Európának választania kell, vagy elfogadja, hogy a földrengés sújtotta és a migrációt kezelő Olaszországban az államadósság mértéke meghaladja az előírt szintet, vagy a "magyar utat" választja, amely falat emel a migránsokkal szemben – hangoztatta Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter a La Repubblica című lapnak adott, vasárnap megjelent interjúban.

Olasz miniszter: Az EU válasszon Olaszország és Magyarország között

Az olasz pénzügyi tárca vezetője az EU által fenntartásokkal fogadott jövő évi olasz költségvetési csomagról nyilatkozott. Megerősítette, hogy az olasz államadósság GDP-arányos mértéke 2017-ben a kitűzött két százalék helyett 2,3 százalékra emelkedik.

Hangsúlyozta, hogy ha az EU nemet mond az olasz költségvetési csomag elfogadására, az unió "a végét kockáztatja".

Padoan kijelentette: "Európának választania kell. Elfogadhatja, hogy a mi államadósságunk 2-ről 2,3 százalékra térjen át a GDP-hez képest, hogy szembe tudjunk szállni a földrengés és a migránsok teremtette vészhelyzettel. Vagy a magyar utat választja, amely falakat állít a migránsokkal szemben, és amelyet el kell utasítani."

A miniszter az augusztusi közép-olaszországi földrengés utáni újjáépítés kiadásaira utalt.

Padoan hozzátette, hogy Olaszország 2011 óta milliárdokat költött a migráció okozta vészhelyzet kezelésére, amely nem Olaszország egyedüli problémája volt, hanem az egész unióé. Megjegyezte, hogy ugyanakkor az EU hárommilliárd eurós támogatást ítélt meg Törökországnak éppen a migrációs helyzet miatt, de Olaszország mindenkinél többet költött, "szolgálatot tett a többi tagállamnak és a közösséget védelmezte". Az olasz pénzügyminiszter ezért "politikai problémának" tartja, ha az EU Olaszország módosított költségvetési csomagját nem fogadja el.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Úgy az olasz mint a görög kormány sunyiban összejátszott a merkelféle migráncsbetelepítő brigáddal remélve a jó húzást, de mivel balul sült el a dolog most az anyukvalagába is hibát találnak holott épp őket kéne hibáztatni a fejnélküli migráncsbehajóztatásért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Úgy gondolom az olasz felvetésben van némi igazság!!!
coni
Akkor amikor az arab országok, törökök, olaszok később görögög egyedül küzdöttek a menekültek millióival segítettünk volna nekik, ma nem tartanánk itt, mondjuk a kerékkötő angolok nélkül már jobban fog működni a dolog.
Segítségnek nem lehet nevezni, hogy a gazdag országok a segélyeket kiosztják a szegény országok "törzsfőnökeinek, kiskirályainak" majd nyugodtan alszanak.
Nessy
Lehet fanyalogni, de némi igazuk van az olaszoknak. Ők nem tudnak drótkerítés húzni a tenger közepén. Vagy esetleg nézzék ,ahogy belefulladnak a tengerbe?
Az itthoni "segítő készséget" tapasztalva, lehet hogy nekünk menne??
szép új világ
@krumpli: Az avatarod passzol a hozzászólásodhoz!
Csizmás Kond
Amíg az olasz ahelyett, hogy a határait védené, már az afrikai partoknál halászik a migránsra hogy európába hozhassa addig ne sírjon.
karma1
@Horizont: En nem varnek a zoldsegtol egyetlen ertelmes mondatot se, csodalom, hogy ennyit is ki tudott nyogni...
Szerencsetlen olaszok, gorogok, na meg a torokok is, megszoptak a fodrajzukkal rendesen. (Igaz, Ausztralia meg mi is, de az egeszen mas kerdes).
Plusz meg a foldrenges, aminel az ujjaepitest a koltsegvetesbol kell fedezni, mikozben komoly turisztikai bevetelektol esnek el.
Nem kivanom azt senkinek, hogy menjen keresztul egy komoly foldrengesen... Az 5 evvel ezelotti foldrengesbol nagyon sokan a mai napig meg varnak a vegso hazjavitasokra Christchurchben, pedig mindenki segiti oket, nemcsak az allam kezeli kiemelten a termeszeti katasztrofat...Es megsem ernek a vegere
Eriksson
@Horizont: Egyetértek. Pofázni és ugatni a legkönnyebb, de okosan érvelni?
Csizmás Kond
@Horizont: Mit vélsz benne hülyeségnek ?
Csizmás Kond
@Eriksson: ...szóval az az okos érvelés amit te írtál...nahát...
Csizmás Kond
@Eriksson: ezt nem neked szántam...elnézést
krumpli
@Horizont: Most minősítették le az olasz gazdaságot. Azonnal sírni kezdenek, és mostanában a legjobb ütőkártya a migri. Már érthető miért szállítják haza őket az afrikai partoktól ! Mivel képtelenek talpra állni, bevetik ezt az ütőkártyát ahogy a görögök. Ők már nem szenvedik meg az 'árát,' ez a kormány addigra eltűnik a süllyesztőben.
Eriksson
@Csizmás Kond: Nem is értettem hirtelen, mert én csak horizont (értelmes) szavait ismételtem :)
Csizmás Kond
Úgy az olasz mint a görög kormány sunyiban összejátszott a merkelféle migráncsbetelepítő brigáddal remélve a jó húzást, de mivel balul sült el a dolog most az anyukvalagába is hibát találnak holott épp őket kéne hibáztatni a fejnélküli migráncsbehajóztatásért.
Csizmás Kond
@Eriksson: összeolvastam mindent és összekutyultam...:)
Eladott Ország
Az olasz pénzügyminiszternek be kell látnia, hogy nem lehet Afrikát, és az arabokat befogadni felső korlát nélkül, mert az, az olaszok és európa végét jelenti. Az afrikai partoktól való beszállítás meghívót jelent, és a népáramlásnak így sosem lesz vége.Ha nem állítanak "falakat" a migránsokkaL szembe az ,az ország megsemmisítésével jár és lehet neki nem szeretni a magyar utat, fapofával vagy anélkül.
Nessy
@Eladott Ország: Ötlet a Földközi tengerben "állítandó fallal" kapcsolatban?
A csónakon érkezők lelövéséről már volt szerencsém itthon olvasni.
Eladott Ország
@Nessy: Akkor enged be őket korlátozás nélkül és majd megkérdezik tőled idővel, hogy te minek vagy itt és mér van még a nyakadon a fejed. Az állítandó fal nem a Földközi tengeren építendő falat jelenti ( gyengébbek kedvéért), hanem egy felső korlátot, ugyanis Afrika nem fér rá Európára sem területileg sem létszámban.
Nessy
@Eladott Ország: Elnézést, Te írtál falat. Arra reagáltam. Azt én is tudom, hogy Afrika nem fér el pluszban Európában. Csak arra reagáltam eredetileg, hogy gyakorlati megoldások helyett mindenki mondja a magáét.
Köszönöm a kedves jelzőt, nem élek a viszonzással.
36
Az én véleményem az, hogy az Euro, addig lesz, amíg Németország akarja. Ebbe az olasz nem szólhat bele.
És ha nem is lenne euro, abba nem szakadna bele Németország, Olaszország annál inkább, mert van és lenne egy kifizethetlenül magas árfolyamon számolt adósságuk. A leminősítéssel, még drágább lett az életük.

Már a kezdetek kezdetén, vissza kellett volna fordítaniuk az összes migránst.
Szókrakész
""Európának választania kell. Elfogadhatja, hogy a mi államadósságunk 2-ről 2,3 százalékra térjen át a GDP-hez képest, hogy szembe tudjunk szállni a földrengés és a migránsok teremtette vészhelyzettel. Vagy a magyar utat választja, amely falakat állít a migránsokkal szemben, és amelyet el kell utasítani.""

Tehát zsaroltok.
Ha nem swzórhatjátok a pénzt ész nélkül, akkor nem engedte be több migráncsot Európába?!?!?!

Hű de megbüntetnétek anyagilag is és migráncsilag is mindenkit.

Ti mentek a levesbe.
A németeknek van elég bajuk a Deutsche Bankkal.
A görögök is csak egy money pit.
Az angol magán kívül már nem menteget meg senkit.

Ciao Italy.
36
@Szókrakész: Igen. A BREXIT-ről is naponta megy a butítás, hogy így, meg úgy tönkre fognak menni. Hagyjuk már. 346 Forint, 1 Angol font. Kétségtelen hogy gyengült, de hol van ez, a tönkre meneteltől.
Szókrakész
@36:

Sorra kötik a megállapodásokat a világ EU-n kívüli részével.
Szókrakész
De mi ez az EU válasszon Olaszo. és Mo. között?!?!?!

Nem szerelmi háromszög ez!!!
Peller Anikó
"migrációt kezelő Olaszországban" hogy rohadnál meg, mit kezelsz rajta te állat, hiszen vég nélkül hajózzátok be őket Európába te átok bűnöző, rosszabbak vagytok mint a mekkergült. Ő legalább nem megy értük.
Csizmás Kond
@Horizont: Most miért vagy ideges ?...nem az olaszokat hibáztatom, hanem csak azt a szájhősüket aki a migráncsválságot és a földrengést összemosva úgy próbál pénzt kunyerálni a közösből hogy más országot blamál.
Amúgy minden nak lehet olvasni, hogy olasz hadihajók a líbiai vizeken migráncsot fogtak...mi a büdös lószart keresnek a líbiai vizeken ha nem migráncshalásznak ?
36
@Szókrakész: Az angol középosztály pl. köszöni szépen jól van. Ismerősök erre a hétvégére ugrottak ki rokonlátogatóba. Tegnap, elvitték őket egy klub szerűségbe, ami ugyan nem a felsőosztálynak szól, de volt rendesen BMW és Mercedes, Porsche. Szóval szeretnénk mi itthon olyan középosztály lenni.
36
@Szókrakész: Az olasz miniszter kijelentése, írigységről árulkodik. Mondhatta volna Spanyolországot is-ott is fal van építve, még az afrikai oldalon, csak egyformán benne vannak a lecsóban és ott is euro van. Az euro zóna pedig, "szent tehénnek" számít. Ők a "művelt" nyugat, mi pedig, a "suttyó" kelet vagyunk.

Hozzáteszem, az olasz emberek többsége, nem a miniszterük álláspontját osztja, a magyarokról.
Szókrakész
@36:

Németben sem a merkeli ideológia a nyerő.
Sőt Európában se a brüsszeli.
Csak ezeket a parazita, vér és pénzszívó politikusokat nem lehet elzavarni.
Főleg a brüsszelieket nem.
Akiket ráadásul meg se választottunk!!!
36
@Szókrakész: A brüsszelieket(vezetőket) meg se választottuk. Ergo, ennyit a demokráciáról és a nép képviseletéről.

Csak mondom, hogy ha aláírják az EU-Kanada és a TTIP egyezményeket, az EU gazdasága a semmibe fog veszni.
Szókrakész
@36: TTIP nem lesz alákarcolva.
USA pont ezért vetette be a vezércselt a CETA-val.
Mivel Canada=USA
Így Canada, mint proxi viselkedik és USA mandinerből darálja be az EU-t.
De Brüsszel még ehhez is hülye, hogy felfogja.
Vagy felfogta, csak rengeteg pénzt kapnak érte valamelyik szigeteki számlájukra.
Mint anno Tony Blair, aki 70 millió euro kenőpénzért bevitte a UK-t az EU-ba.
Eriksson
@Horizont: Nem mi vagyunk a túl okosak, hanem Te. Minden mondatodból süt a jólértesültség. :))
Eriksson
@Horizont: Pofázni te szoktál édesem ha kell, ha nem. Mocskosszájú némber, a butábbik fajtából..
kemeati
@Csizmás Kond: Mennyiért nyalsz ovinak és bandájának?
Csizmás Kond
@Horizont: ...a kurmányokat...ott van leírva...:)))
Peller Anikó
@Nessy: 12.16, "Vagy esetleg nézzék, ahogy belefulladnak a tengerbe?"

Semmi esetre sem. Ne nézzék.

Nem kötelező elindulni. Aztán már a Líb partoknál megy mobil az olaszokhoz, gyertek gyorsan, süllyedünk, meg kell, hogy mentsetek, mert meghalunk ha nem jöttök értünk és visztek minket Európába.

Ezek a barmok meg mennek és naponta tízezreket hajóznak be amikor itt mi védelmezzük az Eu határait. Kerítéssel, élőerővel éjjel nappal, jól-rosszul.

Aztán ugat.
kemeati
@Csizmás Kond: Hasonlítassz tahó rogánra is!Hány milliót kaptál mészáros strómanka?
Csizmás Kond
@kemeati: ...csak nem a navnak vagy a besúgója ?
Lackó50
Nem értem, hogy ha már van nagy hajójuk a kimentésre, akkor miért nem mentik ki őket és azzal a tempóval, amivel értük mentek, visszaviszik őket a Líbiai partokhoz és ott mindjárt kiteszik őket. Lehet előről kezdeni az utazgatást. Előbb utóbb megunják, hogy mindig visszaviszik őket. Ha én találok egy sündisznót az úton, akkor nem haza viszem, hanem mint egy jó állatbarát visszaviszem az erdőbe, ahol a saját környezetében tud élni. Én otthon hiába etetem, nem biztos, hogy ott jól fogja érezni magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.