A célpont helyett saját hajójukra lőttek, legalább egy halott van.

Kínos és tragikus: Irán véletlenül kilőtte a saját hajóját

A célpont helyett egy kísérőhajót talált el egy iráni rakéta az Ománi-öbölben tartott hét végi hadgyakorlaton, legalább egy matróz meghalt, többen megsebesültek – közölte az iráni állami televízió hétfőn az MTI szerint.

A baleset a Teherántól mintegy 1270 kilométerre délkeletre fekvő Dzsászk kikötőváros mellett történt.

Értesülések szerint a kísérőhajó túl közel volt a célponthoz.

Egy helyi kórház tájékoztatása szerint a legénység 12 tagját szállították be, három másik tengerész könnyebben megsebesült – közölte az IRNA állami hírügynökség.

A Konarak nevű, 2018-ban felújított, holland gyártmányú 40 tonnás kísérőhajót 1988 állították hadrendbe, feladata rakéták célpontjainak vízre bocsátása volt.

Irán rendszeresen hajt végre hadgyakorlatokat a Hormuzi-szoroshoz közeli térségben. Az iszlám köztársaság médiája csak ritkán tudósít a hadgyakorlatok során bekövetkező kudarcokról, így a mostani hír elemzők szerint súlyos balesetre utalhat.

Forrás: 24/MTI

Kép: MTI/EPA/DVIDS/DVID HANDOUT

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hahaha...amikor rakéta-lövészeten voltam vagy ötven évvel ezelőtt, akkor az irányzók, és a meteorológusok egybehangzó téves adatai alapján a céltól kétszáz kilométerrel odébb kóválygó szovjet helikopter mellett süvített el a rakéta...mindenki beszart, de a hatalmas jutalom érdekében úgyjelntették, hogy a magyarok tökéletesen végrehajtották a feladatot...aztán két hétig utaztunk marhavagonokban...még a szemem is párás lesz az emléktől..olyan koszos-büdös volt mindenki, hogy ma már hihetetlen történetnek hangzik...a legszebb, hogy ott szartunk, ahol éppen megállt a vonat...elkézelhető mi volt apálya mellett. ..ráadásul a vécépapír ellátmány sem ért utol minket.

A lényeg, hogy a hadgyakorlat sikeres volt(na jó, itthon nem léptettek elő senkit, de futkosóra sem küldtek)
Zsopiale
Régi bölcselet, ahol fegyver van, ott lőnek is... Nem tudom őket sajnálni...
Peller Anikó
@Sikari: Mások is élnek megzápult aggyal, nem meglepetés az ilyen.
simmering73
@Shikari: Nem jelentkeztél még udvari bolondnak a kolostorba? Szerintem tárt karokkál várnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.