A kaliforniai Santa Barbarában nemrégiben a következő kérdést tették fel a szakemberek: Mi okból mond le valaki a húsevésről? Miért dönt valaki a vegetáriánus táplálkozás mellett? Tipp: Vegetáriánus étrend összeállítása c. cikkünk is érdekelhet. A hiánypótló kutatás szerint a válasz hasonló Minneapolisban és Mumbaiban is. A vegetáriánusok Indiában és Nyugaton egyaránt mélyen átérzett etikai megfontolások alapján döntenek így. De a morális kód sok szempontból gyökeresen más.

Forrás: bharata.hu
Feltöltő: harijan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem csak a tömeges állatgyilkolások miatt nem normális dolog az emberek húsevése. Azért sem, mert az ember nem húsevő ragadozó, csak "rászokott" a húsra.
harijan
@CsipkeRózsa: Való igaz, sok-sok érv szól a húsmentes, vagyis az erőszakmentes táplálkozás mellett. sőt, én speciel egyet sem tudnék felhozni ellene :)
harijan
az a helyzet, hogy ritkán történik ilyen, hogy valaki vegetáriánus étkezését feladja. Mint mondod, attól hogy mi nem esszük, meg, attól még levágják, ez félig igaz és nem logikus. Ez alapján mondhatnánk azt is, hogy attól, hogy én nem veszek részt egy genocídiumban, attól még úgyis megöli a diktátor az adott népcsoport embereit. ez egyáltalán nem igazolja, hogy magam is elkövessem az életellenes vétséget. Az állatokat pedig megilleti ugyanúgy az élethez való jog, mint az embereket. Joguk van az élethez, nekünk pedig nincs jogunk az elvenni, sem támogatni a mészárlásukat azáltal, hogy a vágóhidak termékeit vásároljuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.