Németországban jóval a menekülthullám előtt megjelent a terrorizmus veszélye, a júliusban történt két merénylet nyomán azonban olyan biztonsági intézkedéseket kell bevezetni, amelyek mindenkinek kényelmetlenséget okozhatnak – mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

A miniszter a Bild am Sonntag című lapban megjelent interjúban a Németországba belépő menekültek idei számának alakulására vonatkozó kérdésre elmondta, hogy a tavalyinál sokkal kevesebben érkeznek, de nem lehet komolyan vehető előrejelzést adni arról, hogy számuk továbbra is alacsony marad-e.

A Törökországgal kötött menekültügyi megállapodás ugyan "jól működik, és dolgozunk azért, hogy ez így is maradjon", de nem tudni, hogy miként alakulnak a folyamatok a Földközi-tengeri útvonalon – mondta a miniszter.

Az Angela Merkel kancellár vezette jobboldali CDU politikusa arra a kérdésre, miként viszonyul a kormányfő azon híres jelszavához, hogy "Sikerülni fog!" (Wir schaffen das!) – azaz Németország megbirkózik a menekültek nagy számából adódó kihívásokkal –, amelytől már eltávolodott a bajor testvérpárt (CSU) és a koalíciós társ szociáldemokrata párt (SPD), elmondta: "aki kormányzati felelősséget visel, nem mondhatja azt, hogy +nem fog sikerülni+".

A kancellár kijelentése "éppen annyira helyes, amennyire túlértékelt" – tette hozzá Thomas de Maiziere.

A terrorfenyegetettség már jóval korábban megjelent – mondta arra a kérdésre, hogy a menekültként érkezett emberek által elkövetett júliusi würzburgi és ansbachi terrorista merényletre tekintettel meg lehet-e állapítani, hogy a menekültek beáramlása miatt romlott a biztonság Németországban.

Hozzátette: Würzburg és Ansbach esetében "fennáll ez az összefüggés", és a hatóságoknak vannak értesüléseik arról, hogy lehetnek még terroristák a menekültek között. Minden ilyen értesülést kinyomoznak, ezért eljárások és letartóztatások is vannak menekültek ellen. "Ennek ellenére számomra fontos, hogy a menekültek nagy többsége, különösen szíriaiak, békések és azért jöttek hozzánk, hogy megmeneküljenek a terror elől".

A terrorfenyegetettség magas, de vannak "jó hírek" is: az őrizetbe vételek, eljárások és elmarasztaló ítéletek száma minden korábbinál magasabb, ami a rendőrség és az igazságszolgáltatás határozott fellépését mutatja – mondta a miniszter.

Hozzátette: nem lehet kizárni, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szíriai és iraki katonai veszteségei tovább növelik a terrortámadások veszélyét, mert a dzishadisták ellensúlyozni akarják gyengülésüket. Ennek ellenére tovább kell folytatni a katonai műveleteket az IÁ ellen.

Arra a kérdésre, hogy hozzá kell-e szokni a szabadság olyan fajta korlátozására, amelyet a müncheni Oktoberfesten tervezett szigorú biztonsági intézkedések jelentenek, kiemelte: meg kell szokni a hosszabb sorokat, az alaposabb ellenőrzéseket, vagy éppen azt, hogy csak személyre szóló jeggyel lehet belépni egy rendezvényre.

Mindez "terhes, kényelmetlen és időrabló, de nem korlátozza a szabadságot" – húzta alá Thomas de Maiziere.

Azzal kapcsolatban, hogy az Oktoberfestre nem lehet majd bevinni 3 liternél nagyobb térfogatú táskát, rámutatott: a múzeumok látogatói már régen megszokták, hogy a bejáratnál le kell adniuk táskájukat vagy hátizsákjukat.

A kormány további tervei közül kiemelte: "technológiai offenzívát" kell indítani a biztonsági szerveknél. Például tervezik, hogy a pályaudvarok és repülőterek biztonsági kamerás rendszereit arcfelismerő szoftverrel egészítik ki, és már tesztelnek egy alkalmazást, amely a gazdátlan csomagokat figyeli és bizonyos idő elteltével riasztást ad ki.

A hatóságoknak "technikailag képesnek kell lenniük mindarra, amire van lehetőségük jogilag" – mondta a német belügyminiszter.

Würzburgnál július 18-án egy bizonytalan személyazonosságú menedékkérő megsebesített öt embert. Rárontott a rendőrökre is, ezért lelőtték. Július 24-én egy 27 éves szíriai férfi – akinek menedékkérelmét elutasították – felrobbantotta magát Ansbachban, egy fesztivál közelében; a férfi életét vesztette, tizenöten megsebesültek.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Kacorka: "A népszavazás a kormány pozícióját erősíti Brüsszelben"
Miért hiszi kend, hogy ez így van mert az olimpia idején is ez mondta félóránként az Orbán TV? Mert naponta 50x 100x ezt hangoztatják?
Nem nem erősít semmit egy népszavazás, az Eu felé! Orbán saját hatalmi támogatását méri fel! Készül a 2018 választásra, és mivel megteheti több milliárdból meg is csinálja a felmérést.
Kit, mit kötelez egy magyar népszavazás eredménye? A magyar Országgyűlést. Senki mást. Brüsszelt pont nem. A helyzet ráadásul az, hogy az Országgyűlésben értelemszerűen többségben vannak a kormánypárt képviselői, mert a Jobbik mögé állt.. Akik tehát akár holnap hozhatnának jogszabályt, amilyet csak akarnak. A Jobbik segítségével az alkotmányt is módosíthatnák, oda is beírhatnák, hogy az Országgyűlés feje fölött senki nem dönthet arról, ki jön ide és ki nem. A kormánypártok álláspontja ismert, nem akarják a „kényszerbetelepítést”. Volt konzultáció ebben az ügyben!! Egy számukra sikeres népszavazás után viszont pontosan annyi jogosítványuk és hatásuk lesz, mint ma van. Semmivel sem több.
A népszavazás nem vonatkozik arra az egyetlen, még tavaly szeptemberben megszavazott kvótaszabályra, aminek teljesítése a magyar kormány számára is kötelező. Orbán kézjegyével aláírva!!! Az Eu parlamentben volt szavazás, Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia ellene szavazott, de a többség szavazat érvényesült.Amúgy ez itthon is így van!!!Az van amit a Orbán akar...vagy is a többség!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Hazudsz kis rohadék nyalonc mert
előszöris nem menekülthullám hanem inváziós hullád,
másodszor az inváziós hullád előtt a terrorizmus VESZÉLYE jelent meg,

az arab hordával meg a terrorizmus !
vonotok
Bakondi úr ! Nem szeretne néhány napos kiképzésre beiratkozni a németekhez. Talán még két szék csak akadna, vigye magával azt a g...i fonókét is
Javaslom az Okt. 20-tól, 25-ig terjedő időszakot, hátha békén tudna ez a nép emlékezni.
Tekla
Nem lenne egyszerűbb kiirtani a terrorizmus lehetőségét európából ? Már a kerítésnél kéne őket agyon lőni .
Tekla
@Szeparepa2: Egy dologról beszélünk, már a vonatokon nem lehet utazni ,megszállták a máv-ot , elfoglalják a helyjegyes üléseket, ha reklamálsz, rád hívják a rendőrséget a máv-nál, nem ezekre a férgekre, és örülhetsz, ha rettegve élve haza tudsz utazni.
mekkelek
@Szeparepa2: Fantasztikus eszmefuttatás, csodálatos elme! Arra is van megoldásod hogy a menekültválságot kiváltó NATO országok - aminek mi is tagja vagyunk - által lángba borítottk közép-keleteti háborúkat hogyan lehetne befejezni? Azzal senkinek sincs baja hogy Irak, Líbia gyakorlatilag teljesen le lett rombolva, szíriában pokol van immár öt éve, csak "ezek" ne merészeljenek idejônni mert a "városnyi" 1300 menekült akiket a kvóta szerint be kellene fogadnunk meg fogja vátoztatni a fantasztikus kultúránkat meg mittudomén még mit...
Peller Anikó
@mekkelő: "Azzal senkinek sincs baja hogy Irak, Líbia gyakorlatilag teljesen le lett rombolva.."

Nincs. Mint ahogy azzal sincs, hogy pl Vietnam teljesen le lett rombolva vagy mondjuk azzal, hogy Bangladest elnyeli a tenger. Vagy azzal, hogy indiában nyomorban élnek az emberek, vagy azzal, hogy Ékoreában vagy akár Törökországban totális diktatúra van.

A mi problémánk a mi hazánk, a mi hazánk Európa. Van bőven.

A te problémád meg az, hogy van kalapja, nincs kalapja.
mekkelek
@Peller Anikó: Nincs vele problémád, de viseled a következményeit, majd a disznófejek megoldják...
mekkelek
@Szeparepa2: Pedig a saját magunk megvédése ott kezdôdne...
cikicakk55
@mekkelek: Te tényleg elhiszed,hogy csak 1200 embert akarnak hozzánk kvótázni? Ennyire nem lehetsz naív. Brüsszel hamarosan küldi a többit,hisz lassan már 2 millió a létszámuk akik benn vannak Európában. Ezeknek jó nagy része aki képes lenne dolgozni,de nem akar.nem olvastad, Eddig 54 embert sikerült munkára fogni,ebből 50 embert a posta alkalmazott.Az az 1200 ember már itt van Magyarországon,börtönökben,vagy szállásokon,ahonnan szabadon grasszálhatnak bár hová az Unión belül.Mondjuk az osztrákok egyből elkapják őket,de ide vágják vissza,nem oda ahonnan elindultak.Még ezekkel sem tudunk mit kezdeni akik már itt vannak.Etetni,itatni,gyógyíttatni kell őket,szállást biztosítani nekik. A kvótán kívül arra is fel kell készülni,hogy előbb utóbb Németország és Ausztria is ide dobja vissza a selejtet,akikkel nem tudnak mit kezdeni.vagy mert már öregek,rokkantak,vagy nyomorékok,vagy csak kezelhetetlenek.Indok van.Innen mentek át hozzájuk.A gond csak az,hogy mi nem tolhatjuk tovább a Szerbekhez,mert eszük ágában sincs vissza venni őket.Épp elég dekkol a határ mentén arra várva,hogy bejöhessenek.Na meg a legfontosabbat ne felejts el.Ezek emberek. Hiába a kvóta,ha Ők nem akarnak Magyarországon élni.Tudják,látják,hogy itt a segélyből nem lehet megélni. Másból sem állna a rendőrség munkája csak a szökdösők vissza hozatala,hogy 2 hét múlva megint a határnál őgyelegjenek. Nem megoldás a kvóta és itt nem a számokkal van a baj.
mekkelek
@cikicakk55: Dehogy hiszem, én csak a fideszes propagandának hiszek és attól rettegek hogy a menekültek miatt esetleg Mészáros nem tud több szállodát venni vagy a vezír nem tud ûrállomást építeni a kert végében a stadion meg a kisvasút mellé...
cikicakk55
@mekkelek: Jaj pedig az nagyon jó lenne..Sőt ha már ilyen szépen álmodozunk,akkor az sem lenne rossz,ha a migrókkal együtt az egész Fidesz társaságot teleportálnák Szíriába, Gyurcsányékat meg Afganisztánba.Biztos össze tudnánk szedni egy olyan politikai vezetésre érett embercsoportot,akikben meg lehetne bízni és talán még lenne is jövője ennek a népnek. Ugyan is szerintem a Migránsok nélkül épp elég nagy trutyiba van az ország.Orbán most el van telve magától,mert azt hiszi,hogy az Ő kampánya miatt, az Ő kedvéért megy el a nép szavazni. Tojok rá,hogy melyik párt mit akar. Én a gyerekeimnek és az unokáimnak nyugodt életet szeretnék.Olyan életet,ahol a kislány unokámnak nem kellene nyakig takaróba csavarva közlekedni a 40 fokos hőségben,ahol nem kellene félnem,hogy bár mikor a fiam mellett felrobbantja magát egy agy mosott Allakhu Ahbar . Én ezért megyek el szavazni,nem Orbánért,nem Gyurcsány ellen. Saját családomért. Nem érdekel,hogy sokak szerint ennek semmi értelme,mert nincs is szó kvótáról.Olvasok én épp eleget a neten arról,hogy igen is van szó róla és a környezetemben élők és én sem kérünk belőlük. nagyon sajnáljuk a kisgyerekeket és az asszonyokat.,de miért vannak olyan kevesen? Ha csak a nőket és a gyerekeket engednék be,semmi bajom nem lenne,hisz kizárt,hogy a nők örömmel tesznek eleget az iszlám törvényeknek.
mekkelek
@cikicakk55: A szavazatoddal nem védesz meg semmit és az semmit nem ér mert ez a kérdés nem a tagországok hanem az EU hatáskörébe tartozik és az égvilágon semmit sem változtat az ország kötelezettségein. Ez csak Orbán ego népszavazása hogy fenntartsa a "harcot" és hogy valamit tudjon meglovagolni a választásokig, valamint tömje a a saját és haverok zsebét a kampányokkal a mi pénzünkbôl.
A félelmeiddel nem igazán tudok mit kezdeni, nem látom hogy miért kellene a kislány unokádnak nyakig takaróba csavarva közlekedni annak ellenére hogy a propaganda azt akarja elhitetni veled? Jártál már iszlám országban? Láttál már muzulmánokat a királyi TV híreiben bemutatottakon kívül? Én kilenc évig éltem közöttük és semmi bajom...
Köztünk is van legalább annyi extrémista mint közöttük, csak a "mieink" repülôgépekkel, drónokkal, és a legmodernebb technikával bombázzák és teszik a földdel egyenlôvé ôket ami számunkra teljesen elfogadott mert nem látjuk, messze is van és eddig semmiféle következményét nem kellett viselnünk. De nem vagyunk érinthetetlenek és Orbán népszavazása, kerítése és az arra aggatott disznófejek sem fognak azzá tenni minket.

"Biztos össze tudnánk szedni egy olyan politikai vezetésre érett embercsoportot,akikben meg lehetne bízni és talán még lenne is jövője ennek a népnek."
Sajnos nem tudnánk, ennek az agymosott társadalomnak igénye sincs rá. Ha a legcsekélyebb igény lenne akkor már az összes szarházi el lett volna kergetve. Ebben a szellemi nyomorban a gyûlöletkeltésen és a megosztáson kívül nincs más jövôkép - attól tartok hogy az unokádnak sem - hacsak el nem hagyja valaki az orságot nyugati irányba...
Eriksson
Az összes körmöm lerágtam izgalmamban, hogy @libelle őnagysága olvasta-e már a hírt, hogy veszélyben a választott hazája.
cikicakk55
@mekkelek: Nem,nem jártam még iszlám országban,viszont rengeteg filmet látok róluk.Én nem a magyar adókat nézem,hanem a Spektrum-ot, a Nat Geo-t, a Discovery-t, Doqu, és egyéb ismeretterjesztő csatornákat.Ezek pártsemleges csatornák. Láttam filmet az iszlám államról a vallásukról a felfogásukról, az elvakultságukról.Láttam,hogy neki egész mást jelent a munka, a törvény, a nők megítélése,mint nálunk. Láttam mikor bemutatták,hogy a nőt ölték meg a saját rokonai,mert megerőszakolták a szerencsétlent.Na ilyenekből nem kérek.Lehet,hogy túlzás volt,hogy az unokámat írtam nyakig burkában.Inkább a dédunokámat kellett volna írni,hisz ennek a bevándorlásnak soha nem lesz vége.Most még mi vagyunk többen,de meddig? Tobb országban vannak már No-Go zónák. Nekünk elég a cigányok által lakott területek veszélyét elkerülni.épp elég gond az is. Lehet,hogy orbán egóját símogatja ha sokan mennek el szavazni és sokan mondanak "nem"-et. Az is lehet,hgy ebben tényleg van egy csomó pénz lenyúlás.Abban én is egyetértek,hogy felesleges a plakátkampány.Én még egy plakátot sem olvastam el,azért nem állok meg az utcán,hogy elolvassam.Engem nem Orbán beszédei,nem a tévében leadott politikai hirdetései és nem is a plakátok juttattak arra a döntésre,hogy menjek el szavazni.Lehet az is,hogy Brüsszel magasról tojik arra,hogy a magyar nép szavaz,vagy nem. Az viszont lehet,hogy elgondolkoztatná őket,hogy még sem sikerült annyira egymás ellen uszítani a magyarokat.Az egyértelmű,hogy itt az a legfontosabb valakiknek,hogy a magyarok ne fogjanak össze,mert amikor eddig összefogtunk,akkor nagyon erősek tudtunk lenni. Most viszont darabokban az ország. Nem magyarok,hanem Fideszesek, DK-sok,MSZP-sek, Együtt-ek, Jobbik-ok élnek az országban. A migránsok nélkül is épp elég háború folyik itt nálunk. Magyar a magyarnak farkasa. csak meg kell nézni egy egy cikknél a hozzászólásokat. Kb a 3.-4. hozzászólás már nem is a cikkről szól,hanem annak írójáról.Jön a kurva anyázás, egymás sárba tiprása. Akkor már rég nem a cikk a...
Szókrakész
Arról miért nem cikkeznek, hogy németben a neten megy a felhívás, hogy a német lakosság készüljön és tárazzon be legalább 10 napra élelmiszert, vizet, ...

Mi készülhet?
Mi jöhet?
mekkelek
@cikicakk55: Ezek az emberek pont az iszlám állam elôl (is) menekülnek. Az EU lakossága 550 millió - még a britteket belaszámolva mert eltart egy darabig míg kilépnek - tehát nem fenyegeti az a veszély még a dédunokáinkat sem hogy többen lesznek. Mire ôk felnônek a globális felmelegedés olyan népvándorlást indít el hogy ahhoz a mostani menekült válság még bemelegítéssel sem fog felérni. Ki tudja, lehet hogy pont nekük kell majd vádorolni aztán meglátjuk mennyire szeretnek minket...
Én nem megyek el szavazni mert egyszerûen nincs miért, az égvilágon semmit nem old meg és semmin sem változtat mert nem írja felül az EU törvényt. Brüsszelnek üzengetni meg teljesen fölösleges, tudják ôk pontosan hogy mi folyik itt, ez csak Orbán cirkusz semmi más.
A közösség tagjaként eggyüttmûködve kellene megoldást keresni, de a közösség nekünk addig számít amíg számolatlanul ömlik onan a pénz és azt a saját/baráti/hûbéresi zsebekbe lehet csatornázni. Ki kell lépni az EU-ból, betonfallal körbe kell keríteni az országot és nyugodtan élhetünk a földi paradicsomban.
Amúgy a megosztás Orbán legfôbb érdeke és mesterien csinálja, téyleg útál itt mindenki mindenkit menekültek nélkül is, de rombolni uszítani mindig sokkal könnyebb mint valamit felépíteni...
Ja, és amíg a határon túi magyar állampolgárok levélben szavazhatnak, addig a külföldön dolgozó 600ezer és 1 millió közötti pedig nem. Számomra már ez önmagában is delegitimál mindenféle népszavazást és világossá teszi ennek az egész cirkusznak a célját.
cikicakk55
@mekkelek: Egyet értek veled abban,hogy amit csinál Orbán a szavazással,az törvénytlen lenne,ha nem csináltak volna róla új törvényt.A külföldön dolgozó Magyarok sokkal inkább Magyarok,mint akik születésük óta Romániában élnek.Még akkor is,ha az valamikor Magyarország volt..Abban is egyet értek veled,hogy te nem mégy el szavazni.Szíved joga úgy dönteni ahogy akarsz.én nem tartozom azon emberek közé,akik le kurvanyázzák a másik embert,mert annak más a felfogása,vagy más párt felfogását követi.Megértem,hogy Orbán saját érdekében csinálja az egész szavazási cirkuszt és igazad is van.Én azért megyek el csak szavazni,mert én magam úgy érzem,hogy tettem valamit azért,hogy ide ne jöhessenek olyanok,akiket kötelező befogadni.Tudom azt is,hogy Brüsszelt piszkosul nem érdekli,hogy nálunk mi lesz a szavazás eredménye.. Azt is tudom,hogy már jó sok muszlim van az országban,csak ők fizettek azért,hogy itt legyenek.Vettek államkötvényt. Azoktól azért nem tartok annyira,mert szerintem azok számára a pénz sokkal fontosabb mint a vallás.Tehát én nem Orbán miatt megyek szavazni. ha Gyurcsány akarná,akkor sem miatta akarnék menni szavazni. Egyik párt sem érdekel,mert lop csal hazudik mind.Ellenzékben nagy a pofája mindnek,akkor tudják,hogy kellene csinálni,de mikor ott voltak,úgy csinálhatták volna,akkor nem csinálták,inkább ők is a saját és barátaik,rokonaik zsebét tömték.További szép hetet kívánok neked.örülök,hogy végre egy olyan emberrel beszélgethettem,aki nem átkozódik csak azért,mert én más képpen gondolkodom.Szia,
mekkelek
@cikicakk55: Ahogy kiveszem a szavaidból nem igazán gondolkodunk másképp, illetve amiben meg másképp az valószínû amiatt van hogy mások a szeméyes tapasztalataink. Én a muzulmánokat másképp látom, a közép-keleten töltött évek megváltoztatták róluk a véleményemet. Alapból közülük sem nagyobb százalék radikális mint közülünk, de a fejlett világ esztelen háborúi amik lángba borították Irakot, Afganisztánt, Líbiát, Szíriát, Jement a számolatlan ártatlan áldozattal egyértelmûen felelôsek a menekültválságért és amit ez hoz magával.
Én sem vagyok egyik párnak sem a híve, ha rajtam múlna akkor az összes politikust elzevarnám a francba teljes családi/haveri köri vagyonelszámoltatással és az eredmény függvényében vagyon elkobzással. Tudom hogy ilyen sosem lesz, csak ha "rajtam múlna".
Szép hetet és minden jót Neked is! Üdv.
Peller Anikó
@cikcakk: "nem is a plakátok juttattak arra a döntésre, hogy menjek el szavazni.."

Megtennéd mindannyiunk boldogulására, hogy ideteszed akkor miért mennél el szavazni?

Mert attól tartok ez esetben hiába nézted a sok NG-t és Discovery-t. Magyarul, ha tényleg értenéd azokat a dolgokat amit leírsz, akkor hogy a fenébe gondolhatod azt, hogy az ixeléssel tettél valamit a migrácsok ellen vagy akárcsak a befogadás ellen?

Mert az ixeléssel NEM teszel ellenük semmit ! Nyomorúságos, hogy ezt nem érted.
Perwool
@cikicakk55: "Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék."
Ha ilyen kék plakátokon kell üzengetni Brüsszelbe akkor minek vannak kint képviselőink?
Kukit+ puncit vakarni több ezer euró fizetésért?
Nem tudják elmondani a kormány véleményét?Hisz a kormány azt tesz, amit akar ez ügyben, mivelhogy a jobbik beállt mögé, így bő kétharmadja van. 2010 óta azt tesznek amit akarnak! Miért kell 5 milliárdért szavazunk, egy egyébként felesleges dologra?A szavazás eredménye senkit, semmire nem kötelez semmire.
A kérdés amúgy sem zárja ki, hogy migránsokat fogadjunk be!! Mert, ha a "nem" lesz többségben az azt jelenti, hogy a nép felhatalmazta a kormányt, hogy befogadhatja a menekülteket!
Szókrakész
Action - Reaction - Solution.

Action
Banya, Hollande, Soros, (Rothschild csicskák mind)... behozzák a migráncsokat Európába.

Reaction
Megnő az erőszakos bűncselekmények száma, lakást, munkahelyet, pénzt, adómilliárdokat, egzisztenciát bukik el a német, a francia, az olasz, ...

Solution
Erre a népek biztonságát szavatoló intézkedésként bevezetik a szükségállapotot, a népeket még jobban diktatúrába taszító törvényeket, a totális Big Brother állapotokat.
A nép kérésére(???) a tetves politikusok, vöröstáblás csicskái által saját maguk által okozott problémákra önmaguk adják a megoldást
Kacorka
@Perwool: A népszavazás a kormány pozícióját erősíti Brüsszelben és erős lehitimációt ad a tárgyalásokhoz. London és a brexit népszavazás szintén megkerülhetetlen. Az angol népszavazás ugyanolyan fontos és demokratikus politikai aktus mint a magyar. Egy választ kell megadni:akarunk-e tömeges betelepítést?
Igen vagy nem?
A probléma nem dédunokai távlatokban van. A muszlim bevándorlók nemzedékeken át integrálódásra képtelenek voltak az európai kulturába viszont rövid idő alatt népességük megszaporodik a kritikus tömegre és akkor a jelenleg csak a tv-ben látott módon fogják megpróbálni a frusztrációikat megoldani. A muszlim tömegek várhato demográfiai dinamikájáról sok előrejelzés,tanulmány olvasható.Nem érdemes olyan társadalmi kísérletbe belevágni amelyek felszámolhatják az országunk,népünk szervesen kialakult jelenlegi képét. A mi értékeink számukra semmit nem jelentenek ahogy a török korszak is csak elpusztított itt mindent hátrahagyva egy minaretet,egy dzsámit és egy rakás romot.
Annak idején a székesfehérvári koronázási bazilika Európa egyik legnagyobb,leggazdagabb temploma bolt. Vetekedett a Notre Dame de Paris-val. Ahogy a saját otthonukban,az őseik építményeit elpusztították és pusztítják-mert nem tudnak a multjukkal és értékeikkel azonosulni-úgy fogják az európai értékeket is lerombolni.Ezzekhez még csak semmi sem köti őket,sőt mivel az ellenség jelképei még be is fogják hinteni sóval a helyeiket.
Ezt nem akarom. Azt akarom,hogy a dédunokáimra is olyanarcok nézzenek vissza az utcán amilyeneket én is megszokram fél é
cikicakk55
@Peller Anikó: Nem is akarok a migránsok ellen semmit tenni. A saját megnyugtatásom miatt megyek el szavazni,mert úgy érzem ezzel a magam részéről kifejezem azt,hogy nem kérek a Brüsszel által kijelölt "1200 migránsból" Hagy döntse el a magyar nép,hogy kiket akar befogadni.Tehát erre írtam,hogy nem érdekel Orbán óriás plakátja,sem a tévében ránk zúduló rengeteg "Magyar Kormány megbízásából " készült politikai hirdetés.Az sem érdekel,hogy a többi ember aki elmegy miért teszi? Mit ír be? Igen? Nem? Én egy Magyar Állampolgár vagyok és én a magam véleményét fogom beírni,bejelölni.Tudom,hogy egy fecske nem csinál tavaszt,de legalább nyugodtan alszom,mert igaz,csak ennyit tudok tenni,de ezt megtettem. Egyébként bár mennyire is csak egy eszköz a hatalma megtartásához Orbánnak a népszavazás, az osztrákok szintén október 2-án fognak népszavazást tartani. Gondolod,hogy az osztrák miniszter is zsebre dolgozik a népszavazással,vagy csak a pozícióját erősíti? Kerítések is egyre több helyen épülnek,pedig tavaly milyen mocskot kapott a nyakába Orbán ezért. Persze ettől függetlenül,hogy ezek épp bejöttek nála,számomra ezzel sem szerzett jó pontot,mert továbbra is az élősködő, a közvagyon elherdálásából gazdagodó, a családokat és a barátokat előnyben részesítő nem kétszínű,hanem sok színű ember.27 év alatt annyi nyilatkozatot tett,hogy ha most mind a fejére olvasnák,talán akkor végre megértené miért nem hiszünk már neki.Ő is épp úgy mint Gyurcsány hazudik nappal délben és éjszaka.Azzal a különbséggel,hogy Ő nyíltabban teszi,mivel 2 nap alatt hoz egy törvényt,ami már is legálissá teszi a disznóságokat.Ma olvastam,már nem tudnám megmondani melyik weboldalon,mert én általában a jobb és baloldal weboldalait is elolvasom és megpróbálom megtalálni benne az arany középutat.Már mint az osztrák népszavazást olvastam ma.Üdvözlettel cikicakk
Szókrakész
"Németországban jóval a menekülthullám előtt megjelent a terrorizmus veszélye, a júliusban történt két merénylet nyomán azonban olyan biztonsági intézkedéseket kell bevezetni, amelyek mindenkinek kényelmetlenséget okozhatnak – mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban."

Akkor Merkel miért hívta be őket?!?!?!
Peller Anikó
1. mert egy irgalmatlanul nagy buta bunkó
2. vagy ugyanekkora gazember
Peller Anikó
@ciki: "Ő is épp úgy mint Gyurcsány hazudik nappal délben és éjszaka."

Értem. Ezzel mindent elmondtál magadról. Most már nyugodtan alhatsz.
eugen4402
Tévedni emberi dolog. A földi határaink megerősítése kb. annyit ér, mint tar p...án a hajolaj. Nem szabadna elfelejteni a Wright-fivéreket, Ciolkovskit. A levegőt nem tudjuk elkeríteni pengésdróttal...
Perwool
@Kacorka: "A népszavazás a kormány pozícióját erősíti Brüsszelben"
Miért hiszi kend, hogy ez így van mert az olimpia idején is ez mondta félóránként az Orbán TV? Mert naponta 50x 100x ezt hangoztatják?
Nem nem erősít semmit egy népszavazás, az Eu felé! Orbán saját hatalmi támogatását méri fel! Készül a 2018 választásra, és mivel megteheti több milliárdból meg is csinálja a felmérést.
Kit, mit kötelez egy magyar népszavazás eredménye? A magyar Országgyűlést. Senki mást. Brüsszelt pont nem. A helyzet ráadásul az, hogy az Országgyűlésben értelemszerűen többségben vannak a kormánypárt képviselői, mert a Jobbik mögé állt.. Akik tehát akár holnap hozhatnának jogszabályt, amilyet csak akarnak. A Jobbik segítségével az alkotmányt is módosíthatnák, oda is beírhatnák, hogy az Országgyűlés feje fölött senki nem dönthet arról, ki jön ide és ki nem. A kormánypártok álláspontja ismert, nem akarják a „kényszerbetelepítést”. Volt konzultáció ebben az ügyben!! Egy számukra sikeres népszavazás után viszont pontosan annyi jogosítványuk és hatásuk lesz, mint ma van. Semmivel sem több.
A népszavazás nem vonatkozik arra az egyetlen, még tavaly szeptemberben megszavazott kvótaszabályra, aminek teljesítése a magyar kormány számára is kötelező. Orbán kézjegyével aláírva!!! Az Eu parlamentben volt szavazás, Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia ellene szavazott, de a többség szavazat érvényesült.Amúgy ez itthon is így van!!!Az van amit a Orbán akar...vagy is a többség!
cikicakk55
@Peller Anikó: Ha ezzel a kijelentésemmel szerinted mindent elmondtam magamról,akkor le a kalappal előtted.Te egy parafenomén vagy: Te csak így látatlanul,pár hozzászólás alapján véleményt formálsz rólam. Nem kell megírnod mire jutottál,mert én ismerem magam,tudom számomra mi a megfelelő és épp úgy nem érdekel senki véleménye,mint ahogy a FideSS és a többi sem.Számomra nincs jobb oldal és bal oldal.Ingyenélők ,tolvajok,más hátán felkapaszkodók az egyik része a Magyar embereknek, a másik része az,akiktől mind azt elveszik amire nekik szükségük van. Ennyi.
Peller Anikó
@ ciki: úgy van. De most korrigálhatsz, mert jó kedvem van:

Légy szíves tedd ide mit hazudott Gyurcsány reggel.

Ha teleírod a fél oldalt, de legalább két sort a hazugságaival, akkor beszélgethetünk. De ne a Te hülyeségeidet írd ide, hanem a Gyurcsány hazugságait ha kérhetném.
Szókrakész
@Peller Anikó: Azt, hogy nálunk Hegyeshalomnál megáll a világválság!!!
1magyar
@mekkelek: Jogos a felvetésed, de a migránsokból nem kérünk.
mekkelek
@1magyar: Egyszerû, akkor ki kell lépni az EU-ból. Arról persze nem mer megkockáztatni egy népszavazást a magyarok bátor hôs vezíre, mint ahogy az olimpiáról és paksról sem, pedig azoknak még értelme is lenne. Amúgy meg az EU meneküteket fogad be nem migránsokat.
mekkelek
@Perwool: Tökéletesen leírtad, de az egybitesek ezt sosem fogják felfogni, és azt használja ki teljes mértékben ez a csürhe.
Ez az egész egy "hadgyakorlat" a fidesznek a mi pénzünkbôl 2018-ra a választókerületi mozgósítás hatékonyságának tesztelésére, persze azzal eladva hogy "a népszavazás a kormány pozícióját erősíti Brüsszelben".
36
A dél-finnországi, Forssa településen, lázadásba kezdtek a migránsok. Céljuk, csoportokba verődve a lakosságra vadászni. A finn lakosság rokonokhoz menekült.
A hátrahagyott autókat szétverik a migránsok.
Peller Anikó
@36: helyes, helyes, megérdemlik a hülye finnek (is)
F_Viktor
@36: Tedd hozzá, hogy ezt a hírt a dupla 444.hu, a habony művek "publikálta"!
36
@F_Viktor: Nem teszem. Egyébként, pl. az ATV is lehoz engem érdklő cikkeket. Oda sem írnám, hogy A Hit Gyülekezete "művek".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.