Napról-napra egyre több bizonyíték kerül napvilágra, mely azt bizonyítja, hogy az Iszlám Állam által lopott és kitermelt olajat nem más, mint Törökország és rajta keresztül a NATO vásárolja fel. A Rystad Energy, egy független norvég olaj-és gázérdekeltségekben működő cég a norvég kormány megbízásából jelentést készített, hogy hová kerül az ISIS terrorbrigád olaja... Nem került volna nyilvánosságra, ha a norvég hírügynökség (Klassekampen) meg nem szerzi a dokumentumokat.

Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Butautáló
Nagyon összeesküvés-elmélet szagú ez! Szarszagú, hogy úgy mondjam!
Eriksson
Ezt már régen sejtettük. Ha már a Norvégok is azt mondják, akkor csak van benne valami.
Butautáló
@Rockxy: Egy szójáték miatt még nem változik meg a véleményem!
Mangu
@Butautáló: Nézz a térképre te zseni és tudsz más utat, mint Törökország? Nem elméletek kellenek, hanem bevált gyakorlat.
Butautáló
@Mangu: Nem a térképről van szó Te zseni! A kitekert, kifacsart, megtévesztő hírekről, amit az olyan zsenik mint Te, simán beszopnak! Földrajztudóskám!
Mangu
@Butautáló: Akkor a te stílusodban - igazad van zsenikém. Az olaj egy olyan anyag, mely magától, láthatatlanul megy oda, ahova akar. Lehet, hogy olvasni tudsz, de érteni már nem érted. Olvasd el még egyszer, vagy kérj meg egy idegent, hogy értelmezze, mert a köreidben a hozzád hasonlóknak gőze sincs a szöveg értelmezésről. Nem vagyok zseni, csak értelmesnek tartom magam és teszek a véleményedre, mert aki nem tud különbséget tenni az elmélet és a gyakorlat között (mint írtam - de nem magyarázom neked) az jobb, ha hallgat. Nyugodtan írhatsz akármit, én bennoltalak.
Eriksson
@Butautáló: Pedig elgondolkodhatnál néha, hátha megvilágosodnál.
sokanvagyunk
Én nem nevezném felvásárlóknak... - orgazdáknak, annak igen!
Butautáló
@Mangu: @Eriksson: Na a két tudós! Van pár kérdés, amire nincs válasz a cikkben! Feltűnik bárkinek aki gondolkodik is, nem csak kapásból odaáll bármi mellé ami az oroszokat szopkodja vagy nyugatellenes.
- Hol vannak a NATO olajfinomítói?
-Hol van olyan, hogy NATO olajfinomító?
-Az üzleteket emberek kötik, nem szervezetek! Tehát ki vásárolja meg azt az olajat?
-Eben a "pártatlan" cikkben miért nem kerül említésre, hogy az oroszok nem csak a dash állásait bombázzák!

Kijelentem, hogy fogok tudni aludni attól, hogy Mangu Professzor bannolni méltóztatott! Valamint magasról teszek is rá! :)))
Mangu
@Eriksson: Szellemi fogyatékossal nem érdemes leállni véleményt cserélni, mert még értelmesnek hiszi hiszi magát. Nem érti, hogy nem a cikkről van szó, hanem tényekről, az olaj célirányos szállításáról (nem Oroszországba, Iránba, Libanonba), mert ha nem lenne fogyasztó, akkor vagy az ISIS, vagy a Törökök már belefulladtak volna.
Eriksson
@Mangu: Eleve, ha nem volna vevő az IÁ kínálatára, akkor az IÁ-nak nem volnának forrásai különböző terrorcselekmények végrehajtásához.
Az egészben az a svédcsavar, hogy éppen azok támogatják olajvásárlással a terrorszervezetet, akiktől azok megsemmisítését várnánk.
Mangu
@Eriksson: Nem véletlenül, mint ahogy létrehozták az ISIS-t. Mocskos a nagyhatalmi politika.
Eriksson
@Mangu: Pontosan! Az üzlet mozgatja a világot!
Eriksson
@Mangu: Az viszont megint felvet egy erkölcsi kérdést, hogy ki, s mi a terrorszervezet?
F_Viktor
@Mangu: Írod:
"Nézz a térképre te zseni és tudsz más utat, mint Törökország?"

Te ránéztél a térképre? Mert valamiről nagyon megfeledkeztél!

Valamint még pár kérdés a professzorunkhoz:
- Szerinted a világ nagy olajtermelői, a kartelek előtt észrevétlen lehetne az IÁ olaja? Verik a tamtamot?
- Miért növelte pl. Szaúd-Arábia április óta kitermelését 659 ezer hordóval?
- Az OPEC december 4.-i féléves közgyűlésén miért nem állapodtak meg alacsonyabb termelési limitekben, miért maradt a korábban meghatározott napi 30 millió hordós kvóta (ami a valóságban 32 millió hordó!)?
- Putyin egy hónapja ígéri azokat a műholdfelvételeket amellyel bizonyítani tudná a török olajvásárlást (hatalmas olajszállító konvojok).
Hol maradnak a képek? Egy hónap alatt egy középiskolás számteches összehozta volna PS-al!

Beszélsz "mocskos nagyhatalmi politikáról", de a Közel-Keletig nem látsz el!
Mangu
@F_Viktor: Okos vagy, nagyon okos. Le vagyok nyűgözve okfejtésedtől, csak nem egy "látó" bukkant fel benned? Akkor folytasd, talán valami hasznosat is tudsz mondani számunkra.
Mangu
@Eriksson: Ez már nézőpont, viszony kérdése. A tettek magukért beszélnek, de az indíték és annak magyarázata, már olyan, mint a szivárvány.
Eriksson
@Mangu: Ha az előtted szóló véleményét hozzuk fel például, akkor egészen más lesz a végkövetkeztetés terrorizmus ügyben, mintha az enyémet. Az -izmusok (főleg ha L-vel kezdődik), különböző látásmódokat sugallanak. De attól még nem lesznek igazak.
Mangu
@Eriksson: Látom érted, amit írtam, de a végkövetkeztetésed szerintem nem helytálló.
Az, hogy valami igaz vagy sem, arra csak egy példa:
Az öreg földműves életében először van az állatkertben. Meglátja a zsiráfot és megszólal, ilyen állat pedig nincs.
Eriksson
@Mangu: "De attól még nem lesznek igazak." Ez nem végkövetkeztetés, csak arra akartam kitérni, hogy attól nem fog valami igazzá válni, mert azt szeretnék elhitetni, hogy az az igazság.
F_Viktor
@Mangu: Nem tudom minek szántad tegnap, 23:23 hozzászólásodat, de válasznak nagyon haloványra sikerült! Kérdéseimre egyetlen választ nem tudtál adni.
Tehát mit látsz te a térképen, amit más nem?

De ezt is elmagyarázhatnád:
"Az olaj egy olyan anyag, mely magától, láthatatlanul megy oda, ahova akar."

A "bevált gyakorlatok" is nagyon érdekelnének.

@Butautáló: jól látja mekkora ferdítések mennek a hírekben, mielőtt írásaira és rá negatív megjegyzéseket tennél, nem ártana ismereteket szerezned az adott témában, hírrel kapcsolatban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.