Bejelentette lemondását hétfőn Ludovic Orban román miniszterelnök, miután az általa vezetett jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) elvesztette a választásokat az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben.Bejelentette lemondását Ludovic Orban román miniszterelnök

Orban azt mondta: nem ragaszkodik semmilyen tisztséghez, lemondásával utat akar nyitni egy jobbközép kormánykoalíció megalakítása előtt. Kifejezte meggyőződését, hogy a koalíciós kormány vezetőjét is a PNL adja majd.

Hozzátette: ügyvivő miniszterelnököt az államfő nevez majd ki a kormány tagjai közül.

A tavaly óta kisebbségben kormányzó PNL, amelyet a közvélemény-kutatások egész évben a parlamenti választások biztos győztesének jósoltak, vasárnap a voksok mintegy 25 százalékát szerezte meg, a választásokat pedig a PSD nyerte meg 30 százalékot közelítő eredménnyel.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát igen..ezért irigylik Orbánt, neki 2/3-a van, nem foglalkozik holmi koalíciós válsággal...főleg, hogy a KDNP segíti...

Orbán Viktor a hír hallatán hátradől, és kér egy kávét(kis rummal az alján)
verőce21
Hogy ekézte a Miniszterelnökünket a megválasztása után... :)
rokker33
ORBÁN VIKTOR és GYURCSÁNY FERENC!!LEHET KÖVETNI A PÉLDÁT ÉS LE LEHET MONDANI.Már 30 év nem volt elég nektek büdös senkiházi mocskok !!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Mert ha m enni kell, hát menni kell. A drusza követhetné ezt az elsőrangú ötletet!
Sámannus
Csak készül a kormányalakításhoz, és a tárgyalásokon jó programot akar kidolgozni. Ennyi.
Nessy
Lehet úriemberként is átadni a vezetést! Trump tanulhatna egy hangyafülnyit!
Nálunk ilyen probléma nem lehet! A szavazat összesítő programot készitőés működtető céget megvette Lőrinc barát, Lőrinc barátot megvette Orbán. Kicsit több helyen csúsznak el a sorok, kicsit többször fog lefagyni, és megfelelő adatot veszteni. Kicsit több levélszavazatot kreálnak. Arról nem is beszélve, hogy nálunk 45% körül fix a 2/3! És még ki tudja hányszor fogják módosítani a járvány ideje alatt a választási törvényt! Jobb helyeken ezt nevezik törvényesített csalásnak.
gina
Elirhatnák a nevét Viktor lenne az igazi, esküszöm mennék templomba és egy imát mondanék...
ómió
A mi Viktorunk meg "bemutat" az efftársaknak!
Eladott Ország
@rokker33: tegnap, 21:06 ☻ Tájékoztatásul közlöm, hogy 2010 óta a fidesz nevű bűnöző és politikai prostituált banda uralkodik, totálisa kifosztva, lerabolva az országot, kiépítve a diktatúrát és telibeszarva a demokráciát!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/110318217_2901549066798212_8344312906775102995_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=x48xR1_TrsYAX8wf2mQ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e230b99f8ef081ea386557d17762b981&oe=5FD3437B
ómió
@Eladott Ország: Újabb "összeállítás" az Athina Híradó "anyagából", fajgyökér? Az efftársi aljasság és mocsok "kutatásában" elért "kimagasló eredményeidért" Böszme vezéred tuti felterjeszti efftársiasságodat a Lenin Díjra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.