Ezek a legújabb adatok.

Koronavírus: Itt vannak a legfrissebb, brutális adatok – Már bőven egy millió felett a halottak száma

A világon 53 882 949 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 310 732, a gyógyultaké pedig 34 684 262 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 53 319 463 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 302 008, a gyógyultaké pedig 34 402 340 volt.

A fertőzés 191 országban és régióban van jelen.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 10 900 810 fertőzött volt eddig, 245 585-en haltak meg, és 4 148 444-en meggyógyultak.

Indiában 8 773 479 fertőzöttet, 129 188 halálos áldozatot és 8 163 572 gyógyultat jegyeztek fel.

Brazíliában 5 848 959 fertőzöttről, 165 658 halálos áldozatról és 5 279 452 gyógyultról tudni.

Franciaországban 1 915 713 fertőzöttet, 42 600 halálos áldozatot és 139 760 gyógyultat regisztráltak.

Oroszországban 1 887 836-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 32 536-ra, a gyógyultaké pedig 1 415 213-ra emelkedett.

Spanyolországban 1 458 591 fertőzöttet és 40 769 halálos áldozatot regisztráltak.

Az Egyesült Királyságban 1 347 907 a fertőzöttek száma, és 51 858-an haltak meg a betegségben.

Argentínában 1 304 846 a fertőzöttek és 35 307 a halottak száma.

Kolumbiában 1 191 634 fertőzöttet és 33 829 halálos áldozatot tartanak nyilván.

Olaszországban a fertőzöttek száma 1 144 552, a halálos áldozatoké 44 683, és 411 434-en gyógyultak fel a Covid-19-ből.

Mexikóban 1 003 253 az igazolt vírusbetegek és 98 259 a halottak száma.

Németországban 799 733 a fertőzöttek száma, 12 511 a halottaké, 498 996-an meggyógyultak.

Iránban 749 525 fertőzöttet, 41 034 halálesetet és 552 747 gyógyultat tartanak számon.

A Dél-afrikai Köztársaságban 749 182 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, 20 206-an meghaltak, 693 261-en pedig felgyógyultak.

Törökországban 411 055 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 11 418, a gyógyultaké 351 102.

Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 91 828 fertőzéses esetet tartottak nyilván szombat reggel, valamint 4742 halálos áldozatot és 86 543 gyógyultat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
1 470 524
HIV illetve AIDS által okozott halálozás
no nézd csak...másik fertőző betegség, amiről nem beszélünk,nem parázunk...azt bő 150 ezerrel több áldozat van idén már ,mint a covidnak,ami miatt szétbaccák a világot!!!
Rockxy
A brutalitárius egyház ezerrel nyomatja a rémhíreket, hogy szakadjon meg a nyaka.
És akkor aki azt merészeli mondani, hogy a civilizációs életformába tízszer annyian halnak bele, mint a kovidnáthába, és mégse aggódik értük senki, az a főbűnös.
division
@Pálinkás Pál: A HIV meg az AIDS nincs jelen az egész világon, és elkerülhető, míg a covid nem.
Pálinkás Pál
@division: jelen van az egész világon..és ugyanúgy fertőző betegség...jelen pillanatban statisztikailag több esélyed van AIDS-ben meghalni mink koronában...
division
@Pálinkás Pál: Tájékozódj már legalább kicsit a témában:
"A terjedés legfontosabb útjai tehát: (1) HIV-fertőzöttel történő védekezés nélküli nemi érintkezés; (2) vénás kábítószer hasz­nálata HIV-fertőzött vérével szennyezett tűvel; (3) a magzat vagy a csecsemő fertő­ződése a HIV-fertőzött anyától a terhesség, szülés vagy szoptatás során; (4) HIV-fertőzött vérével történő transzfúzió vagy HIV-fertő­zött szervét felhasználó transzplantáció; (5) egészségügyi dolgozók HIV-fertőzött vé­rével való közvetlen érintkezése bizonyos feltételek teljesülése esetén.

És hogyan nem terjed a vírus? Egysze­rű testi kontaktus, a beteg megérintése, kézfogás, ölelés stb. nem alkalmas a fertő­zés továbbadására."
Pálinkás Pál
@division: te most ezt nekem hiába írod ide...valami oknál fogva mégis halálosabb mint a covid.../statisztika/...
de teszek ide még valamit... csak hogy én is demagóg legyek... 21 252 A ma éhenhaltak száma
és még csak este fél hat...hol van még az éjfél...de ha csak ezt a számot beszorzod 365-el...az is rögtön vagy 7 szer több áldozatot jelent mint a covid...ezért nem aggódik a politika??? pedig ezt sokkal egyszerűbb lenne megszüntetni!!! persze az ételosztással nem lehetne különleges jogrendet hirdetni...valljuk be...a korona eddig nagyjából annyi áldozatot szedett idén ,mint a közúti balesetek!!! azért nem tüntettek...szüntessük be a közlekedést, akkor abban is sokkal kevesebb halott lesz!!! ja...és ahogy nézem sem a kijárási tilalom,sem az utcai szájkosár lószart sem javított a herlyzeten, előbb utóbb majd csak észreveszitek tio is!!!
division
@Pálinkás Pál: Majd fog javítani, persze ahhoz a bevásárlóközpontokat és az iskolákat is be kellene zárni. Nálad azért az elég nagy baj, hogy a vírust a közlekedési balesetekhez meg az éhenhaláshoz hasonlítod. Utóbbi kettő elkerülhető lenne (főleg a balesetek), míg a vírust nem te irányítod. Az AIDS nem terjed kézfogással, öleléssel, a covid meg igen.
Pálinkás Pál
@division: origo...valami olyat linkelj ami nem párt propaganda lap...ja...2-szer annyian haltak meg mint nálunk...de feleannyian mint Belgiumban ,ami a szigorítások Mekkája...azonkívül a mostani tempóban kb 3 hét alatt beelőzzük a svédeket a halottak számában!!! ja és még valami...az origó cikkben nincs forrás jelölés...tehát a saját fideszszopó kútfejükből pattant ki a cikk...ez így roppant kevés...
Pálinkás Pál
@division: látod milyen hülye vagy!!! senki nem hasonlítja a vírust a balesetekhez...a halottak számát hasonlítom össze...a rettegett vírusod kb annyi halált okoz mint a ritka halálos balesetek a közúton...mert még balesetekben is a halálosak a ritkábbak,hál istennek...kezded már kapisgálni??? felturbózták a politikusok ezt a járványt rendesen...érdekes Kínából valahogy nem jönnek hírek 2. hullámról...1.5 milliárd emberhez elenyésző a halottak száma...lehet ők valóban a covid halottakat adják meg...nem mindenkit mint a világ többi részén??...undorító ez a járvány hiszti, és főleg hiteltelen...amíg a veszélyben lévőket el nem különítik,addig nekem ugathat bárki "járvány kezelésről" ...szimpla parasztvakítás az egész...tudod van egy mondás...karantén az ,amikor a beteg embereket korlátozzák...zsarnokság meg ,amikor válogatás nélkül mindenkit...hát ezen kéne elgondolkodni...tehát...ergo..amíg a veszélyeztetett csoport ugyanazt teheti amit az egészségesek, addig nekem senki ne pofázzon védelemről!!! mert ordas hazugság!!!
division
@Pálinkás Pál: Nem tudod elismerni ha tévedsz, igaz? Ilyenkor az jön hogy origo...Hagyjuk inkább. Nejem tesztje 4 hét után negatív lett végre, de még mindig nincs toppon, ilyet egy influenza nem csinál. Mondta tegnap bátyám, a legnagyobb veszélyt a buták és a laikusok jelentik, akik sosem tanultak semmit az emberi szervezet működéséről, immunológiáról, sosem dolgoztak ezeken a területeken, csak posztolgatják a hülyeségeiket nyilvánosan a témában, mert hogy ők már 20 éve nem voltak betegek. Aki tünetmentes és nem is tudja hogy covidos volt, még bajba is kerülhet, főleg ha majd tesz a vakcina beadására. Ez nem Fidesz meg origó kérdése (amúgy meg nem csak az origón van fenn, nem is néztem melyik portált teszem fel). Amúgy meg a svédek az első hullámnál is ezt csinálták, lazán kezelték, aztán meg kapkodni kezdtek. Kína meg más téma, remek hírzárlat van náluk.
Pálinkás Pál
@division: értem Kínában hírzárlat..a Svédek meg kapkodnak...ez aztán remek meglátás...de érdekes módon mégis náluk nincs baj...már mondtam neked, a fertőzött az nem beteg...a bátyádnak meg üzenném,állítólag ez egy ismeretlen vírus...úgyhogy sokkal ő sem tudhat többet róla mint én!!! ha meg többet tud, akkor miért nem mondja el...nem vagyunk dedósok, megértenénk ha valaki elmagyarázná,sőt ne adj isten esetleg bizonyítani is tudná amit mond...de valahogy ezek mindig elmaradnak...mennek a nagy szövegelések...aztán ha valaki valami klinikai igazolást akar látni,akkor hirtelen csend lesz!!! azt meg most nagy összegben le merném fogadni hogy a vakcina nagyjából ...fog érni...ennyi idő alatt nem lehet hatásos vakcinát gyártani...
Nessy
@Pálinkás Pál: Tudod, lehet tagadni, amíg el nem kap téged is! Tegnap te jutottál eszembe. Jött velem szembe egy fiatal nő, maszk nélkül. Jó indulatúan szóltam neki, hogy vegyen föl maszkot, mert ha rendőrrel találkozik, sokba kerül. Válasz: Menj a p...ba, hülye vén k...! Miattatok kell maszkot viselni! Dögöljetek meg. Már rég nem voltam a közelébe, de még mondta. Nem tudom, a férfi, aki ezt hallotta, mit mondott neki, mert befordultam a sarkon. A vírus mellett elszabadult a gerontofóbia. Pedig ma már a fertőzés kor, pártállás, és vallás független!
Pálinkás Pál
@Nessy: tisztázzuk már...látom nem tudjátok felfogni...a fertőzést az első pillanattól kezdve bárki elkaphatta...az hogy rátok veszélyes, azért meg ne nekem reklamálj...és abban igaza volt a nőnek, ha maradnátok a valagatokon otthon pár hétig...akkor lefutna a járvány...ezek tények... és azt ugye tudod hogy szabad téren nem oszt nem szoroz a maszk,ez pusztán szintén miattatok elrendelt szívatás... és mint a mellékelt adatok jelzik,szart sem érnek...de legalább lenne annyi eszetek hogy önként karanténba rakjátok magatokat, ha már ennyire szíveteken viselitek a dolgot.. nem az én generációm foglalja el az intenzív ágyakat!!! a fiatalabb generáció jóformán orvoshoz nem fordul ezzel!!! és ezeket nem bántásból írom...ezek tények...
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem vitázom. Kisütött a Nap, kék az ég, Nem mérgelődök, nem rontom a hangulatomat!
Pálinkás Pál
@Nessy: igazad van...én is kiültem kicsit a teraszra... bár azért nincs meleg...a kertben nem nagyon lehet tevékenykedni.,...
division
@Pálinkás Pál: Dehogynem lehet gyártani. A sok szigorú előírás miatt tart egy-egy vakcina engedélyeztetése akár évekig, de vészhelyzetben változik a helyzet. Mindegy, ücsörögj a kertedben a teraszon, és írj egész nap a propin, szerencsés ember lehetsz, ha más dolgod sosincs az életben:-) Jövő héttől végre már a negatív tesz miatt újra indulhat nálunk is az élet, pár hónapig védett lesz ilyenkor az ember, addigra meg itt a vakcina.
Pálinkás Pál
@division: mint említettem volt...magam ura vagyok,...nincs főnököm...ergo azt csinálok amit akarok, bizonyos határokon belül...a vakcinával meg legyen szerencséd...
Nessy
@division: Hurrá! Ez egy jó hír mára!Sajnos nincs teraszom,sem erkélyem.Marad délután a csendes utca, ahol néha csak magammal találkozok.:-))))
division
@Nessy: Erkélyed az hogy nincs? Terasz még oké, ha nem kertes házban laksz, de erkély?
Nessy
@division: Egy száz éves, kétemeletes épület Óbudán, 16 lakással. De "örököltem" egy fél teraszt, Pécsett a hugomék házánál. :-))))) Mint apai örökségre igényt tartottam rá. Mondták, hogy vihetem! :-))) Viszont a múlt héten gondoláztam a konyhába!
division
@Nessy: Akkor már értem. Hozasd el azt a fél teraszt gyorsan!:-))
Nessy
@division: Gondolom örülne az ökormi. ha az ablakhoz állítanám az jutca felől.! :-))))) Befelé a zárt lépcsőházzal nem tudnék mit kezdeni. :-)))
Nekik ott a Tettyén elfér a 6 * 8 m.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.