Joe Biden kampánystábjának több tagja is azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy Floridában kezd elúszni a győzelem, de Pennsylvania, Michigan, illetve Wisconsin szerintük nyerhető (ugye ezt a három államot 2016-ban Trump elhódította a demokratáktól).

Biden már nem arat elsöprő győzelmet

Azonban a hírcsatorna megjegyzi: Ha Florida 2016 után megint Trumpnak adja elektorait, akkor Biden lemondhat arról a magabiztos győzelemről, amivel leszerlhetné az ellentábor háborgó, esetleg valamilyen ellenállásra gondoló szimpatizánsait.

(Telex)

Percről percre >>

2:40

Trump délen nyerésre áll, a keleti parton tarolnak a demokraták

A legfrissebb információk szerint Joe Biden demokrata párti elnökjelölt a keleti parti hat államában és egy középnyugati tagállamban aratott győzelmet, míg a jelenlegi republikánus elnök, Donald Trump öt déli és egy középnyugati tagállamban győzött azok közül, ahol már befejeződött a voksolás.

Biden Massachusettsben, Rhode Islanden, Connecticutban, New Jerseyben, Delaware-ben és Marylandben, valamint a középnyugati Illinois-ban aratott győzelmet.

Donald Trump "vitte el" Alabama, Indiana, Mississippi, Tennessee, Dél-Karolina és Oklahoma államokat.

2:27

Trump valószínűleg behúzza Floridát

Az állás 88 százalékos feldolgozottságnál:

Donald Trump: 50.7%

Joe Biden: 48.5%

2:00

Trump nyert Kentuckyban, Bidené az északkeleti Vermont

Donald Trump, az újraválasztásáért küzdő republikánus amerikai elnök Kentucky államban nyert, riválisa, a demokrata párti jelölt, Joe Biden Vermontban aratott győzelmet a helyi idő szerint kedd este közzétett első eredmények szerint.

Donald Trump több mint 58 százalékos támogatottsággal győzött a középnyugati Kentuckyban, míg Joe Biden az északkeleti Vermontban a szavazók csaknem 72 százalékának bizalmát szerezte meg.

A nem végleges eredmények szerint Virginiában is a demokrata párti elnökjelölt nyert, Indianában és Nyugat-Virginiában pedig Trump győzelmét vetítik előre.

Az Egyesült Államok keleti parti és a középnyugati államaiban már zárnak az urnák, s jelenleg minden szem Floridára és Georgiára szegeződik. Ebben a két kulcsfontosságú tagállamban azonban még túl alacsony az adatok feldolgozottsága, bár ezek alapján Biden vezet.

01:40

Biden nyert Vermontban, ez 3 elektori szavazatot jelent neki.

Indianában és Kentuckyban Trump győzött.

Az elektori szavazatok állás jelenleg: Trump: 23, Biden: 3

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.