A Financial Times című brit üzleti napilap a lengyelországi igazságügyi reformmal és ezzel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszédével foglalkozott.

A Financial Times internetes kiadásában vasárnap megjelent cikk azt emelte ki: Orbán Viktor beszédében "megfogadta", hogy megvédi Lengyelországot az Európai Unió szankcióival szemben.

A magyar miniszterelnök kijelentésével elmélyítette a Kelet- és Nyugat-Európa közötti megosztottságot. A szerkesztőségi véleménycikk szerint Orbán Viktor a lengyel igazságügyi reformot védelmébe vevő megjegyzései nyomán valószínűsíthető, hogy a közép- és kelet-európai miniszterelnökök, valamint nyugati kollégáik között heves konfrontáció várható.

A lengyel igazságügyi reformok Orbán 2013-ban bevezetett reformjait tükrözik, amelyek elhallgattatták a bírákat felváltva őket a Fidesz megbízottjaival – fogalmazott a lap.

A cikk megjegyezte, szerdán Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szankciókat helyezett kilátásba, amelyek megszüntethetik Lengyelország uniós szavazati jogát, valamint bizonyos támogatásokat, bevezetésükhöz ugyanakkor minden tagállam – köztük Magyarország – egybehangzó jóváhagyására szükség van.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@cs.n.: Azok után, hogy Orbán kiplakátoztatta az országát azzal, hogy "Brüsszelt meg kell állítani", nem csodálom, ha a nyugat-európai politikusokban is felmegy néha a pumpa és visszaszólnak.Láthatjuk a többi visegrádi ország miénktől jelentősen nagyobb fejlődési tempóját és az EU-val kapcsolatos retorikáját.Teljesen nyilvánvaló, hogy eszükben sincs asszisztálni Orbán elszigetelődéshez vezető V4-ek szabadságharcos marhaságához. Még a lengyeleknek sem, mert bár sok mindenben hasonló vonásokat mutatnak Orbánnal.(A lengyel nép nem fogja engedni.)Orbán és az illiberális nézetei a partszélre sodorták Magyarországot.
Orbán nem felzárkózni akar, hanem szabadságharcot vívni és lázadni, lázítani. Életében még egy pozitív megjegyzést nem ejtett az EU-ról. Fico egy nyugat-európai politikus hozzá képest. Kíváncsi vagyok, Szlovákiában, Csehországban is hozzánk hasonlóan telnek-e a hétköznapok? Állítsuk meg Brüsszelt, Soros plakátok minden utcasarkon, forradalmi hangulat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Tudja-e, FEL TUDJA-E FOGNI a cikk főszereplője, hogy
.
EBÜL SZERZETT JÓSZÁG (ország) EBÜL VÉSZ EL!!!
Annak tükrében, következményeként, hogy
,
2012. március. 07. 20:50 ITTHON
Vörös Imre: alkotmányellenes puccsal élnek Orbánék?
hvg.hu/itthon/20120307_voros_imre_essze
.
Innen indult nevezetesen ő prüntyögi el, hogy ő egy polgári demokrata - VOLT
.
Orbán Viktor, 1988
www.youtube.com/watch?v=WnF_6qXETys
.
Fekete Doboz dokumentum. Orbán múltja, jelenét szenvedjük.
www.youtube.com/watch?v=lhMEwD-uaLQ
.
Orbán Viktor vagyok
www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ
.
ÉS MIVÉ LETT???
Ma már egy lókupecnek is CSAPNI VALÓ, mert megbízhatatlan, FELELŐTLEN, falu széli kurta kocsma LEVEGŐJÉT ÁRASZTJA MAGÁBÓL!!!
amaramaistanna
Orbánék szellemiségét egy vendég bejegyzéssel tudnám szemléltetni:
"Ceglédi Zoltán - július 20., 9:43 -
Végtére is: ha a Fidesz végre legyőzi Soros Györgyöt, Schiffer András a minimum öt év nem létező SZDSZ-t, Bayer Zsolt a pápát, a fideszes álsajtó a dekadens, szabados nyugati életstílust, Szikora Róbert az amerikai zenét, Kövér László a nem kormányvezérelt sajtót, Semjén Zsolt a liberalizmust (a kutyák agyonlövése után), akkor megoldódik egy csomó olyan probléma, ami ellen a Magyar Szocialista Munkáspárt küzdött még harminc évvel ezelőtt."
quadrocopter
"Ki az a Soros György? Lehull a lepel
Soros a judeo-plutokrata összeesküvésről beszél.

Ez a film 1994-ben készült Soros Györgyről. A mai 2017-es Magyarországon úgy gondoltam meg kell osztanom ezt a filmet. A sok hazugság és rágalom, amelyet a politikai hatalom összehord Róla tette szükségessé, hogy bemutassuk az igazi Soros Györgyöt. A világosan gondolkodó és beszélő magyart, aki talán a legtöbbet tette, hogy a magyar kultúra megmaradhasson, hogy a polgári jogok megfogalmazódhassanak, és aki rengeteg szegény embert is segített és segít ma is. Remélem sokan akarják megismerni az igazságot vele kapcsolatban
25.30-tól a judeo-plutokrata összeesküvésről!"
( Valaki fordítsa le a birkáknak is - normál-magyarra!)

b1.blog.hu/2017/07/20/na_de_ki_az_a_soros_gyorgy_lehul_a_lepel
peterkelemen
Úgy elmélyítette, hogy nem győznek milliók menekülni az emberek keletről nyugatra. Érdekes nem a nyugatiak özönlenek keletre. Akkor most kinek van igaza? Egy biztos Orbánnak nincs igaza. Lop, csal, hazudik, nyúzza és irtja a magyarokat, mert ehhez ért azonkívül semmi máshoz.
Jozefina
Nagyrészt az EU vezetői is felelősek, hogy hagyták orbánt!!!
kokopelli
@justhpeter: Az Eu nem fogja az Orbánt elmozdítani! Azt a lakósságnak kell el-
végeznie! Sajnos az elvégezhető megszorítások a lakósságot érintenék!
Erre mondja a "nyugat,hogy Orbán a népét "túsznak" használja fel!
Egy kis matek: Amikor ment az olympia-megrendezési vita,akkor megnéztem,
hogy a két német, népszavazás után elutasító város (Hamburg a nyárit,Mün-
chen+Garmis a télit) GDP-je magasabb mint Magyarországé! ..akkor nem ak-
kora Orbán un.szomorú lágere mint a naptáron a légyß@r? Nem sértésnek
szántam,csak annak hogy a Zorbán beképzeli magának Ő valaki! Egy szomo-
rú csuti purdé, falóval (nem fehérrel) és kivont fakarddal a bandája előtt feszítve!
Az EU-s Néppártnak kellene őt elintéznie,mielőtt azok is lecsúsznak az ő szintjére! :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.