Emberségesebb világot, a közel-keleti térségben és a Koreai-félszigeten pedig a béke megteremtését sürgette Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról mondott karácsonyi üzenetében.

A katolikus egyházfő kijelentette, a világban háború szelei fújnak, miközben az emberiség fejlődése társadalmi és környezeti pusztuláshoz vezetett.

Békét kért Iraknak, Szíriának és a Szentföldnek Ferenc pápa karácsonyi beszédében

Ferenc pápa (b) karácsonyi éjféli szentmisét celebrál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2017. december 24-én. (MTI/EPA/Claudio Peri)

Ferenc pápa békét kért a Szentföldnek, Szíriának és Iraknak, amiként az afrikai kontinensnek és Latin-Amerika országainak is. Imádkozott azért is, hogy béke legyen a Koreai-félszigeten és Ukrajnában. Kijelentette, hogy a gyermek Jézust látja a szegénységben élő és migrációra kényszerülő gyerekekben.

A szentbeszéd után Ferenc pápa Róma városának és a világnak (Urbi et Orbi) szóló áldását adta.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Én azt kívánom, hogy teljesüljön a kérése! Minden jó érzésű ember a Világon békére, nyugalomra vágyik!
cikicakk55
Békért kért, és őszintén békét is akar. nagyon okos a pápa,nem hinném,hogy sok okosabb ember lenne tle a világon. Most még is azt mondom,hogy hagyjuk már ezt a testvérein minden vallás.hagyjuk mér a falhoz lapuló éhes gyermek látványát.,mert ezt a felvételt a föld bár melyik részéni is fellehetne venni. Semmi bajom nincs a hívőkkel,hisz ők a jóért az Istenért cselekszenek jól.. Az isten az Ő tanítójuk,az uruk, a megmentőjük, a halált elviselhetővé tévő lény. Még senki sem látta,senki sem ismeri. Azt tudjuk,amit a papok beszélnek róla.isten mindenkire így néz,isten mindent lát.segít ahol segítségre van szükség. Ilyenkor kissé li
kiakadok.Én nem vagyok vallások,de jó dolognak tartom a hitet,ha az jóra tanít. Még sem értem isten némelyik cselekedetét. Mit ártott az a 3 árván maradt baba,akinek elvették az anyukáját.Mit tettek a ikert toronyban a 30.000 halott,amiért ez a kegyetlen halál vár rá, Mit tettek azok a babák akik már születésük előtt már halálra vannak ítélve már születésük előtt halálra ítélten élik le az életüket.legyen az egy év,vagy tíz.Igen a hit jó dolog,hinni kell valamiben mert az erős hit az agyat a szervezetünk fő mozgatóját alakítja úgy,hogy élni tudjunk. Segít megkülönböztetni a jót a rossztól. Segít gondolkozni,hogy mivel tudnánk még jobbá tenni a világot. Figyeljünk oda a papokra.Ők is emberekből vannak és gyarlók.,Megvehetők,és aki olyan az meg is veszi.
cikicakk55
Gondolkozzunk el mielőtt isten nevében teszünk valamit,mert ha jobban bele gondolunk,lehet,hogy azt isten nem tenné meg. isten jó,mindenkinek jót akar. nem akar vallási háborúkat. Ki zárt,hogy a keresztény vallás valaha is a korán hite szerint éljen. ki zárt.hogy a keresztények a nőket csak az állatok után fogja besorolni.ki zárt,hogy a muszlim világban természetesen természetes dolog,egy egy 12 éves kislányon végig menjen egy egész század. nem tudom elhinni,hogy aki a koránt kitalálta ezt,nem sorolta a bűnök közé.A pára az mondta,hogy ők is a testvéreink,hisz egy húsból,bőrből épültünk fel.A pápa kéri a különböző vallási csoportokat,hogy hagyják a vallásukat gyakorolni.Bár milyen birka türelmű nép,nem fog menni. nem lesznek hajlandók már reggel 6-kor a müezzin,vagy honnan ordítozzon a város 4 égtája felé.napjában többször.Egyszerűen kivitelezhetetlen,hogy békében éljenek meg a különböző vallású népek. Tudom,van rá példa,nem is egy.de azok már évtizedek,vagy évszázadok óta együtt ének,megtanulták befogadni a más vallásúak életmódját. Magyarország erre nincs felkészülve. Nekünk vörös posztó az,ahogy a nőkkel bánnak.A 40 fokos hőségben a burka. minden Hibáért fejlevágás nyitott téren. Sajnálom a háború elől menekülő gyerekeket,asszonyokat,de ott kell rajtuk segíteni ahol a baj van.Nem országokat ugrasztani egymás ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.