Szerintük Kazahsztánban terjed, ám az ottani kormány ezt tagadja.

Kína szerint egy koronavírusnál is veszedelmesebb járvány terjed jelenleg

Kína kazahsztáni nagykövetsége csütörtökön figyelmeztetést adott ki ott élő állampolgárai számára, azt állítva, hogy a közép-ázsiai országban egy ismeretlen, tüdőgyulladást okozó betegség eddig több mint 1700 ember életét követelte, írja a CNN.

A kazahsztáni egészségügyi minisztérium és az illetékes szervek átfogó vizsgálata nem jutott eredményre a betegség eredetét és annak jellemzőit illetően

– írták.

Mint fogalmaztak, június közepe óta jelentősen megnőtt az ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedések száma Kazahsztánban, és néhány városban több száz esetet diagnosztizálnak naponta.

A nagykövetség szerint a járvány Atyrau, Aktobe és Simkent környékére koncentrálódik, ahol az utóbbi napokban 500 új esetet azonosítottak, közülük 30-an kritikus állapotban vannak.

A kór 1772 ember életét követelte idén, akik között kínai állampolgárok is vannak. Csak júniusban 628 haláleset történt. A betegség jóval halálosabb a koronavírusnál

– jelentették.

A Kazinform kazah hírügynökség szerint júniusban az előző év azonos időszakához képest megduplázódott a tüdőgyulladásos esetek száma a főváros Nur-Szultanban. Átlagban napi 200 ember kerül kórházba, mellettük sokakat otthon kezelnek, írták.

Pénteken a kazah egészségügyi minisztérium elismerte, hogy megszaporodtak a meghatározatlan eredetű tüdőgyulladásos megbetegedések az országban, de azt tagadták, hogy a járvány új lenne.

Kazahsztán egészségügyi minisztérium cáfolja a megjelent információk valóságtartalmát

– közölték.

Az országban egyébként jelenleg is tart a koronavírus-járvány: eddig több mint 53 ezren fertőződtek meg és 264 ember veszítette életét a betegségben a hivatalos adatok szerint.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hurrá keleti nyitás!!! Leht menni káslernek osztani az észt, vagy megtanítani őket imátkozni!!! Ez már a modern háborúk kora!!??
Oposit
Honnan tudják? Csak nem ők szórták szét?
jesz
húúúú...ha ennek a járványhírnek csak a felének a fele igaz, akkor itt nagy gubnc lesz...

Térdre, imához...

Bár mi szittya magyarok vagyunk, rajtunk nem foghat ez az új fertőzés
(Kásler szerint a mai Afganisztán területe felől szédelegtünk a mostani helyünkre...mintegy 4500 éve indulhattak útnak eleink)
Jozefina
Hurrá keleti nyitás!!! Leht menni káslernek osztani az észt, vagy megtanítani őket imátkozni!!! Ez már a modern háborúk kora!!??
division
@Szeparepa2: Ezt minden leszűrted a vírusos cikkből?
Nyírfa
Éljen a szoros kazah-magyar barátság! Szíjjártó Péter, mikor utazol legközelebb egy testvéri kézfogásra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.