Orbán szerint Szent István csinálta jól, hogy bajor feleséget választott, így ha a magyarokat azzal vádolják, hogy nem őrzik az európai értékeket, elég Gizellát felmutatni.

Magyarország és Németország természetes szövetségesek, és ennek a jövőben is így kell maradnia – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Passauban.

Orbán: Magyarország és Németország természetes szövetségesek

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő meglátogatta Gizella magyar királyné sírját a Niedernburg kolostorban, ahol rövid beszédében kiemelte: ha "német barátainknak" találniuk kell egy olyan országot, amellyel "legalább ezer éve nem voltak háborúban, akkor, rajtunk kívül, aligha találnának" ilyet.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyarok történelme a "homályba vész", ezért amit biztosan tudunk róla, az különösen nagy érték. Ilyen az, hogy Bajorországból hozott feleséget magának Szent István király – emlékeztetett.

Orbán: Magyarország és Németország természetes szövetségesek

Orbán: Magyarország és Németország természetes szövetségesek

Orbán Viktorék a passaui István-keresztnél, melyet az 56-os menekültek emlékére állítottak

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Úgy vélte, az egykori uralkodó akkor még nem tudta, "milyen jót tesz ezzel nekünk", hiszen amikor most azokra a rosszindulatú kritikákra kell válaszolnunk, amelyek kétségbe vonják, hogy Magyarország őrzi az európai értékeket, elég Gizellára mutatnunk, és minden kritika elhallgat.

A miniszterelnök felidézte: miután első királyunk meghalt, Magyarország sötét polgárháborús időszakba süllyedt, és kétséges volt, mi történik, ki tudunk-e tartani a kereszténység mellett, de olyan erős volt Gizella és István öröksége, olyan nagy volt a tekintélyük, hogy sikerült stabilizálni és konszolidálni a helyzetet.

(MTI)

(Címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Neked a nyelvedet szedte volna ki, ha akkor éltél volna. Most nem hadoválnál ennyi hülyeséget össze.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ha a kohéziós alapokat Orbánék nem a pereputtynak dobnák szét, hanem a magyar ipart fejlesztenék, a magyar oktatást és gazdaságot erősítenék, akkor versenyképes lehetne a külföldi hódítókkal. Orbánék ezzel szemben sorra hozzák az országba a külföldi összeszerelő-üzemeket, szemen köpve így a nagy nemzeti öntudatot. A helyzet súlyos, de legalább napról napra romlik is. Orbán állapota szintén. Már csak abban bízom, hogy nem terjed el egész Európában, hogy minden magyar idióta, kivétel nélkül. Azt azonban szeretném tudatosítani, hogy egyszer minden nyilatkozattal, szóval és cselekedettel, de minden félrenézéssel, sunnyogással is el kell majd számolni. Nem Európának. Nekünk. Bizony.
kokopelli
@Eladott Ország: Én voltam jó pár évvel ezelőttVeszprémben a nejemmel! Én ter-
mészetzesen emlékeztem Istvánra és ő csak nagyon,haloványan Gisellára,mivel ő
"Bajuvár" volt az asszony családja pedig "frank".Utánanéztünk otthon,de az un. né-
met történetírók azt is közzétették,hogy "König Stefan" halála után,szintén magyarok
a "pogány ellenzékből" elfogták Gisellát és borsamasan megkínozták ill. megerősza-
kolták amíg állítólag Heinrich kiszabadította! Nem kért bocsánatott a nyugatpakisztáni
Orbán Viktor esetleg elnézést az akkori "mádzsárok" nevében?...csak kérdem...;--)
bakegya
Ez az orbán addig piszkálódik Németországban,amíg fejbe nem b...,!!!-Megérdemli-mi a faxot keres az 56-os migrik nyomában...a Gizella ürügyéről nem is beszélve-ezer év távlatában???-
Misztifikál a lelki nyomorult rétinéger-járjon inkább utána,annak románokon át hogyan szaporodott át a büdös sajátlábon álló tolvajkodni képes kommunista fajzata a mi szülőföldünkre,amit a fideSS MAFFIÁJÁVAL BEFOGLALT GAZDASÁGI MENEKÜLT MÚLTJÁVAL A FAMILIÁJA.
kokopelli
@bakegya: ..az a baj,hogy a csicskái vagy azonos szinten vannak mint ő,vagy
leereszkednek arra a szintre az asztalról leeső csontok reményében! A válasz-
tókat pedig Finkelstein-metoidikával hülyiti! Kajálják is,mint kacsa a "nockerl"-t!
bakegya
@Eladott Ország: jóóóóóóóóóóóóól ismerem őket...ideje lenne belügyesen velük vesződni-mert ma -holnap felfalnak minket-és nem a migrik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.