A fehérorosz belügyi hatóságok szabadon engedik az összes tüntetőt, akit az elmúlt napok tömeges tüntetésein vettek őrizetbe – jelentette péntekre virradó éjjel Minszkből a TASZSZ orosz hírügynökség.

Meghátrál a belarusz diktátor: szabadon engedik az elfogott tüntetőket

A tut.by nevű hírportál szerint a főváros Okresztina utcai fogházához az éjjel megérkezett Aljakszandr Barszukov belügyminiszter-helyettes, aki újságírók előtt kijelentette, hogy péntek hajnali 6 óráig minden őrizetest szabadon engednek a fogházból.

Hajnali hatra mindenkit szabadon engedünk

– mondta a TASZSZ szerint Barszukov, nem sokkal azután, hogy felettese, Jurij Karajev belügyminiszter utasítást adott a szabadon bocsátásokra.

Ezután barátok és hozzátartozók százai érkeztek az Okresztina utcai fogházhoz, hogy élelemmel, vízzel és takarókkal várják szabadon engedett szeretteiket. Az elengedett tüntetők egy része a Reuters hírügynökség szerint arról beszélt, hogy zsúfolt cellákban töltötték fogságukat és bántalmazásokra is panaszkodtak.

A belügyminiszter előzőleg, este az ONT helyi televíziónak nyilatkozva óva intett

bármilyen forradalomtól vagy felfordulástól, amely az emberek életkörülményeinek romlását eredményezné a gazdaság leállásával.

A miniszter elítélte a hatóság emberei ellen az elmúlt napokban elkövetett állítólagos támadásokat, ugyanakkor bocsánatot kért a hatósági fellépések során ártatlanul megsérült emberektől.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mégiscsak rendes diktátor ez a Lukasenka ! Már majdnem olyan, hogy akár a miénk is lehetne. De mi a miénket nem adjuk !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Mégiscsak rendes diktátor ez a Lukasenka ! Már majdnem olyan, hogy akár a miénk is lehetne. De mi a miénket nem adjuk !
Nyírfa
Azért az undorom nem múlik.
Le a diktátorokkal!
Gazella
Ez utolsó diktátor?? Szerintem van más is .. Ráadásul az EU-ban
Nyírfa
És, most hogyan tovább? Mert az eddigiek szerint már nem mehet. Putyin ugyan árgus szemekkel lesi, hogyan avatkozhat be indirekt módon, de jó a szomszédság: lettek, litvánok, lengyelek, ukránok. Ebből még bármi lehet.
simmering73
"Magyarország századokkal marad el megint, és ez már zajlik a valóságban, az Európai Unió pénze arra elég, hogy a hamis látszatot, a díszletet megteremtse, de a Patyomkin-díszletek mögött rohadás, pusztulás, értékvesztés áll. Amikor ez olyan mértékű lesz, hogy az életet veszélyezteti, a máz már nem takar be semmit, akkor ébred rá a nép, hogy változásra van szükség, és amikor ezt megpróbálja, akkor ismeri fel, hogy egy börtönben él, és a fogva tartói nem engedik. Nem lehet megúszni a fehérorosz helyzetet. A legtöbb, amit tenni lehet, hogy arra kell törekedni, minél kevesebb véráldozattal járjon ez, és Magyarország a történelme során először vonja le a következtetéseket, nézzen szembe azzal, hogy mi vezetett megint idáig, vonja felelősségre az elkövetőket és hozzon létre olyan törvény környezetet, amely megakadályozza, hogy még egyszer ilyen “nemzeti”, “keresztény” hazugság, hamis nemzeti identitás zászlója alatt egy embertelen rendszert, diktatúrát hozzanak létre politikai bűnözők."
nepszava.us/ha-egyszer-el-akarjak-zavarni-orbant-magyarorszagon-is-feherorosz-helyzet-lesz/
ómió
Miért? Efftársilag lefejezést vártak? Pedig az "szaudi módi"!
verőce21
Tegnap Tallinn fölött "gyakorlatoztak" megszakításokkal egész nap a szövetséges repülőgépek. Óriási volt a feszültség a városban. Mindig attól félnek, hogy "visszajönnek" az oroszok...

(Bár hozzáteszem, nemzetközi konfliktusokban mindig Litvánia felé szoktak "kitörni" az oroszok. Több évszázadra visszamenő hagyományok szerint.)
Nyírfa
@verőce21: Kerestem vonatkozó hírt, de nem találtam. Kaptak az észtek valamilyen fenyegetést, vagy "csak" a beidegződött félelmek dolgoznak?
verőce21
@Nyírfa: Beidegződött félelmek...
Bár az észteket még a Kalmari Szerződés is védi, az Északi Államok szövetségében, ami 600 éves, és a valóságban soha nem működött, de mégiscsak 67 népcsoport kötötte meg, és valahogy az északi népek mindig hisznek benne. :)
Nyírfa
@verőce21: Ennek utána kell olvasnom. De nem válaszoltál a gyakorlatozásra. Nincs róla hír.
verőce21
@Nyírfa: Meg kellett élni.
Biztosan rossz csatornát hallgatsz...! :)
csak úgy....
@verőce21: vergödszke a hazudós tallini tutajos,aki a rajnát is úgy ismeri mint a tenyerét . :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.