A rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban – közölték szombaton a bécsi hatóságok. 

A rendőrség közleménye szerint a karácsony előtti napokban egy "baráti titkosszolgálat" arra figyelmeztette több európai főváros hatóságait, hogy a két ünnep között nagyobb tömegrendezvények ellen robbanószerkezetekkel vagy lőfegyverekkel tervezhetnek merényletet elkövetni terroristák.

Christoph Pölzl, a bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy emiatt az átlagosnál magasabb szintű készültségbe helyezték az állományt, és fokozták a közterek megfigyelését és a robbanóanyagok szállítására alkalmas járművek ellenőrzését. Ugyanakkor egyelőre nem tudnak konkrét helyhez és időhöz köthető fenyegetésről, és nem kell lemondani előre meghirdetett rendezvényeket a figyelmeztetés miatt – emelte ki. 

A figyelmeztetés a potenciális merénylők neveit is tartalmazta, de az ő utánuk való nyomozás eddig nem vezetett eredményre. A fenyegetésekkel kapcsolatban az osztrák titkosszolgálatok is segítik a rendőrség munkáját – tette hozzá Christoph Pölzl.

Arra az osztrák közlemény nem tért ki, hogy melyik másik európai fővárosokra vonatkozik még a figyelmeztetés.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Lehet, hogy igaz, de lehet, hogy hogy Orbán egykori árnyék titkosszolgálata riogatja őket. Végül is jó és anyagilag igen jövedelmező kapcsolatokat ápolt egyes muszlimokkal, pl. Kaya Ybrahim!
Peller Anikó
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szókrakész
"egy "baráti titkosszolgálat" "???

Hmmm.

Akkor miért nem maguk csatolták le, ártalmatlanították őket ezek a "barátok"?
Hát most nem egyszerre, együtt harcolnak a tenorizmus ellen?!?!?!
Lepényleső
Ez sem kisebb gond ovi-tól Európának,meg nekünk sem.
Mangu
@Peller Anikó: Az ilyeneket ki kell közösíteni, nem kell reagálni rájuk, bármit is írnak.
JAJMÁR
A p@ncikó retteg, meg a hozzá hasonlók, és írják a szokásos butaságaikat! Többet ártanak ezek a gyáva "rettegők", mint az egész muszlim világ. Bécs felkészül ahogy olvasom, és "nem kell lemondani előre meghirdetett rendezvényeket". Ki kell szűrni a terroristákat, és elkapni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.