A depressziós tünetekkel orvoshoz forduló emberek száma érezhetően nő a nyári időszámításról való átállást követően – ezt állapította meg egy dán tanulmány, amely 1995 és 2012 között regisztrált több mint 185 ezer depressziós beteg diagnózisát elemezte.

A medicalexpress.com-on ismertetett tanulmány szerint a nyári időszámításról a téli időszámításra való áttérés sokak számára okoz szenvedést.

Az óraátállítást követő hónapban, novemberben nyolc százalékkal magasabb a depressziós esetek száma ahhoz képest, amivel az átállás előtti diagnózisok alapján számolni lehetne.

Hivatalos: Depresszióssá tesz az óraátállítás

Az Aarhus Egyetemi Kórház társult professzora, Soren D. Ostergaad szerint a depressziós esetek ilyen kiugrása túl jellegzetes ahhoz, hogy a véletlennek tulajdoníthassák.

A professzor, aki négy tudóstársával együtt jegyezte a tanulmányt elmondta, hogy nyilvánvalóan az óraátállítás növeli a depressziós esetek számát és nem a rövidülő napok vagy a rossz időjárás.

"Reggel hét és nyolc között valószínűleg nem sokat nyerünk az átállással, mert akkor a legtöbben úgy is zuhanyozunk, reggelizünk, vagy munkába, iskolába megyünk. Viszont mire hazaérünk, és végre szabadidőnk lenne délután, már sötét van"

- fejtette ki Ostergaard.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Hivatalos: engem a maffia fideszkormány ámokfutása tesz depresszióssá.
Perwool
@eugen4402: Ékezet nincs, a clavin, "hejesírás" Plagpali szintű, én inkább "új magyarra" tippelek.
Levélben szavazó...
eugen4402
@Perwool: A Te tipped sokkal valószínűbbnek tűnik, de nekem az rémlik, hogy egyszer a floridai belügyeket ostorozta, abból gondoltam, hogy inkább egy Mr. Black keresgéli elő a memóriája mélyéről a kiskori anyanyelvének maradványait. Szóval ezek itt nyelvemlékek...
wagabund
@Horizont: (16.45) a hónap legjobb beszólása!

nálad a pont.
Perwool
@eugen4402: Azt mondja a sötétség, Amerika Bush???
"A mesterséges világítás helyettesítésére (és ezzel az üzemanyag háborús célokra való megtakarítására) elsőként Németország alkalmazta a nyári időszámítást, amit 1916. április 30-án 23:00-kor vezettek be. Ezt akkor, az első világháború alatt gyorsan átvette Nagy-Britannia, az Egyesült Államok (az USA hivatalosan csak 1918-ban vezette be) és sok más ország, de a háború végével az országok visszaálltak a normál időszámításra. A második világháború kitöréséig nem is merült fel a használata. Akkor ismét a háborús erőforrásokkal való spórolás miatt vezették be."
hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%A1ri_id%C5%91sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1s
eugen4402
@Perwool: Köszi az infot. Ez a sötétség abba a kasztba tartozik, ahol alapkövetelmény, hogy minden rossznak az amerikai imperialisták (és a meg nem nevezett "háttérhatalmak") az okai. Ha lenne itt egy cikk Noé bárkájáról, ő felesküdne rá, hogy a vízözönt az USA idézte elő (ja, és bizonyos pajeszos rejtélyes egyének, akik a világ sorsáról döntenek ráérő idejükben...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.