Az ausztromarxizmus és az osztrák forradalmi szociáldemokrácia történetének egyik fejezetéről már írtam itt kevéssé olvasott esszét. [1] Éppen ez az esemény – Friedrich Adler, a szociáldemokrácia egyik vezetője erkölcsi okokból, lelkiismeret-furdalástól és az első világháború miatti tehetetlen fölháborodástól vezettetve lelövi gróf Stürgkh osztrák miniszterelnököt, bevárja a kiérkező rendőröket, elítélik – illusztrálja azt a válságot, amely nemcsak a Habsburg-monarchia egészét fogja át, hanem a rendszer radikális ellenzékét is. 1918 forradalmi ősze Közép-Európában holmi vitaféleség középpontjába került a mai Magyarországon. Megszólalt Orbán miniszterelnök is, aki gróf Tisza István életművét méltatta. Stramm ellenforradalmi beszéd volt, méltatlan Tisza emlékéhez, és a köztársasághoz, amelynek a vezetői elítélték a már hatalmát vesztett Tisza elleni értelmetlen és erkölcstelen merényletet (1918. október 31.). Erre számíthattunk. (A forradalmár, aki a háború alatt meg akarta ölni...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ausztromarxizmus, magyar vonatkozásai. A közel 150 éves régi miskolci vasgyári kolónia épületeinek nagy része vörös téglából épült, és az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legmodernebb lakótelepének számított, és a párizsi világkiállításon bemutatott terveknek köszönhetően külföldön is jelentős figyelmet kapott. A telep legfőbb jellegzetessége, hogy az épületek nagy része vörös téglából épült, tehát a lakóházaktól kezdve az iskolákon, óvodákon és a különböző kulturális intézményeken (pl. könyvtár) át egészen a kórházig és a két templomig (katolikus és evangélikus).
www.szeretlekmagyarorszag.hu/150-eves-voros-epuletek/
Eladott Ország
@durbincs: És még az is igaz, hogy a gettóból gettóba költöztetnék a Hős utcai lakókat. És még az is igaz, hogy Miskolcon a számozott utcák (vörös tégla) családjait először átverték, majd megpróbálták kitelepíteni, végül egyszerűen a híd alá küldik őket. Keményen dolgozó kisemberek, akik nem fértek be a NER-be.Családok, akiket a stadionépítés tesz utcára, bérlakásépítés helyett, a plebejus bűnöző prostituált kormány!
444.hu/2015/03/23/csaladok-akiket-a-stadionepitas-tett-utcara
Eladott Ország
@durbincs: Te éjjel, nappal hülye vagy b@zdmeg a fideszes fajtádat! Mellékelve vannak a fotók.
Az ilyen seggfej minek írogat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.