Angela Merkel, német kancellár két nappal azt követően szólalt meg, hogy az európai radikális jobboldal vezetők, élükön Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Front, illetve Geert Wildesrsszel, a holland Szabadságpárt vezetőjével a hét végén Németországban tanácskozott, ahol Merkelt tették felelőssé az Európában kialakult bevándorlási válságért.

Radikális jobboldali vezetők támadták Merkelt, ő meg lepopulistázta őket

Angela Merkel (Fotó: Odd ANDERSEN/AFP)

A Bloomberg tudósításából kiderül, hogy Merkel továbbra is úgy gondolja, az európaiaknak tartaniuk kell magukat alapértékeikhez, amelyek előírják azt is, hogy védelmet kell adniuk a háborúk és az elnyomás elől menekülő embereknek.

„Úgy vélem, nem segít, ha a társadalmi csoportok megosztásával és populizmussal próbáljuk megoldani ezt a problémát”

- mondta katolikus hallgatóság előtt. Utalt arra is, hogy a nemzetközi jog is kötelezi Németországot arra, hogy menedéket adjon az olyan országokból menekülő embereknek, mint Szíria, Irak, Afganisztán vagy Eritrea. Ugyanakkor világossá tette, hogy akiket nem illet meg a védelem, azokat ki kell utasítani az országból.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
Adj menedéket. De építs falat az ország köré, nehogy elmászkáljanak. :D :P
eugen4402
Biztos, hogy radiálisak (sugárirányúak)?
Nehogy kiderüljön,hogy axiálisak...
RonaGyuri
ebből is látszik, hogy ez a dagadt törpe műveletlen parasztsuttyó melyik csapatban focizik! Csak abban bízhatunk, hogy Merkel asszony végre rádöbben, hogy ki ezt grázi örült, mert a hazai ellenzék töketlen! =))
Pergető
Tetszik, hogy Merkel és más országok vezetői közötti verbális csörtében is tudtok Orbánra gondolni! Nem kell más, csak magyargyűlölet és már be is álltok a sorba szépen!
Szókrakész
Tiszta apja ez a nő.
Csak a bajusz hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.