Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordul Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, miért nem fogadta el az Európai Bizottság (EB) a magyar kormány pályázatát a koronavírus-járvány miatti munkanélküliséget mérséklő uniós támogatás (SURE) igénybevételére.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem kölcsön, támogatás. Olvasni tudsz-e?
"Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordul Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, miért nem fogadta el az Európai Bizottság (EB) a magyar kormány pályázatát a koronavírus-járvány miatti munkanélküliséget mérséklő uniós támogatás (SURE) igénybevételére."
Pályázatot adtak be támogatás igénybevételére, te meg jössz a nagyképű dumával, hogy nem kell nekünk kölcsön, nem taszítjuk az országot adósrabszolgaságba (csak putyin oroszországának meg kínának fekszünk le).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
mikor nem bénázik? ez már 10 év bénázás !
Csizmás Kond
...csak a tisztánlátás kedvéért...
- egyáltalán kért-e a magyar kormány kölcsönt ?
- az aki brüszelben nyomja a seggét miért érdeklődik ithonról ,...nem ő kéne tudja a legjobban ?
Clavigo
Mit nem bénázott még el,,,,ez a Konda ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: nagyon megmacskásodott a logikád, talán az erölködés okozza..
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Nem kölcsön, támogatás. Olvasni tudsz-e?
"Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordul Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, miért nem fogadta el az Európai Bizottság (EB) a magyar kormány pályázatát a koronavírus-járvány miatti munkanélküliséget mérséklő uniós támogatás (SURE) igénybevételére."
Pályázatot adtak be támogatás igénybevételére, te meg jössz a nagyképű dumával, hogy nem kell nekünk kölcsön, nem taszítjuk az országot adósrabszolgaságba (csak putyin oroszországának meg kínának fekszünk le).
Nyírfa
Talán, mert nem Orbán feltőkésített haverjainak akarják adni? Utána kell nézni, városok, cégek, projektek pályázhatnak-e.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...tudok olvasni is, de te úgy látszik te csak olvasni tudsz...nézd meg mi az a SURE és azután ugribugri...
legott
"A programra 17 ország pályázott, 16-an sikeresen,
vagyis „megint elbénázott valamit az Orbán-kormány”, mert Magyarország volt az egyetlen, amely nem volt képes megfelelő pályázatot benyújtani– vélekedett."

Ez nem bénázás volt, ez tudatos rosszindulatú gonoszság, ami újra megmutatja, hogy az Orbán-kormánynak semmit nem számítanak a magyar emberek.
Kizárólag a saját pecsenyéjüket sütögetik, és csak morzsákat hagynak... szórnak az országnak
Orbán egy ritka aljas gazember világszinten is, de Európában mindenképpen a legaljasabb istentelen gazember.

És Orbán mégsem boldog !!! Miért? Mert ő sokkal gonoszabb lenne, de nem hagyják neki... Orbán nem tud kiteljesedni teljesen a gonoszságában, és ezért nem boldog.
Orbán - ha hagynák neki - simán erőszakkal lépne fel a saját népe ellen (behívva az oroszokat, ha kell), idegen népek ellen meg háborút indítana.
Fel tudod ezt fogni? Én sem!

O1G

www.youtube.com/watch?v=WIAvMiUcCgw

www.youtube.com/watch?v=EIxsPBbZ_b8

www.youtube.com/watch?v=0sajngb0W6I
legott
Az emberek állandóan megemlékeznek ünnepélyesen és azt hajtogatják, hogy tanuljunk a történelemből.
De közben nem veszik észre, hogy semmit nem tanulnak a történelemből.
Ugyanaz a fos újra, meg újra!

Eddig hova vezetett a nacionalizmus a világtörténelemben? (a nacionalizmust és a hazaszeretetet csak a nacionalisták keverik össze - köze nincs egymáshoz a kettőnek!)
Igen, oda, háborúhoz.
És Orbán újra kiengedte a szellemet a palackból...

Orbánt, nem csak a magyar emberek nem érdeklik, hanem egy ember sem érdekli a földön, aki az útjában áll, hogy megvalósítsa az őrületét. Ez simán látszik abból is, hogy mit tesz a sajátjaival is, ha szembefordulnak vele.
Orbán szeret bosszút állni...
Orbán szeret lopni, hazudni, csalni, rágalmazni, gúnyolódni ... bosszút állni - csupa-csupa keresztényi tulajdonság.

Orbán nem érdemli meg, hogy ágyban párnák közt szépen haljon meg!
Gazella
@Csizmás Kond: :D Nem gond, hogy Giovani odamásolta ...??? SURE. Hmmm :D
Gazella
@Csizmás Kond: sőt! A kisdagadékod nem kapta meg a benyújtott pályázatra az EU összeget!!
Világos már?? :D narancs kurafi :D
legott
www.youtube.com/watch?v=0sajngb0W6I

1986-ban voltam katona. Ez a szám már akkor tetszett. Felpörgetett. Átéreztem, de mégis felpörgetett (akkoriban a Modern Talking is tetszett - SAJNÁLOM !!!)
Imádtam a harci kiképzést. Jó voltam benne - minden téren. Talán ezért akartam utána az idegenlégióba menni, de aztán rájöttem, hogy én nem akarok ölni.
Meghalni tudnék, de öli nem. Milyen katona már az ilyen?

Egy katona, aki nem képes ölni...
Bakker, mekkora gáz már ez!
Csizmás Kond
@Gazella: Gizella veletek csak az a baj, hogy buták vagytok mint a bolti kés...nem baj hogy odamásolta, az viszont nagy hiba hogy fogalma sincs mit jelent.
Azt sem igazán értem, hogy honnan veszed hogy kérvényt nyújtottak be, csak annyit látok, hogy minden alkalmat megragadsz hogy köpködni tudj...mint egy cigánykölök...de az is lehet eltrafáltam...
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Megnéztem. Fedezetet biztosítana a tagállamoknak, hogy pótolják a munkavállalók kieső jövedelmét. Mi is volt a célja a gazdaságvédelmi alapnak? És mire is ment el a pénz?
"A Magyar Közlönyben is megjelent határozat alapján a gazdasági portál szakértői úgy számolnak, hogy április óta eddig 1667 milliárd forintot költött a kormány az alapból a járvány gazdasági kárainak mérséklésére.

A 206 milliárdon belüli átcsoportosítások:

37 milliárd forinthoz jut a Honvédség beruházások címén.
5,5 milliárd forintot kap a Pénzügyminisztérium Pest megyei fejlesztésekre.
12,5 milliárd forint megy a vasúthálózat fejlesztésére (ITM program).
60 milliárd forint jut a kiemelt közúti projekteknek (ITM program).
35 milliárd forintot csoportosít át a kormány az egészségipari ágazat technológiai korszerűsítésére irányuló támogatásra (ITM program).
A Miniszterelnöki Kormányiroda 7,6 milliárd forintot kap az Eiffel Műhelyház és Próbacentrum beruházása, valamint a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének beruházása címre.
10 milliárd forint megy az MFB társaságok tőkeemelésére."
Hol szerepel itt a kieső jövedelmek valamiféle kompenzálása?
hvg.hu/gazdasag/20200716_A_kormany_nagy_buveszmutatvanya_a_gazdasagvedelmi_alap
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Buták vagyunk, ó szellemi világítótorony. Azt is magyarázd már el, legyél oly kedves, hogy miviktorunknak miért nem felelt meg a szigorú kikötésekkel használható, alacsony kamatozású IMF hitel, miért kellett kiváltani a jóval nagyobb kamatterhet jelentő piaci hitelekkel? Talán csak nem azért, mert majd ő eldönti mire költi? Ha meg van címkézve a pénz, nehezebb a haveri zsebekbe átjátszani, netán még idejönnének mindenféle népek kutakodni, hogy mire is költötték el. A szállodafelújítás a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető munkahelyvédelmi lépésnek. Most támogatást lehetett volna pályázati úton elnyerni, nyilván ennek vannak kikötései. Nem szabadfelhasználású kölcsön.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: "Azt sem igazán értem, hogy honnan veszed hogy kérvényt nyújtottak be,"
Ujhelyi emlékeztetett arra az MTI beszámolója szerint: a program célja, hogy olyan, az Európai Unió közös hitelfelvételéből származó eurómilliárdokat adjon egy-egy kormánynak, amellyel azonnal védekezni tudnak a munkaerőpiac összeomlása ellen. A program augusztus 24-én elindult: 15 ország mintegy 81,4 milliárd eurót kapott, szeptemberben pedig Portugália pályázatát is elfogadták. Hozzátette: Lengyelország például 11,4 milliárd eurót, mintegy 4000 milliárd forintot, Csehország pedig 2 milliárd eurót, azaz 700 milliárd forintot kapott.
csak úgy....
Egy férfi eltéved a hőlégballonjával. Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:

- Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele, egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.

A nő a földön így felel:

- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van.

- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.

- Az vagyok. - feleli a nő - Honnan tudta?

A hőlégballonos férfi így válaszol: - Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva, nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.

A nő erre válaszol: - Maga pedig szerintem politikus.

- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi, egyetértően - de ezt honnan tudta?

A nő azt feleli: - Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják az Ön problémáit. Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, de most már - ön szerint - én tehetek róla!
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Ha megnézted akkor tudod hogy azt egyszerűen elmondva egy célirányitott kölcsön amit részletekben és bizonyos teljesítmények függvényében hiteleznek. És ha már ennyire benne vagy és odavagy érte akkor gondolom azt a kijelentést is olvastad régebb amit Orbán mondott, hogy ha kölcsön kell akkor azt onnan veszi fel ahol az országnak kedvezőbb nem másoknak...ja és imf...az a legnagyobb maffia bank.
Amúgy ezzel a zuniós segítséggel is nagyon lekéstek, ugyanis vannak országok amelyeken már nem segít főleg így ahogy ők kérik az elköltést és annak a hasznát felmutatni. sőt amíg ebből pénz lesz addig szerintem a vírus is lecseng.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...és az utolsóra...azt már vagy négyszer bemásoltad de mégsem derült ki hogy kértek vagy nem...
csak úgy....
@Csizmás Kond: "amit Orbán mondott, hogy ha kölcsön kell akkor azt onnan veszi fel ahol az országnak kedvezőbb nem másoknak" -mert a kínai,ruszki kölcsön kedvezö!?
ha így lenne,akkor miért kell titkosítani?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Legyen igazad, nem kértek Akkor azt mondd meg, miért nem kértek? A Gazdaságvédelmi Alapot minden másra elköltötték, csak arra nem, amire eredetileg létrehozták, a költségvetést eleve hiánnyal tervezik, azt miből fedezik? Ha kértek és nem kaptak, akkor pancserek írták a pályázatot, ha nem kértek, akkor tehetségtelen hazardírozók.
"Szakszervezetek: Magyarország a legrosszabb példa
Az Európai Szakszervezeti Szövetség vezetője szerint azonban nem véletlen, hogy a magyar igényt bírálja el legutoljára az Európai Bizottság. Luca Visentini főtitkár megkeresésünkre így reagált:

"Magyarország a legrosszabb példa jelenleg az unióban. A vészhelyzetet és a korlátozásokat kihasználva lerombolták a dolgozók jogait és a dolgozók védelmét" - mondta a főtitkár.
Lehetséges, hogy az Európai Bizottság épp azért tartja vissza a döntést a magyar SURE-igényeket illetően, mert problémák vannak a munkaügyi támogatásokhoz való hozzáféréssel, a kormányzati intézkedések megfelelőségével és azzal, hogy a szociális partnerek nincsenek megfelelő mértékben bevonva a munkások jogainak védelmébe."
De igazad van, ne higgy senkinek, főleg olyannak ne, aki neked ellentmond.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, részvételi kvótája 1038,4 millió SDR. Magyarországon az „1982. évi 6. törvényerejű rendelet a Nemzetközi Valuta Alap alapokmányának kihirdetéséről”[10] fektette le az IMF jogkörét. A csatlakozás óta hazánk többször is igénybe vette a Valutaalap forrásait ún. készenléti hitelmegállapodás formájában:

Az 1973-as majd az 1979-es olajválság, valamint a Kádár korszakra jellemző külföldi hitelekből fenntartott (mű)jóléti politika elhúzódó kölcsönhatása miatt 1982-re államcsőd-közeli helyzetbe sodródott az ország. A csatlakozást követően 1982 decemberében történet meg az első hitelkeret folyósítása.[11]
A rendszerváltás idején a politikai átalakulás egyik gazdasági támaszaként: Az államháztartás radikálisabb kiigazítása helyett legfőképp a költségvetési hiány csökkentésében jutott neki szerep 1988-ban és 1990-ben.[12] Az Antall-kormány nem tartotta be a megállapodások feltételeit, emiatt az 1991-ben aláírtnak a felét és az 1993-asnak mindössze az első részletét lehetett felhasználni.[13]
Az 1996 márciusában kötött Magyarország elővigyázatossági hitelmegállapodás: Az IMF ezzel az 1995-ös stabilizációs programot támogatta, amely a korabeli pénzügy-miniszterről elnevezett Bokros-csomagként került be a közbeszédbe. A program sikeres teljesítését követően 1998-ban a szervezettől felvett hiteleket teljes egészében visszafizette az ország.
A 2008-ban kirobbant gazdasági világválság káros hatásainak enyhítésére: A magyar kormány 20 milliárd eurós kölcsönt kapott, aminek a nagy részét az IMF adta. Ennek törlesztése 2016 áprilisában fejeződött be.[14]
Ezzel szemben szerinted : "ja és imf...az a legnagyobb maffia bank."
No comment.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Nem vagyok politikus, sőt semmilyen intéző sem, és nem is azért szavaztam erre a kormányra hogy nekem napirenden beszámoljanak, szóval ha mint közember lehet beszélgetni jó ha nem akkor próbálkozz politikusokkal.
Ami meg a a SURE igényeket illeti előbb azt írtad hogy nem igényelték a végén meg hogy a zunió visszafogja...szerintem ezt jobb ha tisztázod magadnak mert így nagyon betegesen hangzik az egész.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: a zimefével szemben nem változott a véleményem...még emlékszem az utolsó törlesztéses cirkuszokra, amikor még abba is beleszólott hogy miből szabad megadni...emlékezz, nyugdíjak, segélyek felzárkóztatások lefaragása stb...gazemberek, politikai alapon zsarolnak...magyarul maffia.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Felhívnám figyelmedet az első mondatra "Magyarország 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak, "
Azt mondja, tagok vagyunk. Akkor mi is a maffia tagjai vagyunk, és saját magunkat zsaroltuk? Beleszóltunk abba, hogy a fedezet és alap nélküli kiadásokat vissza kell fogni, ha nem akarjuk az országot bedönteni. De mindegy is, én elmondtam a véleményem, te elmondtad a tiedet, véleménycsere nem kerülhet sor, mert az enyémet nem adom, a tied meg nem kell.
legott
@Csizmás Kond: Kevered-kavarod, rosszul látod, értelmezed.
Össze-vissza vagy.
Az igazság nem a te oldaladon áll.

Pedig az igazság lényege az, hogy...
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ja...és szargentini szerint magyarország egy maffia állam mi pedig állampolgárai...szóval nem így kell venni.
Csizmás Kond
@legott: ...értelem kérdése...az igazság nekem az amit én annak hiszek.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.