A befolyásos Politico hetilap európai kiadása ma címlapon hozta a “Magyar lyuk tátong a schengeni kerítésen” című írást a letelepedési kötvények körüli botrányokról. Európában komoly felháborodást váltott ki, hogy míg Orbán szélsőséges és idegenellenes propagandahadjáratba kezdett, addig milliókért bárkit tárt karokkal fogad be Magyarországra. Azt sem nézik jó szemmel, hogy a magyar kormányfő jóvoltából ellenőrizetlenül kapják meg a szabad mozgás lehetőségét Európában kétes hátterű jómódú kínai, orosz és iráni állampolgárok . A DK számára is elfogadhatatlan, hogy a hónapok óta idegenellenes gyűlöletpropagandát folytató kormány tagjai abból keresnek milliárdokat, hogy eddig több mint 18 000 embert telepítettek be Magyarországra pénzért. Mélyen megdöbbentő elvtelenségnek tartjuk, hogy amikor gazdag kínai, iráni és orosz állampolgárokról van szó, akkor nem számít a „keresztény Európa védelme”, nem fontos a nemzeti szuverenítás. Továbbá elfogadhatatlan az is, hogy a letelepedési...

Forrás: web.dkp.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát bizony egy így megy ebben a szép országban. Pénz beszél migráns telepszik-
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@sentinel216: Mindig baloldali voltam.
Nem vagyok beszarva a gyűlölet keltéstől sem.
Az volt a legnagyobb hiba,hogy 1998-ban a fityfasznak adtak hatalmat.
Ott megint szétcsesztek mindent.
Horn Gyuláékat kellett volna hagyni dolgozni.
Szerintem nem így állnánk.

(Fityisz fanok!Lehet pufajkásozni.
JAJMÁR
Szét fog itt szakadni minden. A nép belepusztul saját onhittségébe. Egy ilyen kormányt eltűrni nagy könnyelműség és mérhetetlen pazarlás.
mekkelek
@Mirabilis: Lehet... jó lenne ha bevezetnék az EU állampolgárságot, preferálnám a magyar helyett.
spu00
1. Nyugat-Europában bevett szokás régóta ez a módszer. Pl. Ausztriában 1989 előtt az összes embargóval foglalkozó , különben nemzetközi elfogató parancsot kiadó kereskedők vásárolták ezen letelepedési lehetőségeket. De most is vásárolható Europában , csak egy kicsit drágábban, több helyen ingatlanhoz is kötik.
2. El kellene olvasni a vásárlási feltételeket, s utána bírálni.
3.A magyar állam 300.000 euróért adja, ezt ő nettó megkapja, a közvetítői díj ezen felül van, s ez nemzetközi közegben 20-30%. Az ügyvédi közre működés 3-4%.
M.o-n a termelőtől a tormát 150 Ft.-rt vásárolják meg, s Önök 1300-1500 Ft-rt veszik meg. A kettőt hasonlítsák össze, s lehet háborogni.
4. Ezek az emberek útlevéllel jönnek be, s eltartásuk nem az államot terhelik. Vagy valaki látott már táborban ilyen embereket.
5. Az ominózus adócsaló orosz emberkének a mai napig nincs neve, talán csak nem azért, mert nem mernek egy bírósági procedurát elvállalni?
6. Képzeljék el, hogy ezzel a módszerrel nyert összeggel fizetni lehet a rövid lejáratú hiteleket, melynek a kamata 4-5%, szemben a kötvény 2%-val szemben.
A fentiek alapján talán érdemes lenne átgondolni véleményeiket.
namihami
@spu00: Na akkor lássuk:
3-as pont: Európában mindenhol beruházásokhoz kötik a pénzt és nem az államkassza feltöltése a cél. Ráadásul nem kell visszafizetni, a nemzetközi mértéknél jóval magasabb kamattal. Miért a haveri-baráti cégek veszik le a közvetítői sápot? Nincs annyi adminisztratív kapacitása az országnak, hogy ezt is eltegye? Csak nem a haverok zsebe a cél?
Torma- ahogy tormát enni se kötelező, úgy a kötvény közvetítőn keresztüli értékesítése is mellőzhető lenne. Mindkét esetben ki lehetne küszöbölni a lánckereskedőket, de ez a vezetésnek messze nem érdeke.
4.-es pont: Ezek az emberek csak azért fektetik be a pénzüket, hogy a tőke+jó kamat mellett egy olyan útlevélhez jussanak, amit otthonról nem kaphatnának meg. Sőt, európai ország által se mindtől.
5-ös pont: Milyen igaz, fizetni lehet a rövidlejáratú hiteleket, amit már a Vezér és csapata vett fel. Hány éve is ""kormányoz"" és hány évesek ezek a hitelek?
Ha annyira dübörgünk, tudod, mint az egér és elefánt, akkor miért nem a dübörgésből tudtunk törleszteni?
Ennyi, mert már így is túl hosszúra sikerült, a végén senki nem figyel rá.
sokanvagyunk
Lehet, engem agyonütnének a házbeliek, ha kulcsokat osztogatnék jó pénzért a közös bejárati kapuhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.