Moszkva felfüggesztette a szíriai katonai légi bevetések biztonságának szavatolását célzó orosz-amerikai memorandum hatályát

- közölte pénteken Moszkvában Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő – írja az MTI.

A 444 cikkében kifejti, hogy ez mit is jelent:

Elkerülendő a tragikus félreértéseket, Oroszország és az Egyesült Államok memorandumot írt alá arról, hogy folyamatosan és valós időben tájékoztatni fogják egymást a tervezett műveletekről és repülőik helyzetéről, nehogy véletlenül lelőjön egy amerikai gép egy oroszt, vagy fordítva. Az egyezmény annyira működött, hogy ez idáig sikerült elkerülni a katasztrófát. Sőt, az amerikaiak ez alapján figyelmeztették előre az oroszokat a Sajrat légitámaszpont elleni hajnali rakétacsapásról is, mert a támaszpontot az orosz hadsereg is használja.

Az egyezmény felmondásával Oroszország mostantól nem fogja tájékoztatni az Egyesült Államokat szíriai műveleteiről. Ami egyrészt a fentebb már vázolt okokból is életveszélyes döntés. Másrészt különösen aggasztó lehet az amerikaiaknak azért is, mert bár ez nincs túlreklámozva, de Szíriában most mintegy ezer amerikai katona állomásozik. Ezek a különlegesen képzett katonák végeznek felderítést, jelölik ki a légicsapások célpontjait. És ők a legegyértelműbb célpontjai az Oroszország támogatását élvező szír rezsim bosszújának is.

PUTYIN: SIKERÜLT MEGINGATNI AZ OROSZ-AMERIKAI KAPCSOLATOKAT

Megszólalt Vlagyimir Putyin is a péntek hajnali amerikai rakétatámadás kapcsán, aki mondvacsinált ürügynek tartja a hét eleji gáztámadást, amire hivatkozva Trump elrendelte a katonai akciót.

Az orosz államfő szerint a támadás célja nem más volt, mint hogy elterelje a figyelmet az Észak-Irakban történt amerikai támadásokban meghalt civilekről. A rakétacsapás nem más, mint agresszió egy szuverén állam ellen, megsértve a nemzetközi jogot is, ezzel pedig az orosz-amerikai kapcsolatokat sikerült Trumpéknak megingatniuk.

Putyin szerint a szír hadseregnek nincs vegyifegyver-készlete, a megsemmisítés tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet is megerősítette.

Az orosz államfő úgy véli, ez a lépés nem viszi közelebb a feleket a terrorizmus elleni harc miatt szükséges összefogásban, sőt, inkább eltávolodhatnak egymástól az amerikai és orosz, valamint más felek. – írja a TASS.

Megjött Putyin válaszlépése Trump szíriai légicsapására

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Ördögvadász: - majd a mi zsoldosaink is csatlakoznak Putyin atyuskához, igaz?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Maradt még célpont a szíriai olajfinomítókon kívül? Már így is rommá bombázták.
Yoda69
Ertesitve lett putyin meg a tamadas elott. Akkor most mit hoborog ?
hetöndöe
A KGB-s vitéz és Trump Lee haversága hamar véget ért.Két faszkalap egy csárdában?:-)Nem fog menni.
kukac50
A harcok miatt menekülnek el sokan a hazájukból Putyint kell okolni és azokat akik bombázzák a lakosokat kórházakat iskolákat.
Nem Soros az ok!
kukac50
Szíjjártó Putyin mellet van a Fidesz,akkor nem fog Orbán Trumppal találkozni.
aremy
@kukac50: akkor assadot és putyint kell okolni mert ők bombázzák a lakosságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Kigyulladt a református templom Kocson
Itthon - 2022. December 5., 22:02
Kigyulladt a református templom Kocson
Halálra gázolt egy embert a vonat Csongrádban
Itthon - 2022. December 5., 20:16
Halálra gázolt egy embert a vonat Csongrádban