Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül – jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este.

A volt magyarországi nagykövet fia lesz Biden külügyminisztere

Tokió, 2016. január 16. Antony Blinken amerikai külügyminiszter-helyettes, japán partnere, Szaiki Akitaka és Lim Szung Nam dél-koreai első külügyminiszter-helyettes (b-j), mielőtt megkezdődik a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság atomprogramjának felszámolását megvitató tárgyalás Tokióban 2016. január 16-án.

A közlést sem Biden munkatársai nem kommentálták, sem Antony Blinken. Az 58 éves Blinken 2015 és 2017 között külügyminiszter-helyettes, azt megelőzően pedig Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt. Pályáját Bill Clinton kormányzata idején kezdte a külügyminisztériumban.

Internetes honlapján hétfőre virradóra a The New York Times is azt jelentette, hogy Biden Blinken mellett dönt. A lap "a globális szövetségek" híveként írta le Blinkent, megjegyezve, hogy ő Joe Biden legközelibb külpolitikai és nemzetbiztonsági tanácsadója.

Korábbi sajtóértesülések szerint Joe Biden fontolgatja Susan Rice, az Obama-kormányzat ENSZ-nagykövete jelölését is a külügyminiszteri posztra. Rice a napokban újságíróknak nyilatkozva "nyitottnak" mondta magát e jelölésre.

Katie Bedingfield, Biden kommunikációs tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak nyilatkozva – kérdésre válaszolva – közölte, hogy Joe Biden kedden hozza nyilvánosságra a várható kormányzata tagjainak névsorát.

Hasonlóképpen nyilatkozott Ron Klain, Biden leendő kabinetfőnöke is az ABC televízióban.

Jennifer Psaki, Biden egyik tanácsadója, a CNN televízióban, szintén vasárnap, arról beszélt, hogy a leendő Biden-kormány "sokszínű lesz". Úgy fogalmazott: a Bidenre és alelnökjelöltjére, Kamala Harrisre szavazók között "vannak progresszívek, mérsékeltek és republikánusok is, jóllehet, az amerikaiak túlnyomó többsége nem e meghatározások szerint gondol önmagára". Hozzáfűzte: a várható kormányzat tükrözi majd Amerikát.

"Vagyis ez ideológiai sokszínűséget jelent majd, s (Biden) azt szeretné, hogy többféle felfogású ember üljön az asztal körül" – mondta.

Bernie Sanders, az Egyesült Államokban radikális baloldalinak számító nézeteiről ismert vermonti független szenátor még pénteken az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt: "számomra teljesen egyértelmű, hogy a progresszív nézeteknek helyet kell adni a Biden-kormányzatban". Nyilatkozatát elemzők úgy értékelték, mint nyomásgyakorlást Joe Bidenre.

Antony Blinken édesapja, Donald Blinken Magyarországon volt amerikai nagykövet a kilencvenes években – írja az MTI.

A közszolgálati hírügynökséggel szemben a hvg.hu fontosnak tartotta megemlíteni, hogy 

Anthony Blinken anyja magyar,

az apja, Donald Blinken, 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Donald Blinken mostani felesége, Vera is magyar születésű, 1950 óta az USA-ban él. A Közép-Európai Egyetem Nyílt Társadalom Alapítványának nagy támogatói, a szervezet 2015-ben fel is vette a nevüket, így lett Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Alapítvány.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA pool/Nogi Kadzuhiro

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Na kakaduPetyuka túlmozgásos rohangálásos idegbaja rohamot fog elszenvedni:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
"2014 októberében a 7750-es elnöki proklamáció alapján, amely korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személyek amerikai egyesült államokbeli belépésének felfüggesztéséről szól, az Egyesült Államok megtagadta a beutazás lehetőségét hat meg nem nevezett magyar köztisztviselőtől. A kitiltás indokait az amerikai hatóságok nem ismertették, később úgy nyilatkoztak, hogy „semmilyen konkrét adattal nem rendelkeznek, információikat a sajtó- és az internet nyilvánosságán keresztül szerezték be, úgy, mint egy hírügynökség riportjai és a magyar sajtóhírek”"

💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
sgl
Magyarországon a Fidesz holdudvarán kívül majdnem mindenki tudja, hogy a Fidesz vezetésének nagy része Soros György ösztöndíjasa volt. Franciaországban viszont ez még meglepőnek – ne adj’ Isten, ellentmondásosnak – tűnik.

A l’Express megszerezte Orbán motivációs levelét, amelyben pénzre pályázott Soros Györgynél.

24.hu/belfold/2018/03/31/orban-viktor-levele-soros-gyorgyhoz-osztondij/
sgl
Gyűlnek a felhők!
nepszava.hu/3100238_europanak-fel-kell-lepnie
..
"Elkötelezett híve vagyok az EU-nak mint a jogállamiságra épülő nyitott társadalom mintájának. Magyar zsidó származású vagyok, különösképpen foglalkoztat a magyarországi helyzet, ahol több mint 30 éve aktív emberbarátként tevékenykedem.

Orbán egy bonyolult kleptokratikus rendszert épített ki Magyarországon, hogy csupaszra rabolja azt. Nehéz megbecsülni, hogy mennyivel gazdagította családját és barátait, de sokuk rendkívül gazdag lett. Orbán most a Covid-19 új hullámát használja a magyar alkotmány és a választási törvény (ismételt) módosításához, hogy alkotmányos eszközökkel sáncolja el magát az egész életre szóló miniszterelnöki posztra. Ez tragédia a magyar emberek számára.

Hadd említsek néhány példát arra, hogy hogyan rabolta ki Orbán a magyar embereket. Hatalmas összegű állami pénzt utalt át számos magánalapítványnak, amelyeket közvetve irányít. Okos alkotmányos trükkel Orbán most végleg eltávolítja ezeket az eszközöket a nyilvánosság elől; kétharmados parlamenti többségre lenne szükség, hogy visszajuttassák őket a magyar néphez. Az érintett összegek közel 2,8 milliárd dollárt tesznek ki. ..."
Csizmás Kond
Mongyuk ez a sokszínű Biden felfogás nem sok jót jósol. ...na de az ők bajuk...és az amúgy is folyton a világhatalom éllére igyekvő törekvésük legalább hamarább összeomlik.
Nyírfa
@sgl: 10.29

Tiszta fejű írás, érződik belőle az őszinte aggodalom, de mutatja a kivezető utat is. A magam részéről Magyarország tiszteletbeli elnökévé avatom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok