Orbán Viktor szerint kis túlzással magyar vakcinának is nevezhetjük a Pfizer és a BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát, mert amerikai pénz és magyar ész van benne. A miniszterelnök szerint büszkék lehetünk a Nobel-díj esélyeseként is emlegetett, Karikó Katalinra, „a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként”. Szerzőnk annak járt utána, kiknek és minek köszönhetjük a vakcinát. Hazájukban érvényesülni nem tudó magyar, török és libanoni-örmény bevándorlók állnak azon cégek mögött, amelyek megváltoztathatják a járványok elleni küzdelmet. A koronavírus elleni első két vakcinát két olyan cég engedélyeztette, amelyet Libanonból és Törökországból származó bevándorlók alapítottak egy magyar kutatónő módszere alapján. Karikó Katalin 30. születésnapjára, 1985-ben nem túl kedves ajándékot kapott a Szegedi Biológiai Kutatóközponttól: egy elbocsátó üzenetet. A kutatónő a ’80-as években egy kevesek által értett jelenséget tanulmányozott, a messenger vagy hírvivő RNS (mRNS)...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Ez itt kérem, nagyon nem Amerika

Még a matyarosított balkáni alapétel együttes főzése sem teszi azzá

Mottó:
„A bevándorlók sikereihez azonban nem csak bevándorlók kellenek. Szükség van a befogadó államok megfelelő kulturális, tudományos, politikai és gazdasági intézményrendszerére is.”

Ha kicsit megkapartatik az orbáni blődli, gyorsan kiderül, hogy nem csak büdös paraszt-bunkóság kisújszállási asszonyságozkodni és kijelenteni, hogy a vakcinához amerikai pénz és magyar ész kellett. Valójában – egy műveletlen paraszt-suttyótól nem véletlen – tudatlanság is.
Ha a maga logikátlan és tájékozatlan módján valójában azt a tényt forgatta ki, hogy bevándorlók tették naggyá Amerikát. Mondhatnánk, hogy a migráncsok. A vakcinánál maradva a türk vagy éppen kun-magyar mellett számos sőt többségében nem igazán európai ország leszármazottjai.
Igen Amerikában a lehetőségek hazájában – mint esetünkben is – különböző országokból érkezettek egymást segítve „teszik naggyá Amerikát.” Mint ismert a magyar észnél semmivel sem jobban sántít az amcsi pénzt dolog.
Nos erről ennyit. Azonban meg kell jegyezzem, hogy ezzel nem merül ki a nagyon más világ. Mert ugye ott az inspiráló környezet.
Amire igazából mi sem panaszkodhatunk. Nem, nem örültem meg Orbán hatalmi tobzódása nem csak a szellemi elitünk egyébként is meglévő elvágyódását erősített fel, de tébolya az ide importált migráncsoknak is egyedi légkört teremtett; lásd Vidnyánszky, Demeter vagy a többi határontúli, pontosabban az inkriminált orbáni terminológiával: ukrán, román egyéb – ha nem is adja – osztja nálunk az észt! =))
lusta
@RonaGyuri: Közben megy a nagy panaszkodás, hogy elszippantják Magyarországról a szaktudást. Nincs ebben semmi érdekes. Kezdjük az elejé. Sok fiatal már egyből külföldi egyetemre akar menni. Igazuk van. A tanulásuk, lakhatásuk az életük olcsóbb, mint a hazai ˝ingyenes˝ okatatásban. Gyorsan mondok egy példát. Az Erasmus program keretében az emberke kapott egy lehetőséget. A külföldi egyetem látva a kiváló eredményeit és hozzáállását, ösztöndíjat ajánlott neki. Kiváló eredménnyel diplomázott és azonnal elhelyezkedett egy másik ország szakmája szerint vezető üzemébenA kezdő fizetése az ottani viszonyoknak megfelelő. Ha itthon marad és elvégezvén ugyanolyan kiváló eredménnyel, lett volna esélye erre az állásra? Nem. Idehaza mehetett volna nettó éhbérért valamelyik céghez. A másik eset. Itthon a fiatal ambíciózus informatikus a fővárosba ment dolgozni, mert igen jó fizetést adtak. Ma már külföldön dolgozik, mert, igaz nem sokkal kapott többet, de a lakhatási és megélhetési lehetőségei nagyságrenddel kevesebbek, mint a pesti albérlete. Tehát a nettója másfélszerese lett az amúgy sem kevés informatikusi hazai fizetésének. Majd hülye lett volna itthon maradni.
Nessy
@lusta: Miután Palkovicsnak sikerült a kutató intézeteket gyámság alá helyezni, a járvány múltával jó páran máshol folytatják a kutatást, amire itthon nincs szükség, mert nincs népgazdasági haszna. Legalább is az elején. Hiszen Karikó és társai témája sem jelentett a kezdeti fázisban gazdasági hasznot, most viszont a vakcinával megmentheti s gazdaságot is az emberek gyógyítása révén.
kokopelli
@lusta: A Kariikó Katikát nem szippantották el,hanaem az apucija vitte ki a nagy,széles vadnyugat New York falujába!
...és a kislány tanult,tanult és tanult odaát! Ennyi!! ...és a germánok felfigyeltek rá...! Ende! (;-))
Sámannus
A mi drágálatos pohosunk bizony csak és kizárólag hazudni képes. Amikor amerikai pénzről hablatyolt, az bizony arab befektetőktől volt sőőőt migráns befektetők. Basszus ebből a hazugságból nem lehet kimászni
Sámannus
Ha megnézzük Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr is csinyátatott vakcinát, és akkoriba a pohost majd megütötte a guta, és lobbiztak is ellene, míg a kormány ki nem szállt és be nem látta, hogy a mi az országnak jó az piszkosul nem tetszik a fidesz barmainak. Ennyit az ersztyény csatorna szemetekről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.