A londoni terrortámadás után ismét csúcsra jár a Twitter, politikusok és közéleti személyiségek sokasága fejezi ki együttérzését. A miniszterelnök és a város polgármestere is leszögezte, terrorcselekményről van szó, ennek ellenére nem emelik készültségi szintet.

 A fél világ a labdarúgó Bajnokok Ligája cardiffi döntőjét kísérte figyelemmel szombat este,  pár száz kilométerrel arrébb viszont újabb terrortámadás történt, Londonban egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött.

Egy hős taxis még megpróbálta elállni az útját, de nem járt sikerrel, egy fotósnak viszont sikerült egy képet készítenie.

Theres May brit miniszterelnök az eset után rögtön jelezte, a hatóságok potenciális terrorcselekményként kezelik a történteket.

Nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét

Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka vasárnap reggel bejelentette, a rendőrség fegyveres egységei végeztek a támadókkal. Nem sokkal később London polgármestere, Sadiq Khan is nyilatkozott. A város első embere elmondta, bár mély fájdalmat és dühöt érez, de nem emeli meg terrorfenyegetettség szintjét, ezt Theresa May is megerősítette.

 A londoni gázoló uralja a Twittert

Theresa May nem emeli meg a terrorfenyegetettségi szintet

Fotó: Twitter/Theresa May

Khan még a két héttel ezelőtti, a manchesteri terrortámadás után mérsékelte a fenyegetettség szintét egy fokkal. Akkor a popsztár, Ariana Grande koncertjén történt robbantás sokkolta világot, az énekesnő érhetően a londoni tragédia is megviselte, imádkozik a városért.

Vezető politikusok szólaltak meg

Együttérzését fejezte ki az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump és lánya, Ivanka is.

Angela Merkel német kancellér vasárnap reggel adott ki egy közleményt.

Együttérzéssel és szolidaritással gondolok ezekben az órákban brit barátainkra és mindenkire Londonban. 

– áll a kommünikéjében.

 A londoni gázoló uralja a Twittert

Jean-Claude Juncker támogatásáról biztosította az áldozatok családját

Fotó: Facebook/Jean-Claude Juncker

Donald Tusk, az Európai Tanács Twitter üzenetben ítélte el a támadást, az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szintén a közösségi oldalán jelezte, imádkozik az áldozatokért és a családjaikért.

 A sztárséf is megnyilatkozott

Közéleti személyiségek sorát sokkolták az események. Gordon Ramsay a Twitteren üzent, Bette Midler színésznő szintén a közösségi oldalon fejtette ki együttérzését.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában. Március 22-én egy magányos merénylő járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, a támadásnak egy rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. Nem egészen két hete egy manchesteri Ariana Grande koncerten egy öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szep napot
Jean-Claude Juncker támogatásáról biztosította az áldozatok családját...WOW

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.