A külhoni magyarok részvételét sürgette az október 2-i álnépszavazáson a "nemzetpolitikáért" felelős államtitkár.

Potápi Árpád János azzal riogatott, hogy a (nem létező) "kényszerbetelepítés" veszélyezteti Magyarországot és az egész magyarság jövőjét.

Az államtitkár elmondta, a külhoni magyarok választási regisztrációja két módon lehetséges: levélben vagy online, ugyanakkor az idő rövidsége miatt, az online regisztrációt javasolta annak, aki ezt még nem tette meg és voksolni kíván.

Hozzátette: a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők névjegyzékbe való felvételi kérelmének a beadási határideje szeptember 17-e, míg a külhoni magyaroknak a szavazási levélcsomag leadási határideje október 1., 23 óra 59 perc.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
​Szóval nem itt él, adózik és szavazhat! Romániából beleszólhat a belügyeinkbe! Megszavazhatja, hogy ki legyen a miniszter és azt, hogy ki élhet Magyarországon!? Zselé fejű, ez nem az ország belügyeibe való beavatkozás!! Ilyen a világon nincs, hogy egy másik országban élő polgár szavazati jogot kap. Megjegyzem, én sem kívánok beleszólni, hogy mondjuk Erdélyben a 2 magyar párt közül melyik képviselje a helyi magyarok érdekeit. Az ő sorsukról van szó, értelemszerű, hogy ők döntsenek róla. De, ha már annyira élni akar a szavazati jogával emelje fel a seggét és menjen el szavazni! Azok a magyarok akik magyarországi lakcímmel rendelkeznek, de külföldön élnek ellenben nem szavazhatnak levélben. Tök igazságos, demokratikus!Ugye biztosan nem arról van szó, hogy a határon túli kettős állampolgárok elsöprő többsége az M1, Duna TV médiából tájékozódva a csodálatos eredményekről lelkes Orbán szavazó lett, a kényszerből külföldre távozottak meg valószínűleg utálják Orbánt, mint az idegen szart?
Áááá, biztos nem ez az oka, hogy csak és kizárólag a Romániában élő "natymatyarok" szavazhatnak levélben.Szavazzanak ott, ahol élnek és a lakcímműk van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Perwool: A kép önmagáért beszél! Egyetértek vele. Majd ha itt élnek, és adóznak, plussz, viselik minden következményét a szavazásuknak, akkor rendben van! De ha nem itt élnek, akkor kuss nekik beleszólni az ország belügyeibe! Istenem, de megutáltam őket!
Jozefina
A Külhoni magyarokat tisztességesnek ismerem és bennük még remélhetőleg van becsület és nem hagyják magukat, hogy orbán játékszernek tekintse őket! Remélhetőleg összetépik a megkapott levélcsomagot és nem adják oda senkinek. Ez lenne a tisztességes és elvárható viselkedés tőlük!
karma1
@Perwool: @Jozefina: @Grumpycat: @Desischado: Ne haragudjatok, de most az egyszer nincs igazatok!

Olvassatok el figyelmesen a cikket, - en is azt tettem, tobbszor is -, es egeszen mas fog belole lejonni Nektek is!

Eszerint a cikk szerint ugyanis MEGVALTOZHATTAK a kulfoldiek szavazasanak modja: SEHOL nem irta, hogy a romaniai kettos allampolgarok, hanem a

"Az államtitkár elmondta, a külhoni magyarok választási regisztrációja két módon lehetséges: levélben vagy online, ugyanakkor az idő rövidsége miatt, az online regisztrációt javasolta annak, aki ezt még nem tette meg és voksolni kíván.
Hozzátette: a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők névjegyzékbe való felvételi kérelmének a beadási határideje szeptember 17-e, míg a külhoni magyaroknak a szavazási levélcsomag leadási határideje október 1., 23 óra 59 perc.",

vagyis en magyar allampolgar (is) vagyok, kulhonban elo, es magyarorszagi lakcimmel nem rendelkezem, tehat az ebben a cikkekben leirtaknak tokeletesen megfelelek!

Csakhogy tobb ok miatt sem ohajtok senkire sem szavazni: 1/ Mert nem etikus: nem otthon elek, nem oda adozom, 2/ Mert a barmilyen szavazatommal, (igen,nem, ervenytelen) nem akarom legalizalni ezt a mocskos , aljas kormanyt 3/ Mert eleve nem asszisztalnek egy alapjaban hulye tema kiirasara valo valaszommal.

Szoval akkor meg lehetne a nyugatra tavozott majdnem 1 millio kulhonival also hangon a 4.1 millio fo???

Szoval megint csavarintottunk egyet a szavazasi torvenyeken?(A kovetkezo huzasa a 4 helytarto kinevezese lesz Budapest elere, akik kivaltjak a XXIII kerulet polgarmesteret? (Mi az nekik, 2018 elott beultetni 4 futyiszest a helytartoi szekbe, megint atszabva a teljes valasztokorzeteket, szoval, nagy gane' ez a vezir, bar Simicskanak mas negybetus, g-vel kezdodo szo jutott rola eszebe)
Perwool
@karma1: Engem nem érdekel, hogy a külhoni+ a kettős állampolgár hogyan miként szavazhat!

Nem itt él, nem itt adózik akkor ne szavazza meg nekem, hogy ki legyen a miniszterem, nem itt vásárol 27% adóval, nem az ő pénzüket baxa el üres stadionokra, ...stb.
Én azzal sem értek egyet akik magyar lakcímmel rendelkeznek, huzamosabb ideje kint élnek...és szavazhat a fentebb írtakról. A más országban lakcímmel élőkről meg nem is beszélek! Kibicnek semmi sem drága!
Az OVB nak megvan az országban élők címe, azok szerepelnek a névjegyzékbe. Ha annyira szavazni akar, jöjjön haza, és a névjegyzékben szereplő körzetben adja le a szavazatát! Kivételt csak azoknak adnék, akik kiküldetésben vannak. Nekik megadnám a levélben szavazás lehetőségét. Az, hogy egy másik országban élő állampolgár szavazzon, egy másik ország belügyeibe ilyen a világon nincs!
kukac50
Ha Ők levélben szavazhatnak akkor hozzájuk telepítsék a migránsokat
Lepényleső
...akkor mi ehhez már nem is kellünk,csak a járulékaink,amit ők élnek fel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.