Aleksandar Vucic Szerb Haladó Pártja újra kormányt alakíthat.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@Peller Anikó: ugyan, mi sosem avatkozunk bele más országok belügyébe. Szegény Gruevszkit is puszta emberbaráti szeretetből vettük fel a kocsiba, nehogy megfázzon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Siker siker hátán, miközben őfélesége is gratulált azon nyomban, mintha sámlira állt volna az emberes Vucsics mellett
.
hvg.hu/itthon/20200622_Orban_Vucsics_szerb_valasztas
.
Még jó, hogy nem hokedlira a nokedli!
Peller Anikó
Melyik magyaroknak siker? Mert ha a mienknek (= a magyarországi magyaroknak) akkor ez nyílt beismerése a magyar kormányzat beavatkozására a szerb választásokba.
Clavigo
Mi közöm hozzá ??? Szerb belügy...oszt jó napot.
Gyütt Mönt
@Peller Anikó: ugyan, mi sosem avatkozunk bele más országok belügyébe. Szegény Gruevszkit is puszta emberbaráti szeretetből vettük fel a kocsiba, nehogy megfázzon.
namihami
@Gyütt Mönt: Arról nem is szólva, hogy ott mászkált az autópályán, a magyar követség autója előtt. A követ csak baleset- és veszélyelhárítási okból engedte a kocsiba. Aztán a fáradtságtól elnyomta a buzgóság szegényt, így már csak Magyarországon tudta kitessékelni a verdából.
legott
"1999 januárjában Szerbia (ekkor még a Szerb Köztársaság és Montenegró államszövetségben volt) vezetőjét Slobodan Milosevicnek hívták, ő hét évvel később egy hágai börtönben halt meg.

Milosevic propagandaminisztere egy bizonyos Aleksandr Vucic volt. Ő a háborús bűnös Seselj vajda pártjának egyik vezetője volt. Az ifjú miniszter tiltotta be az Index Rádiót. Nagyjából akkor, amikor a szerb biztonsági erők 45 albánt gyilkoltak meg Racakban. A rendőrség elfoglalta a rádió épületét, amiután a rádió munkatársai egy másik utcába költöztek, de a hivatalos szerb tévé blokkolta a frekvenciájukat. Ezek után az Index áttért a 101 megahertzes frekvenciára, de a rendőrség Vucic utasítására ezt is lehetetlenné tette, ekkor Studio B épületéből a 107 megahertzes frekvenciával próbálkoztak, de a szerb kormányzat végül ezt is megakadályozta.

Vucic több szerb újságíró ellen is eljárást indított, akik közül párat el is ítéltek, két hónappal később a B92 televíziót is bezáratta a propagandaminiszter, miután vezetőjét, Veran Maticot, őrizetbe vették. Nemsokára Vucic kiutasította a NATO államok újságíróit Szerbiából. Később a kikindai, a zentai és az újvidéki rádiót is betiltotta.

Hogy szép keretes legyen a történet, Vucic ma már jó demokrata és uniós tagságra pályázik. Orbán Viktor Vucic kétharmados győzelmét ünnepli, és egy közös fotót (amin nem látszik a húsz centis magasság különbség) tett ki a Facebookra. Vucic a mai napig tagadja a racaki mészárlás tényét és időnként agresszíven viselkedik ellenzéki újságírókkal. A dolgok változnak, de azért nem minden dolog változik."

orulunkvincent.blog.hu/2020/06/22/tamadas_az_index_ellen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.