Szexista megjegyzése miatt nem maradhat pozíciójában Bratislav Gasic védelmi miniszter – jelentette ki Aleksandar Vucic szerb kormányfő hétfőn a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint.

A miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján a B92 televízió újságírónője leguggolt, hogy a mögötte lévő kamerák elől ne takarja el a minisztert, aki ennek láttán azt mondta: "Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek".

A miniszterelnök az egész kormány nevében bocsánatot kért az újságírónőtől és minden Szerbiában élő nőtől a védelmi miniszter kijelentése miatt, és hozzátette, hogy ilyen senkivel sem lenne szabad, hogy történjen.

Mint mondta: nincs mentség Bratislav Gasic kijelentésére, ezért – annak ellenére, hogy jól végezte munkáját a védelmi tárca élén – nem maradhat miniszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
... ennek is elénekelték a mondókát, mint Hende Csabának: - aki nem lép egyszerre, nem lesz miniszter estére ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nyilvánvalóan volt annak más oka is, de ez az ügy most kapóra jött. :)
Eriksson
...hát kérem... mi is volt ő? Védelmi miniszter?
sentinel216
... ennek is elénekelték a mondókát, mint Hende Csabának: - aki nem lép egyszerre, nem lesz miniszter estére ...
Csizmás Kond
Ott, ahol egy minisztert azért rúgnak ki, mert egy akármilyen megjegyzést tett egy akárki újságírónőnek ott nagyon nagy bajok lehetnek.
Kofoka
@Csizmás Kond: Ott van nagyon nagy gond, ahol mindent megengedhet magának egy miniszter, úgy szexista, mint egyéb megjegyzéseket tehet bárkire, arról nem is beszélve, hogy szembehazudja az embereket... Nálad is nagyon nagy gond lehet, ha úgy érzed, hogy egy nővel szemben bármit megengedhetsz magadnak
Csizmás Kond
@Kofoka: Szerintem fogalmad sincs hogy mi hogyan történt csak fújod a szexuális mesédet.
...miért nem feküdt le hogy jobban lássák a minisztert...szerintem tolakodott és képbe akart maradni...
verum
@Csizmás Kond: - inkább ott vannak a bajok, hogyha nincs következménye az akármilyen kijelentésnek!
Freewolf
Ahol egy ilyen kijelentésnek ekkora súlya van, ott komoly elmebeli bajok vannak!
Csizmás Kond
@verum: ...szerintem nem érted...
egy szakembert, egy miniszter nem azért kell minősíteni mit mond egy nőnek...
Ahol ezt teszik oda nem miniszter kell hanem egy akárki gigoló, egy szépfiú...
verum
@Csizmás Kond: - egy szakembert nem, de egy minisztert igen, aki az egész országért felelős.
Az édesanyádnak ha ilyent mond egy szakember, mit tennél?
Csizmás Kond
@verum: esetleg tökön rúgnám...de csak úgy kirúgni ha jó munkát végez még viccnek is rossz.
az az érdekes, hogy egy részeg sofőrtől ha ittas elveszik a könyvet két hónapra és azután ismét vezethet holott az ittas vezetés életekbe kerülhet a miniszter leszólít egy nőt és ki van rúgva örökre...ez a liberalizmus.
teuton
@Csizmás Kond: Aha... Mostmar nem csak Europa li beralbolsevik, hanem Szerbia is! Egy miniszter azert miniszter, mert ugy is kell viselkednie, mint egy diplomatanak, nem zsebretett kezzel, laza nyakkendövel szotyiznia. Azonkiivül a munkaidejeben törtent. A demokraciaban pedig törvenyek vannak, tehat ha nem mond le magatol, akkor a fönöke elbocsatja, ugyanugy, mint az ittasan vezetö söfört. Perelhet, de kizart dolog, hogy megnyeri, ugy, mint a magyar kamionos... Legfeljebb a következö lehetseges munkaadoja sem alaklmazza, mert beperelte az elözöt...
verum
@Csizmás Kond: - az illiberális morált remekül képviseled. Neked a tisztelet, a becsület ismeretlen.
Ami meg a szakértelmet illeti, magyarázd inkább a nagyvezírnek, hogy szükséges, hogy a rokonság, a retyerurtyaság és a bátyámuram kötelék meg szemétség.
Csizmás Kond
@verum: Kettőnk között az a különbség, hogy míg te a cikkben sugallt hozzáállást képviseled addig én a sajátomat.
...a szakértelmi megítélés szintén a cikkben szerepel nem a kisujjamból szoptam...ezért kell előbb elolvasni a cikket és csak azután lovagolni rajta.
verum
@Csizmás Kond: - kétféle hozzáállás lehet, nem sokkal több. Az egyik szerint aki szakember, az mindent megengedhet, morálnak nem kell lenni.
A másik szerint a szakértelem mellett kell tisztesség, tiszteletadás és becsület. Nekem ez a véleményem és nem a cikk alapján.
Te az első variációt képviseled, de azt is csak félig, mert a szakértelmet idehaza nem hiányolod a vezérkarból. Az ocsmány szexista megjegyzésekkel meg jól elvagy. Az illiberalizmustól hányingerem van. Ennél nagyobb hányingerem már csak az illiberalista emberkéktől van.
Csizmás Kond
@verum: Nézd, itt adva van egy cikk és illik azt boncolgatni. Te szerintem azért hordasz össze mindent mert itt elfogyott a cérna. A cikkhez meg ismételtem az a véleményem, hogy egy miniszter vagy akárkit azért mert lekurvázott valakit nem kéne lapátra tenni. Ha ez megtörtént akkor ott nem ez volt a kiváltó ok, ugyanúgy mint ahogy a kamionos esetben stb.
A hányinger meg nem társalgási téma...legalábbis nálam.
verum
@Csizmás Kond: - én elmondtam a véleményem és te is. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.