Tizenhat palesztin tüntetőt lőttek le izraeli katonák a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn – közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

Brutális: több száz sebesült, rengeteg halott a gázai összecsapásokban

Palesztin tüntetők jelszavakat skandálnak égő gumiabroncsok füstjében a határon lévő szögesdrótkerítés mellett, Gáza városától keletre 2018. május 14-én. Az izraeli katonák elleni harcban 93 palesztin sebesült meg, egy 21 éves tüntetőt agyonlőttek. Ezen a napon, Izrael Állam megalapításának 70. évfordulóján nyílik meg a Tel-Avivből Jeruzsálembe költöztetett amerikai nagykövetség, amivel az Egyesült Államok kifejezésre juttatja, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként. (MTI/Halil Hamra)

A palesztin vörös félhold több száz palesztin sebesültről tud. A sebesültek száma folyamatosan nőtt délelőtt óta. A tizenhat halálos áldozattal hatvan fölé emelkedett azok száma, akiket a tiltakozások márciusi kezdete óta izraeli katonák lőttek le.

Hétfőn avatják Jeruzsálemben az Egyesült Államok új nagykövetéségét, aminek költöztetése óriási vihart kavart.  Az izraeli hatóságok közölték, az életét kockáztatja, aki részt vesz ezeken a demonstrációkon.

A hétfői tüntetés sérültjei között van hat újságíró, köztük az algériai tévé tudósítója is.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@CsipkeRózsa: Te a te igazad állítod és véded a néped, én meg az enyémet! Talán el kéne gondolkodni azon, hogy miért "szeretik" annyira világszerte a zsidókat! Persze 1, azaz egy érdeme van ennek a népcsoportnak: az ÖSSZETARTÁS! Semmi más! Céljaikat bármi áron, bárki eltiprásával elérik! Tükörbe kéne nézni egy kicsit! A 70 éves Izrael úgy ünnepelte születésnapját, hogy megnyerték az EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT egy szar produkcióval, majd az amerikai követség Jeruzsálembe költözött, meg egyéb más színjáték...
Minden a zsidókról kell, hogy szóljon?! Miért nem volt jó a Harry S. Truman javaslata alapján Madagaszkárra tenni az új zsidó államot 1947-ben?! Miért kell, hogy minden rólatok szóljon?! Miért kell mindig a középpontban lenni?
Ja, és a Gázai-övezet a világ eddig legnagyobb koncentrációs tábora! Ki hozta létre? Kinek az érdeke?
S akkor ti papoltok holokausztról?! Nézzetek már tükörbe! Van rajtatok kívül még 7,6 milliárd ember a Föld nevű bolygón! Kibaszott önzők vagytok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
csak előre , bátor palesztinok! Minél kevesebben vagytok, annál kevesebbe kerültök a világnak.
r2d2
@Equus1: Itt Európában igen! De az ott az ő földjük, ahonnan ma 70 éve (1948. május 14.) kirekesztették őket a zsidók, hogy megalakulhasson Izrael állam...
CsipkeRózsa
@r2d2: Nem egészen így történt:

"Következő tisztázandó fogalom, hogy kik is a palesztinok?
Olyan, hogy palesztin nép nem létezik, politika nomenklatura, melyet a ‘70-es években Arafat honosított meg, kifejezetten Izrael ellenes célzattal."

leharblog.wordpress.com/2015/11/03/a-hvg-a-palesztin-propaganda-szolgalataban/
wagabund
Senkit nem zavar, hogy éjjel-nappal fiatalok százai kaphatók kődobálásra, gumiégetésre...ezek nem járnak iskolába, nem járnak dolgozni? mijalófaszból élnek? telefonja mindegyiknek van, nem járnak rongyokban...valamiből csak élnek..?

de miből.? mert nem tűnik munkaalapú társadalomnak..
CsipkeRózsa
@Shikari: A két témának semmi köze egymáshoz.
CsipkeRózsa
@Shikari: Szerinted nem kell védekezni egy támadó, tömeggel szemben?
relatív
@CsipkeRózsa: Ez a kérdés egyértelmű, mert Palesztina már i.e. 1200 körül ismert volt, és az 1948. évi Israel megalakításáig - mely területének kettéosztottságával járt - több fennhatóság alatt ( történelme eléggé változatos volt), de mindig létezett !

Területének azóta ismert részeit Israel szállta meg, és a kettejük ellenségeskedése - igaztalanul, vagy nem, az nem tisztázható egyértelműen - azóta IS tart, mivel a nyugati kapitalista országok rendre az egyik fél támogatóiként lépnek fel, így az ott élő palesztinok bizony nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak...
CsipkeRózsa
@relatív: Palesztina létezett, csak palesztinok nem léteztek. Akik lakták, egyszerűen arabok voltak.
Csizmás Kond
...a világ most miért nem háborog, hogy tüntetőkre gépfegyverrel lőnek ?...hol van az ensz ???
CsipkeRózsa
@Shikari: "A terület státuszát egy szóval nem említettem"

A terület státuszáról másoknak válaszoltam.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ...fosnak,hogy mit szól a dolgokhoz Szijjártó Péter ;) napokba is lebaxta az ENSZ et és azóta rettegésben élnek ! Mi a faxt vársz az ensz töl ? Ha a magyarok egymás torkának esnek mert tele lesz a tökük a stadinos viktorral ?
csak úgy....
@Shikari: azért remélem,hogy ma már,legalább egyszer kiverted a micsodád...,a zseniknek is szükségük van egy csöpp élvezetre ...
r2d2
@CsipkeRózsa: Nem baj, hogy te zsidó vagy! Csak, hogy tisztázzuk így az elején!!! Szeretném, ha tárgyilagosak maradnánk! Köszönöm!
Szóval: az ókorban a térségben élő népek 80 %-a arab volt! 20 % egyéb, közte zsidók is...
ENNYI! Innen szép nyerni...
csak úgy....
@r2d2: ...persze fehér lóért országot foglalni a szlávoktól,avaroktól...;) Krisztus után több száz évre ? ... mélyebben nem tudsz a seggedbe fölnyúlni ?
CsipkeRózsa
@r2d2: Örülök, hogy nem baj.

1947-ből induljunk, akkor Palesztina lakosságának 1/3-a zsidó volt.

Arabok éltek, az arabok egy része akkor még nem nevezte magát palesztinnak, azt a nevet később vették fel, vagyis nem léteztek palesztinok.

Nem tudom, a térség alatt melyik területet érted, most csak a Palesztinának nevezett területről van szó.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem ítélem el Izraelt, mert kénytelen védekezni a környező országok arab lakosaival szemben is.

Gondolom, tudod, hogy Izrael megalakulása másnapján már megtámadták Izraelt. És ne gyere azzal, hogy megérdemelték, mert nem igaz. Nem emberiességi bűntett, csak védekezés.
CsipkeRózsa
@Shikari: A kődobálás is ölhet, a belopakodó robbantani szándékozók is ölnek, az öngyilkos merénylők is ölnek, az alagútban becsempészett fegyverek is ölnek. Találsz bőven a másik oldalon is fegyvereket.
Őket miért siratod, mert jól esik az Izrael elleni gyilkos szándékok híreit hallgatni?

Nem bánnám, ha a súlyosabb, tömeges, egymást üldöző és gyilkoló népeknél is ilyen erőteljesen kifejtenétek az elítélő véleményeiteket. Azoknak az országoknak még a neveit sem biztos, hogy megjegyzitek.

Izrael a kedvenc csemegétek, lehet gyűlölni miatta az összes zsidót. Legalább kiélitek elméletben az indulataitokat. Azt ne akarjátok elismerni, hogy Izraelnek van igaza, ha kénytelen megvédeni országát, az embereket.
F_Viktor
@r2d2: Írod:
"Szóval: az ókorban a térségben élő népek 80 %-a arab volt! 20 % egyéb, közte zsidók is.."

Úgy látom a történelmet az echo tv-n tanultad, ott vannak (és a szélsőjobbos zsidózó, cigányozó náci portálokon) a bukott magukat történésznek nevező hazugok!

@CsipkeRózsa: jól írja, a zsidó királyságok már i.e. 1 000 környékén megjelentek (a Biblia szerint i.e. 2 000-ben!)!
i.e. 722-ben a zsidókat az asszírok deportálták először, majd a perzsák visszatelepítették őket.
140-ben a rómaiak leverték szabadságharcukat, nagy létszámban újból száműzték őket (de pl. Jeruzsálem lakosságának zöme mindig is zsidó maradt), s ekkor nevezték el a providenciát Palesztinának!
Ezután különféle muszlim törzs foglalta el a területet, majd a XIV. századtól az első VH végéig Oszmán birodalom, illetve Törökország része volt.

Tehát abban is igaza van @CsipkeRózsa:-nak, hogy Palesztina, mint nép soha nem létezett!
CsipkeRózsa
@Shikari: Most nagy butaságot mondtál, és nem véletlenül, hogyan hasonlíthatod össze a két országot?!

Egyébként, Hitlerről nem tudtam, hogy védekezett volna, csak azt, hogy támadott. Csak nem a zsidókkal szemben kellett védekeznie?

A túlzásaid megmutatják mennyire rossz szándékkal alakítasz véleményt a témában.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Amikor itt megemlítettük a határvédelem ügyében egekig ugrott minden liberális széplelkű. Kivéve Izrael, aki szabadon lövöldözhet fegyvertelen tüntetőkre, mikor más eszközökkel is megállíthatná őket."

Te orbán köcsöge, tudatlanságodnál csak a hazugsági kényszered nagyobb!
Izrael 70 éve háborúban áll a környező arab, muszlim államokkal!
Ott olyan, hogy fegyvertelen tömeg, nem létezik!

Megölt három izraelit egy palesztin fegyveres Ciszjordániában, egy zsidó telep bejáratánál:
www.youtube.com/watch?v=ApRu6UrQAKg

Meghalt két izraeli rendőr, akikre palesztin fegyveresek támadtak:
168ora.hu/kulfold/meghalt-ket-izraeli-rendor-akikre-palesztin-fegyveresek-tamadtak-5476

Izraeli biztonságiakat lőtt le egy palesztin fegyveres:
hvg.hu/vilag/20170926_Izraeli_biztonsagiakat_lott_le_egy_palesztin_fegyveres

HÁROM IZRAELI KATONÁT LŐTT AGYON EGY PALESZTIN FEGYVERES:
alfahir.hu/2017/09/26/palesztinok_izrael_terrorizmus

Négy izraelit öltek meg palesztin fegyveresek Tel-Aviv egyik szórakozónegyedében:
www.bzsh.hu/negy-izraelit-oltek-meg-palesztin-fegyveresek-tel-aviv-egyik-szorakozonegyedeben/

Ellenben a magyar kerítésnél nem ölnek száz szám magyar embereket te köcsög! Ne próbáld meg hazug módon az almát a körtével összehasonlítani!
r2d2
@F_Viktor: Az általad megnevezett csatornát nem nézem! A véleményed nem érdekel!
r2d2
@CsipkeRózsa: Arab-félszigetet értem!
r2d2
@csak úgy...: kinyalhatod a seggemet mielőtt fölnyúlok, CSAK ÚGY!
csak úgy....
@Shikari: " Ritka egy paraszt liberális állatja vagy te a jóistennek! Meg fogjátok még látni a saját futásotok majom!" ezzel mi a pétschát mondtál Tibi ? ragozod a hülyét helytelenü ?;)
csak úgy....
@r2d2: töled nem is vártam többet bugris
rohács1926
’A Gamal Abden-Nasszer egyiptomi elnök által összekovácsolt négyes szövetség tagjai (Egyiptom, Jordánia, Szíria, Irak) elkötelezte magát egy Izrael elleni nagy háborúra.
Nasszer bejelentette, hogy eltökélt szándéka „a palesztin felszabadító háborút” megvívni, és az hogy „AZ ARAB NÉPNEK ELTÖKÉLT SZÁNDÉKA ELTÖRÖLNI IZRAELT A FÖLD SZÍNÉRŐL”. 1967. június 5. hajnali 4 óra 30 perckor az izraeli légtérbe berepülő egyiptomi vadászgépek összecsaptak az izraeli gépekkel. A háború elkezdődött.’ (Wikipédia idézet.) EZEN SZÁNDÉKUKAT AZÓTA SEM ADTÁK FEL.
F_Viktor
@r2d2: Írod:
"A véleményed nem érdekel!"

Aha, téged csak a hazudozás érdekel!?
Ilyenkor nem ég a pofádon a bőr, mikor tényeket próbálsz bárgyú módon meghazudtolni?
Nem gondolsz arra, hogy az a több ezer mit gondol az ilyen fityeszes mentalitás olvasásakor?

Pl. Mik voltak a szüleid, hogy ilyen férget neveltek belőled? Vagy te milyen lényekkel ajándékozod meg a világot?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa:...roppant nagy palesztinszakértő lettél...
..és mond akkor az kik ellen védték meg a kánaán területet...és miért nevezték azt kánaánnak stb...mond el légyszi...
wagabund
nem szabadna senkinek vitába bonyolódni...mi még sehol nem voltunk, amikor azon a környéken már évezredek óta baszogatták egymást a népek..
...ez az ottaniak ügye...

(csak szólok, hogy egy emberöltő sem kell, és itt is véres harcok lesznek az idegen foglalókkal)
F_Viktor
@Shikari: Újra: Ott, a térségben HÁBORÚ folyik!
Palesztin részről a Hamász rendelkezik katonai csoporttal.
Meg kell nézni a konfliktus előzményeit!
2008 december elején a Hamász 100 rakétát lőtt dél izraeli területre, majd felmondta a fegyverszünetről kötött szerződést!
De ellentmond népirtásos fantazmagóriádnak Izrael taktikája is:
A rakétatámadások előtt - ahol civil lakosság tartózkodott - hanggránátokkal, vagy telefonnal figyelmeztették a lakosságot az elkövetkező légicsapásokra.
Az izraeli bombázásoknak, rakétatámadásainak célpontjai Hamász kormányépületek, fegyver csempész alagutak, rakéta- és gránátvető kilövőállások, fegyverraktárak voltak.
6-7 Hamász vezetőt, vallási vezetőt likvidálni is tudtak.
Egy esetben fordult elő, hogy bombatalálat ért egy ENSZ vezette iskolát (40 halott), de előtte palesztin fegyveresek az iskola környékéről aknavetőkből lőtték a Gázai övezetben tartózkodó izraeli katonák állásait.

Az is ellentmond népirtásos képzelgésednek, hogy Izrael humanitárius folyosót nyitott a Gázai övezetben (minden nap három órára felfüggesztette a katonai hadműveleteket), hogy segítsék az ottani lakosságot, hogy biztonságosan eljuthassanak a segélyszervezetek teherautói, hogy konyíthassanak boltok, stb.

Míg a másik (Hamász) részről izraeli területen kizárólag civileket, óvodákat, iskolákat lőttek rakétákkal, gránátvetőkkel.
Clavigo
@Shikari: Csak ismétlem magamat... Ha nem diktálják,,amit írsz,,akkor te nagyon barom lehetsz,,oláh.
F_Viktor
@Clavigo: Nagyon is rendszeresen iszik :-))
advocat
Tisztázzuk! Izrael védi a határait. Mint a magyar kormány. Ők is kerítést húztak. A zsidók majd 6000 éve laknak ott. A palesztínok? Ez a Hongrois vagy ki előbb gondolkozzon! A Nobel-díjasok közül egy nem zsidó. A magyar kultúrában, tudományban és más jelentős ágakban valamiért magas a zsidók aránya. Egyik ok, hogy mindannyian 2000 éve írnak, olvasnak. Ez tény. Miért van pénzük? Mert földet nem vehettek. Nemesek nem lehettek. (Jó Weiss Manfréd már lehetett báró) Maradt a kereskedelem, meg a pénzváltás. És marha jól csinálják. Tudod okostojás '45 előtt a zsidó kereskedők adtak a falu népének ennivalót, hogy majd fizetnek, ha eladták a termést. Ez is tény.
Clavigo
@Shikari: 11.04. Az zavar,,hogy nem csak szarosnyelvű vagy,,hanem még kretén is. Mondjuk Orbán nem vár el ennél többet ,Tőled. A Propi. közönsége meg megbirkózik valahogy az agyatlanságoddal.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"Na ez a bűnmentegetés!"

Jújj, ez erős volt tőled, de ez helyett adott volt a lehetőség, hogy valami konkrétumot hányjál ide vélt "igazad" mellett, de ez nem megy neked!
CsipkeRózsa
@r2d2: tegnap, 20:25, "Arab-félszigetet értem! "

Ne az egész Arab-félszigetet vedd figyelembe egy népesség összetételénél, hiszen ebből a szempontból csak Izraelről beszélhetünk.

Az egész félszigetet egy másik szempontból figyelembe veheted, mégpedig akkor, ha kíváncsi leszel arra is, hogy micsoda túlerő támadja Izraelt.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nézz utána az olvasnivalókban, ne velem végeztesd el a keresést.
CsipkeRózsa
@Shikari: ma, 09:29,
"Intoleráns hozzáállásod megmutatja mennyire elfogult vagy."

Szerintem nem én vagyok elfogult, hiszen most ti véditek az arabokat, máskor pedig utáljátok az Orbán szerinti migránsokat.
Talán Izraellel szemben jó arabok, Magyarországgal szemben rossz arabok? Tudom, itt nálatok bejátszik az a szerep, hogy utáljátok a zsidókat, ezt kapcsoljátok Izraelhez.

Amikor én azt mondom, hogy a migránsokat nem hagyhatjuk éhen halni, fagyoskodni, akkor besoroltok a migráns-simogatók közé.

Ki az elfogult?!

Egyszer sem láttam hozzászólásotokat a köv. és hasonló cikkeknél:

propeller.hu/nagyvilag/3352651-hazaszallitottak-libiaban-lefejezett-keresztenyek-holttestet

Kizárólag Izraellel kapcsolatos az elítélésetek gyakorlása, akkor is, ha nincs igazatok.
r2d2
@CsipkeRózsa: Te a te igazad állítod és véded a néped, én meg az enyémet! Talán el kéne gondolkodni azon, hogy miért "szeretik" annyira világszerte a zsidókat! Persze 1, azaz egy érdeme van ennek a népcsoportnak: az ÖSSZETARTÁS! Semmi más! Céljaikat bármi áron, bárki eltiprásával elérik! Tükörbe kéne nézni egy kicsit! A 70 éves Izrael úgy ünnepelte születésnapját, hogy megnyerték az EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁLT egy szar produkcióval, majd az amerikai követség Jeruzsálembe költözött, meg egyéb más színjáték...
Minden a zsidókról kell, hogy szóljon?! Miért nem volt jó a Harry S. Truman javaslata alapján Madagaszkárra tenni az új zsidó államot 1947-ben?! Miért kell, hogy minden rólatok szóljon?! Miért kell mindig a középpontban lenni?
Ja, és a Gázai-övezet a világ eddig legnagyobb koncentrációs tábora! Ki hozta létre? Kinek az érdeke?
S akkor ti papoltok holokausztról?! Nézzetek már tükörbe! Van rajtatok kívül még 7,6 milliárd ember a Föld nevű bolygón! Kibaszott önzők vagytok!
CsipkeRózsa
@r2d2: Mi közöm van egy másik országhoz, én itt élek, az én népem Magyarországon él. Ti azt hiszitek, hogy minden zsidó a zsidó néphez tartozik. Van a zsidó nép, ők élnek Izraelben, és van a zsidó vallás, ők bárhol előfordulnak.

Ezért ne beszélj többesszámban, ha a zsidó népről v. Izraelről beszélsz, legalábbis a személyemmel kapcsolatban. Én nem voltam ott Madagaszkár v. a mai Izrael területének kiválasztásánál sem.

Én úgy tudom, a zsidók Madagasztárra telepítését a nácik tervezték.

Az Amerikai Nagykövetség áthelyezését sem volt módomban befolyásolni.

Én sosem szerettem és sosem voltam középpontban, nem is vagyok önző, ezt senki sem mondhatja rólam.

A Dalfesztivált nem néztem, csak hallottam, hogy egy izraeli előadás lett az első. Úgy tudom, először a harmadik helyen állt a versenyben, a közönségszavazat hozta fel az első helyre.
Nehogy már azért is a zsidók v. Izrael legyen a felelős!

Jó volna, ha az általános zsidóellenességed nem kapcsolódna minden "db" zsidó emberhez, mert ugyanolyanok, mint a keresztények. Vannak ilyenek, és vannak olyanok. Sőt válaszd külön az Izraellel kapcsolatos politikai nemtetszésedet, az egyéni emberektől.

Egyébként, Izrael megalakulásának évfordulóján minden évben nagy "balhék" vannak, nem csak most. Idén még rátett egy lapáttal a követségi költözés.
r2d2
@CsipkeRózsa: Nem vagyok zsidóellenes! Csak tényeket soroltam fel! Ha zsidóellenes lennék nem emeltem volna ki azt az 1 érdemet sem!
Egyébként téged intelligens embernek tartalak! EMBERNEK! S ez a mai világban nagy szó! Kulturáltan tudsz vitatkozni, érvelni! Köszönöm, hogy te nem illetsz rasszista jelzővel!
A zsidó vallás követői 13 millió 850 ezer fő világszerte (www.worldometers.info/world-population/). Innen vettem a 7,6 milliárdos adatot a többire! Mert jelenleg 7,613,850,000 ezer ember él a Földön...
Írtad: "Sőt válaszd külön az Izraellel kapcsolatos politikai nemtetszésedet, az egyéni emberektől..."
Neked tetszik az az attitűd, amit Izrael közvetít a világnak?!
CsipkeRózsa
@r2d2: Én úgy értékelem, hogy Izraelt sokan támadják, és meg kell védenie magát.
Az Izraelben élő emberek között sem tetszik mindegyiküknek, a többségnek ez tetszik, mert megvédik őket, országukat, és büszkét a saját országukra.
A nem ott élők között is megoszlik a vélemény. Én elismerem Izrael fejlődését, haladását, teljesítményét minden téren, és általában igazat adok neki. A keresztények között a többség azért ítéli el, mert eleve zsidóellenesek. Ezt nem lehet tagadni.

A nemzetközi sajtó sem kimondottan az Izrael szeretetéről híres, többnyire az arabok által közölt képeket mutogatják, amelyek nem fejezik ki a tényleges eseményeket. Sőt, már évekkel ezelőtt olvastam több hamisított lebukásról is, Pl. a CNN-nel kapcsolatban, vagy palesztinok által kitalált hazugságokról.
Állítólag még az ENSZ sem igazán tárgyilagos, vagy más nemzetközi szervezet.
A többség ezt hiszi el.
r2d2
@CsipkeRózsa: OK. Értem az érveid! Kérdezem, Izrael az USA nélkül megbirkózna a sok feladattal?!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Rózsika, én veled ellentétben jártam hittanra, és nem akadok fent egy elemi kérdésen. Szóval a palesztinok voltak és vannak. Az a föld pedig nem az araboké hanem a fekete afrikáé volt, azért kánaán mert az kám földje volt...
r2d2
@CsipkeRózsa: Köszönöm őszinte válaszod! Bármikor csevegek veled szívesen! Ha úgy hozza, akár privátban is, mert akkor a csőcselék nem dumál bele! :-)
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ha Kám földje volt, akkor miért nem Kámaán-nak mondták?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...sém utódai elözönlötték a nagybátyuk örökét...ilyen emberek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.