Tőkés László szerint egyszer és mindenkorra véget kell vetni annak a hungarofóbiának, amely csak az antiszemitizmushoz és cigányellenességhez hasonlítható.

Az európai parlamenti képviselő a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott szombati előadásában átfogó képet festett Európa, a magyarság és az erdélyi magyarság helyzetéről.

Úgy vélte: az a keresztény "hozzáadott érték" – amely kimaradt az EU alkotmányából – többet jelenthetne minden, "felemás módon alkalmazott jogállamiságnál, demokráciánál, emberi jogoknál". Azt is megemlítette: Európának legalább annyira komolyan kellene vennie a hitet és értékeit, mint ahogy a muszlimok teszik.

A volt királyhágómelléki református püspök szerint Tusványos ma is kiindulási és viszonyítási alapként szolgál, és a nemzeti érdek biztos igazodási pontját nyújtja. Úgy vélte: nemzetpolitikai szempontból fontosabb esemény volt Klaus Iohannis államfő hét eleji székelyföldi látogatása, és a székely választottak székelyhimnusz-éneklő, székely zászlót adományozó kiállása, mint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) májusi zilahi kongresszusa, "mely elsiklott a nagy nemzeti ügyek fölött".

Tusványos: Tőkés László az antiszemitizmushoz hasonlította a "hungarofóbiát"

Fotó: MTI/Veres Nándor

Tőkés László "székely autonóm területen" köszöntötte Orbán Viktort, és biztosította a miniszterelnököt, hogy számíthat az erdélyi magyarságra, és a "létveszélyben szocializálódott" külhoni sorstársaira az EU megreformálásában, valamint a nemzet védelmében való kiállásában. "Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg mindazt, ami ma egész európai keresztény kultúránkat és nemzetállamait fenyegeti" – fogalmazott.

Elképesztőnek és cinikusnak tartotta, hogy azok vádolják a magyar kormányfőt az európai értékek veszélyeztetésével, akik újkori népvándorlást gerjesztettek, és ezzel egész Európa megmaradását teszik kockára. Tőkés László a román európai parlamenti képviselőt, Traian Ungureanut idézve jelentette ki: "Európát feladták azok, akiknek kötelességük lett volna megvédeniük a kontinens ábrázatát". Kertész Imre megállapítását is idézte, mely szerint "Európa katasztrófa felé halad, az unió fennállása óta a legnagyobb válságát éli a menekültáradat miatt".

Tőkés László jogosnak tartotta a Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő magyarországi látogatásán körvonalazódott tanulságot: hogy az önvédelem joga minden országot, így Magyarországot is megilleti. "Nemzetünk körében mi is részesei vagyunk és számítunk erre a védelemre" – jelentette ki, hozzátéve, hogy e védelem legfőbb letéteményesének Orbán Viktort tekinti.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Veres Nándor)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Na, de Laci bá'
Hungarofób emberek segítik Böjte Atya árva gyerekeit élelmiszerrel, cipővel, ruhával, stb.

Te meg csak Fannit...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@nyanya001: 10:49 Nagyon telibe talált az írás.
Sámannus
Kimondottan "roma értelmiségi" jellem.
nezelodo
@peterkelemen: Neki az asszony sanyargatása volt a keresztényi hozzáadott érték. Megérhetjük még, hogy annyira kiteljesedik az orbáni demokrácia, hogy a NANE szervezetet is besorolják a katasztrófavédelem alá, aztán nincs több "nyafogás", ha félholtra vernek ezek az urak egy nőt.
kokopelli
@nyanya001: ...marha jó!
A probléma ott lehet,hogy erre az írásra is válaszolna,hiszen
elmesélte a barom anno,hogy az apja megrúgdosta,és még akkor
is visszapofázott,mert ő valószínüleg "skizofrén" :
"akkor is nekem van igazam,mert őnök nem értenek engem,
és a magyar az egy önérzetes nép,és védem ezzel a "betyá-
ros magyar ellenállással,ami kötelessége is a magyar ME-nek!
Graz...Graz...ameddig nem túl késő! :=(
desiro
Van az a pénz amiért Gorbánt szopja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.