Az Európai Unió eddigi politikája a migrációs válság kezelésében megbukott, a külső schengeni határokat nem sikerült megvédeni, ezért új, második védővonalra van szükség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Prágában, a visegrádi országok (V4) kormányfőinek rendkívüli találkozóját követő sajtóértekezleten.

"A mi álláspontunk továbbra is az, hogy a migrációs hullámot ellenőrizni kell, le kell állítani" – fejtette ki a magyar kormányfő. Szerinte azonban Törökország és Európa közötti védvonal nem működik, a migránsáradatot eddig nem sikerült megállítani. "Az elmúlt hónapok arról tanúskodnak, hogy ez nem sikerült, ezért logikailag és a politikai felelősségből következik, hogy egy második védelmi vonalról is eszmét kell cserélnünk" – szögezte le.

"Magyarország annyit tud tenni, hogy segítséget nyújt mindazoknak, akik hajlandóak bebiztosítani a második védvonal kiépítését Magyarország határaitól délre" – tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy "a 2016-os év legfontosabb kérdése a biztonság és a migráció kérdése lesz, ezért a prágai V4-es csúcstalálkozónak ez volt a legfőbb témája"

A kormányfő megjegyezte: az Európa körüli országokban ma a számítások szerint 38,5 millió belső menekült él, s "ez az a tömeg, amely bármikor megindulhat Európa irányában" – jegyezte meg.

Rámutatott, hogy Ukrajna felől is hatalmas migrációs hullám fenyegeti Európát, de ezt a V4-ek megakadályozzák. "Segítséget ehhez nem kapunk, de megvédjük Európát ennek a népmozgásnak a terhétől" – mondta a miniszterelnök.

A találkozón a macedon elnök és a bolgár kormányfő is részt vett. Orbán Viktor szerint mindkét ország a migrációs válság kezelésében helytállt, ezért Magyarország támogatja Bulgária felvételét a schengebi övezetbe és Macedóniának is fel kellene ajánlani a uniós tagságot.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Tripla védvonal kellene. Köréjük...
coni
Tripla védvonal kellene. Köréjük...
Cicero
Lassan de biztosan kezdik végre felismerni a szakszervezetek,csak közös erővel lehet engedelmességre bírni,vagy megtörni a gátlástalan törtetést.A tanárok már a sztrájkra készülnek.A megkérdezettek 3/4-e támogatja őket.A többi ágazat követőjük lesz.Nincs már sok hátra a mániákus ámokfutásból.
Szókrakész
@Cicero: Majd március idusán jön a Te is fiam Brutus.

Bár szerintem Viktornak és a fidesz vezetőségnek megint sürgősen külföldre kell majd utazni.
Valami nagyon fontos ügyben.
Lehet, hogy újabb piros pöttyöt fognak találni Ázsiában. Jó messze Magyarországtól.
Szókrakész
@coni: Az megvan amúgy is.
Minden védett személyt úgy biztosítanak.

Szerintem itt már csak az segít, ha Orbán a föld alá menekíti az egész országot. Titkos földalatti bunkerekbe.
Én benne is lennék.
Vigyen le minket a tokaji borospincéibe. Fél Tokaj az övé.
Csak lenne elég hely.
Fönt meg a kerítés elé és mögé is újabb kerítést, persze jó drágán.
Yoda69
Te taho barom! Nem hogy Bulgaria es Macedonia nem lesz felveve, de mi is ki leszunk penderitve a V4-ekkel egyutt ha igy folytatjatok. Bomlasztani, zulleszteni azt tudtok. De hol az esz, ha valami ertelmeset kellene letrehozni?
karma1
Atyaisten! Nem volt eleg Magyarorszagnak egy tenger nelkuli ellentengernagy, most meg van egy gyalogos parasztunk is, aki mindenhova remeket lat, es 38, 5 millio menekultet vizional...

At kene mar allnia valami erosebb szerre, mert ez a mostani mar sz@rt se er...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.