Oroszország a világ első Covid-19 elleni vakcinájának kifejlesztője.

A Covid-19 elleni orosz vakcina, a Szputnyik V klinikai vizsgálatainak korai eredményeivel kapcsolatos kétségeinek adott hangot kutatók egy csoportja a The Lancet című orvosi folyóiratnak hétfőn elküldött hivatalos levélben

– számolt be a Reuters a dokumentum egyik szerzője.

A philadelphiai Temple Egyetem docense, Enrico Bucci szerint a hivatalos levelet – amelynek tartalmát a Reuters nem látta – öt országból, döntően Olaszországból, valamint Svédországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Japánból származó 15 kutató, egyebek között virológiai és immunológiai szakemberek írták alá.

A kutatók nem bíznak az orosz vakcinában

Néhány nappal korábban kutatók egy nagyobb csoportja – beleértve a 15 tudóst is – nyílt levelében fordult a The Lancet főszerkesztőjéhez, miután a folyóirat leközölte a moszkvai Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet által kifejlesztett oltóanyag eddigi klinikai vizsgálatainak eredményeit.

A kutatók rámutattak, hogy

nagyon valószínűtlen mintázatokat azonosítottak a tesztelések első és második szakaszának adataiban.

A Gamaleja Intézet egyelőre nem reagált a hétfőn elküldött hivatalos levéllel kapcsolatos megkeresésre.

Múlt héten azonban az intézet elutasította a nyílt levélben megfogalmazott kritikákat, mondván, hogy a publikált eredmények hitelesek, pontosak, és a The Lancet szakemberei is megvizsgálták őket.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint a nyílt levél nyomán az intézet részletes levélben reagált a folyóirat főszerkesztőjének.

Oroszország a világ első Covid-19 elleni vakcinájának kifejlesztője. A Szputnyik V tesztelése első és második szakaszának eredményeit szeptember 4-én publikálta a The Lancet. A tanulmány szerint a beoltott emberekben mintegy másfészer annyi antitest alakul ki, mint azokban, akik átestek a Covid-19 betegségen.

A vakcina klinikai tesztelésének harmadik szakasza már megkezdődött.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Jesszus, akkor a dagadt görény ebből is be fog spájzolni majd mint a sok használhatatlan kínai cuccból, mert mindig az ellopható milliárdokról szólnak az üzleteik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Jesszus, akkor a dagadt görény ebből is be fog spájzolni majd mint a sok használhatatlan kínai cuccból, mert mindig az ellopható milliárdokról szólnak az üzleteik.
Rockxy
láss, nem csak nézz

A "’koronanátha pánik’ célja az, hogy a kimerülő bal-jobb-lib megosztó politikát felváltsa egy új társadalmi megosztással, melyekben két hatalmas új társadalmi csoport kell erővel egymásnak rontson: a korona kritikusok, és a korona fanatikusok."
Yoda69
A világ normálisabb felében 1 ev mire kifejlesztenek egy vakcinat. Tesztek sokasága, engedélyek, stb. A ruszkiknak elég 2 hónap. Valószínű putyin is inkább nyugatról hozatt vakcinat, ezt meg majd eladja orbannak.
ómió
Pedig a "puding próbája" még mindig nem a bizalom!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.