Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszel alapvetően azért támadja őt, mert határozottan képviseli a magyar kormányzat és a visegrádi országok (V4) politikáját, amely ma sikeresebb, mint Európa nyugati felének politikája.

Orbán: Azért bántanak, mert sikeresek vagyunk

A kritikák egy részét nem Magyarország, hanem a V4-ek miatt kapom. Azért támadnak, mert sikeresek vagyunk. Ne feledjük, hogy az Európai Unión belül is van verseny

- jelentette ki a magyar kormányfő a TA3 szlovák kereskedelmi televízió Politikában (V politike) elnevezésű vasárnapi vitaműsorában.

Vannak, akiket sért Közép-Európa gyors fejlődése

- jegyezte meg Orbán Viktor.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök szerint az idő a migrációs probléma megoldásában is a visegrádi négyeket igazolta, s Nyugat-Európa is "végre kezd felébredni és átveszi a visegrádi álláspontok egy részét".

A beszélgetésben mindkét politikus rendkívül jónak és problémamentesnek nevezte a magyar-szlovák viszonyt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, sikeres bizalomépítés folyik a két ország között.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Peter Pellegrini, Facebook

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hogy nez mar ki ezen a kepen? A szabojat azonnal lapatra tenni.

A cikkhez: mit nevezel sikernek? a 330-as Eurot? Taho barom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
Ha sokáig humorizálunk Orbán gatyáján,akkor azt is meghosszabbítja,mint a kisvasutat.Én magyarként kimondottan büszke vagyok arra,hogy úgy áll ott középen,mint a felfújt Mokány Berci,ő a mi Gatyásunk. Ezáltal a nevével összefüggésben a G betűnek már kettős jelentése van.Orbán G.G. Viktor Mihály.
terlasz
@durbincs: Á dehogy, egyik sem vagyok csak próbálok gerinces ember maradni (veled ellentétben). Miből tartana átállni a pillanatnyilag menő maffiózóbanda oldalára?
nezelodo
Azért jó látni is hallani, hogy tovább örökíti Orbán a az egykori KGST egyik tartópillérét, a magyar szerénységet. A másik tartópillért, az egykori mongol tugrikot pedig öles léptekkel beelőzi a magyar forint, pedig vezérem már régen 300 Ft felett van az Euró, ha emlékeztet ez valamelyik gránitba vésett ígéretedre?!
tulipan
@terlasz: Igazán kár strapálnod magad, ez a durbincs nem éri meg, ez egy vizefejű narancslé üvergkukac!
terlasz
@tulipan: Köszönöm! Látom én is, de közben jókat mosolygok rajta.
evacica
Orbánnak tudathasadása van, nem a magyar népet bántják, ha nem az általa vezetett korlátolt, tolvaj korrupt kormányt! Micsoda különbség! Ideje lenne már Grazba látogatni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.