniszterünk előtt nyilvánosan leguggolok, ha aztán kirugdossák őket :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.