Az indianai kormányzó pénteken aláírta azt a törvényt, amely megtiltja az abortuszt abban az esetben is, amikor a születendő gyermek súlyos fogyatékossággal születik.

Indianában tilos lesz az abortusz azoknak is, akiknek gyermeke fogyatékossággal születik

Mike Pence republikánus kormányzó "átfogó életvédelmi intézkedésnek" nevezte a törvényt. "Kormányzóként a legértékesebb pillanataim azok, amelyeket fogyatékkal, köztük is Down-kórral élő gyermekeket nevelő családokkal töltöttem" – fogalmazott közleményében a kormányzó. A Jog az Élethez nevű konzervatív csoport közleményben üdvözölte a kormányzói aláírást és Pence érvelését, s úgy fogalmazott: a törvény megtiltja a nőknek, hogy "diszkriminálják a meg nem születetteket". Mike Fichter a szervezet elnöke közleményében hangsúlyozta: "örömmel tölt el bennünket, hogy államunk értékeli az életet, függetlenül a lehetséges fogyatékosságtól, nemtől, vagy bőrszíntől".

Indiana eddig is azon szövetségi államok közé tartozott, ahol a legszigorúbbak voltak az abortuszt tiltó törvények. Szigorúbb törvénykezés csak Észak-Dakotában van, ahol – az Egyesült Államokban elsőként – 2013-ban – hoztak törvényt arról, hogy abban az esetben is tilos az abortusz, ha a születendő gyermek genetikai rendellenességei orvosilag bizonyítottak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Az abortusz tilos a nemi erőszak pedig örvendetes, kár hogy a férfiak nem eshetnek teherbe, az összes Indiai politikust meg kellene erőszakolni és kötelezni őket hogy hordják ki a gyereket!
cikicakk55
Akkor kívánok neki egy egész kosárnyi dawn kóros unokát. Azt hiszi,hogy azokkal a gyerekekkel olyan könnyű.Az biztos,hogy nagyon tudnak szeretni és rettentően ragaszkodók,de még a saját édesanyja sem tudj,hogy mi válthat ki belőle agressziót.Elég ha egy szót félre ért,vagy nem hallja és már olyan dührohamot kap,hogy a kisebb testvéreiben képes kárt tenni,de ha Ő maga idősebb,akkor akár a szüleiben is. Ráadásul a Dawn kór csak egy a sok születési rendellenesség közül. A végtag hiányos,az autista, a szervhiányos,az alapból maximum 5-6 évig élőkig,rengeteg betegség van,ami a szülő és a gyerek életét is pokollá teszi.Arról nem beszélve,hogy az államnak is rengeteg pénzébe kerül az ilyen gyerekek kórházi kezelése és gyógyszerezése. felnőtt korukra,meg főleg a szellemi fogyatékkal élőkből lehetnek sorozatgyilkosok,vagy nemi aberráltak,Remélem ezt a főszert fogják először megerőszakolni,majd kinyírni. Hülyék!
namihami
@cikicakk55: @simmering73: @tothjani: Nevelne, élne együtt egy (bármilyen) beteg vagy fogyatékos gyerekkel. A nyelvét harapná le, mint hogy ilyen hülyeséget mondjon.
@tothjani: Csak egy apróság, de nagy:: nem indiai, hanem indiaNAi. De ez a tény inkább súlyosbítja a hülyét, mint felmenti. Az azért a műveltebb része a világnak. Ha (a jelek szerint) ott se mindenki az.
cikicakk55
@namihami: Ezt nekünk mérgedben írtad. Részemről olvastam,hogy Indiana és nem India. Nincs Down kóros gyerekem,de évekig dolgoztam fogyatékosok otthonába. Sőt volt olyan is,akit a szabadnapjaimra magammal hoztam haza. A fiaim is szerették őket. Még is azt mondom,hogy ez egy olyan betegség,amelyiknek vannak fokozatai. A terhesség alatt nem lehet kimutatni melyik fokozat fog a gyereken kijönni. A " hülyék" a mondandóm végén a törvényt megszavazókra írtam és nem a beteg gyerekekre.Ezek a szerencsétlenek életük végéig önálló életvitelre alkalmatlanok lesznek. El tudod képzelni azt a törést amit ezek a beteg emberek átélnek,ha a szüleik meghalnak,vagy képtelenek lesznek fizikailag gondoskodni róluk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.