78 éves korában meghalt Nikolai Antoshkin, aki kulcsszerepet játszott Csernobilban a katasztrófa idején írta meg a 444.

Nikolai Antoshkin volt annak az egységnek a parancsnoka, ami az atomerőmű felrobbanása után keletkezett tűz eloltásáért felelt. Mivel Antoshkin is ott volt a helyszínen, ezért nagy mennyiségű radioaktív sugárzásnak volt kitéve.

Nehéz betegség után hunyt el

- áll az orosz parlament szóvivőjének közleményében, ugyanis Antoshkin 2014 óta az Egységes Oroszország párt egyik megbízottja volt.

Szergej Nevrov, a párt parlamenti frakciójának vezetőjének elmondása szerint Antoshkint COVID-19 miatt szállították kórházba.

Anthoshkin 1986-ban a Szovjet Légierőben szolgált, akiknek a segítéségét kérték az atomerőmű helyén keletkezett tűz eloltásához, miután kiderült, hogy a levegőből sokkal könnyebb tudják oltani a tüzet, mint a földről. Körülbelül két hét alatt sikerült helikopterek segítségével megfékezni a lángokat, miután nagyjából 5000 tonna homokot és bórt szórtak le. A tűzoltásban részt vevő helikopterpilóták és tűzoltók egy része heteken belül belehalt a sugárzásba. Az akcióban résztvevőket hősként tisztelik Oroszországban.

Forrás:444
Kép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.