Európának választania kell, vagy elfogadja, hogy a földrengés sújtotta és a migrációt kezelő Olaszországban az államadósság mértéke meghaladja az előírt szintet, vagy a "magyar utat" választja, amely falat emel a migránsokkal szemben – hangoztatta Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter a La Repubblica című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.

Olasz miniszter: Az EU válasszon Olaszország és Magyarország között

Az olasz pénzügyi tárca vezetője az EU által fenntartásokkal fogadott jövő évi olasz költségvetési csomagról nyilatkozott. Megerősítette, hogy az olasz államadósság GDP-arányos mértéke 2017-ben a kitűzött két százalék helyett 2,3 százalékra emelkedik.

Hangsúlyozta, hogy ha az EU nemet mond az olasz költségvetési csomag elfogadására, az unió "a végét kockáztatja".

Padoan kijelentette: "Európának választania kell. Elfogadhatja, hogy a mi államadósságunk 2-ről 2,3 százalékra térjen át a GDP-hez képest, hogy szembe tudjunk szállni a földrengés és a migránsok teremtette vészhelyzettel. Vagy a magyar utat választja, amely falakat állít a migránsokkal szemben, és amelyet el kell utasítani."

A miniszter az augusztusi közép-olaszországi földrengés utáni újjáépítés kiadásaira utalt.

Padoan hozzátette, hogy Olaszország 2011 óta milliárdokat költött a migráció okozta vészhelyzet kezelésére, amely nem Olaszország egyedüli problémája volt, hanem az egész unióé. Megjegyezte, hogy ugyanakkor az EU hárommilliárd eurós támogatást ítélt meg Törökországnak éppen a migrációs helyzet miatt, de Olaszország mindenkinél többet költött, "szolgálatot tett a többi tagállamnak és a közösséget védelmezte". Az olasz pénzügyminiszter ezért "politikai problémának" tartja, ha az EU Olaszország módosított költségvetési csomagját nem fogadja el.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Úgy az olasz mint a görög kormány sunyiban összejátszott a merkelféle migráncsbetelepítő brigáddal remélve a jó húzást, de mivel balul sült el a dolog most az anyukvalagába is hibát találnak holott épp őket kéne hibáztatni a fejnélküli migráncsbehajóztatásért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...a kurmányokat...ott van leírva...:)))
Peller Anikó
@Nessy: 12.16, "Vagy esetleg nézzék, ahogy belefulladnak a tengerbe?"

Semmi esetre sem. Ne nézzék.

Nem kötelező elindulni. Aztán már a Líb partoknál megy mobil az olaszokhoz, gyertek gyorsan, süllyedünk, meg kell, hogy mentsetek, mert meghalunk ha nem jöttök értünk és visztek minket Európába.

Ezek a barmok meg mennek és naponta tízezreket hajóznak be amikor itt mi védelmezzük az Eu határait. Kerítéssel, élőerővel éjjel nappal, jól-rosszul.

Aztán ugat.
kemeati
@Csizmás Kond: Hasonlítassz tahó rogánra is!Hány milliót kaptál mészáros strómanka?
Csizmás Kond
@kemeati: ...csak nem a navnak vagy a besúgója ?
Lackó50
Nem értem, hogy ha már van nagy hajójuk a kimentésre, akkor miért nem mentik ki őket és azzal a tempóval, amivel értük mentek, visszaviszik őket a Líbiai partokhoz és ott mindjárt kiteszik őket. Lehet előről kezdeni az utazgatást. Előbb utóbb megunják, hogy mindig visszaviszik őket. Ha én találok egy sündisznót az úton, akkor nem haza viszem, hanem mint egy jó állatbarát visszaviszem az erdőbe, ahol a saját környezetében tud élni. Én otthon hiába etetem, nem biztos, hogy ott jól fogja érezni magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.