Az elmúlt években 60 százalékra emelkedett a magukat balliberálisnak valló professzorok aránya az amerikai egyetemeken egy új elemzés szerint és ez a túlsúly már az egyetemre jelentkezők csökkenő számában is közrejátszhat. Vége a szellemi egyensúlynak Egyre több egyetemi professzor vallja magát baloldalinak az Egyesült Államokban egy új kutatás szerint, a trend pedig különösen az ezredfordulótól erősödött fel. Korábban sokszínűség és hosszú évekig viszonylag stabil arány volt észrevehető a különböző politikai oldalakhoz tartozó kutatók között. Az egyik első kutatás e téren az 1960-as években jelent meg, amikor a megkérdezett egyetemi oktatóknak még csupán 46 százaléka vallotta magát balliberálisnak az USA-ban. A fennmaradó 54 százalékon osztozott ekkor még a mérsékelt és konzervatív professzorok csoportja. Az AIER (American Institute for Economic Research) alábbi ábrája megmutatja, hogyan alakult 1969 óta a politikai hovatartozás az amerikai egyetemi professzorok körében,...

Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@durbincs: a 2 balkezes ,2 ballábas ,tesze-tosza fidedeszes ? mint pld.te és a shikari? az nem aggasztó?
CsipkeRózsa
Lehet, hogy több gondolkodni és tanítani szerető ember van közöttük.

Egyébként, miért volna ez aggasztó?

Nálunk pedig több a jobboldali oktató az egyetemeken, mert úgy válogatják ki őket, hogy megfeleljenek az orbáni követelményeknek is.
CsipkeRózsa
@durbincs: Miért baj, ha vörös? Jobban szereted a barna színt?

Persze a baloldal nem azt jelenti, hogy vörösök. A jobboldal sem azt jelenti, hogy barnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.