Amerika soha többé nem lesz képes háborút indítani Észak-Korea ellen, amely mostanra kifejlesztette azt a képességét, hogy nukleáris fegyvereivel csapást mérjen az Egyesült Államok területének bármely részére – jelentette ki újévi beszédében Kim Dzsongun észak-koreai vezető.

Az Egyesült Államok egésze nukleáris fegyvereink hatósugarán belülre került, és az indítógomb mindig ott van az asztalomon. Ez maga a valóság, nem egy fenyegetés

- mondta televíziós újévi köszöntőjében a phenjani rezsim vezetője.

Idén a nukleáris robbanófejek és műveleti célú ballisztikus rakéták tömeggyártására kell összpontosítanunk – mondta, hozzátéve, hogy ezeket a fegyvereket csak akkor fogják bevetni, ha veszélybe kerül az ország biztonsága.

Észak-Korea szeptemberben végrehajtotta hatodik nukleáris robbantását, és november végén sikeresen tesztelte minden eddiginél nagyobb hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétáját, nyíltan szembeszegülve a nemzetközi figyelmeztetésekkel és az ENSZ szankcióival, felerősítve azokat a félelmeket, hogy a Koreai-félszigeten egy új háborús konfliktus törhet ki.

Újévi beszédében Kim Dzsong Un azt is mondta, hogy feltétlenül csökkenteni kell a katonai feszültséget a Koreai-félszigeten és javítani kell a kapcsolatokat Dél-Koreával, egyben azt állította, hogy nyitva áll az út a párbeszéd előtt.

Az észak-koreai diktátor kitért arra, mérlegelni fogja, hogy országa részt vegyen a dél-koreai Phjongcshangban februárban tartandó téli olimpián.

Észak-Korea részvétele a téli játékokon jó lehetőség lesz arra, hogy megmutassuk a nép egységét, s a magunk részéről az ötkarikás játékok sikerét kívánjuk.

A két Korea tisztségviselői hamarosan találkozhatnak ennek a lehetőségnek a megvitatására.

Forrás: Origo, 24.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/EPA/Rodong Sinmun

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ja! Az indítógombja! Meg a helyi temetkezés mobilszáma is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Peller Anikó: tegnap 16:55; Tudjuk, hogy "Tramplin" kívül még sokan vannak döntési körben, többek között a kínaiak és az oroszok. Észak-Korea nem magától találta fel az atombombát az biztos.
papa.49
@Eladott Ország: Ez pontosan így van most jelenleg az Észak-Korea az ,,ütköző zóna,, nem csak képletesen !!!
SystemError
@terlasz: 01:40 Nem tudom mit értettél félre te is... Ez nem egy robotkutya, ami felkeresi az áldozatot... Teljesen másról beszélünk, amúgy létezik olyasmi is... A távcsöves fegyvernél is tudni kell hol van "nagyjából" a célszemély.. Azért ott még nem tartanak valóban a mesterséges intelligenciák sem, hogy műhold kép alapján fejbúbokat analizáljanak:). Úgy kell ezt elképzelni mint egy nagy hatótávolságú távcsöves stukkert csak az égből, de semmi köze ahhoz, hogy ő keresse meg a föld alatti célszemélyeket vagy hasonló...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.