Alig egy nappal azután, hogy véglegessé vált: Harry herceg és felesége, Meghan Markle tényleg szakít a brit királyi famíliában betöltött feladataival, kiszivárgott: II. Erzsébet brit uralkodó hiába reagált udvariasan a nyilvánosság előtt, valójában rendkívül feldühítette unokája döntése. Írja a Blikk.

Meghan és Harry tavaly januárban jelentették be, hogy kivonulnak a királyi családból, nem vesznek részt az udvari feladatokban és az Egyesült Államokba költöznek. Károly herceg és a néhai Diana hercegnő másodszülöttje és felesége akkor annyiban maradtak a királyi családdal, egy év után felülvizsgálják a történteket és végleges döntést hoznak. Ez most meg is született, Harryék pedig megerősítették: a jövőben nem látnak el hivatalos feladatokat a királyi család tagjaként.

Tényleg berágott a királynő Meghan-re és Harryre: Iszonyatos tiszteletlenség, egyék meg, amit főztek!
Kép:MTI/AP/

Ez újabb mélypontra taszította Harryék és a királynő kapcsolatát. A The Daily Mail brit lapnak a Buckingham-palota névetelenséget kérő illetékesei azt mondták:

Harryék közleménye iszonyatos tiszteletlenség az idős királynővel szemben pont akkor, mikor férje, Fülöp herceg kórházba került.

A lap forrása azt is hozzátette: 

nagy sikerük volt, mikor nekiálltak a független életüknek, és ehhez sok sikert is kívánunk. De ne feledjék: végül mindenkinek azt kell megennie, amit főzött!

II. Erzsébet közleményt adott ki, melyben azt írta:

Sussex hercege és hercegnője megerősítették a királynőnek, hogy nem térnek vissza a uralkodói családi feladatokhoz.

Az uralkodó tudatta azt is, Harry tiszteletbeli és jószolgálati tisztségeit (mint például a haditengerészetnél szerzett tiszteletbeli címei, sportszövetségi és jószolgálati feladatait) is visszavonja, mindezek visszaszállnak a királynőre.

Mindezzel a szakértők szerint egyértelművé tette unokájának: a szakítást véglegesnek tekinti és nem is számít már rá és feleségére.

Nem kellett sokat várni Harry és Meghan ingerült viszontválaszára. Udvariasan, de érezhetően feszülten azt írták:

mint azt az elmúlt évben végzett munkájuk is bizonyítja, Sussex hercege s hercegnője elkötelezettek feladataik iránt az Egyesült Királyságban és szerte a világon.

A királynőnek visszaszúrva hozzátették: hivatalos szerepüktől függetlenül továbbra is felajánlják támogatásukat mindazon szervezeteknek, melyeket korábban is segítettek.

Mindannyian a szolgálatnak élhetünk. Szolgálni egyetemes!

A palotai illetékesei ugyanakkor azt remélik, enyhülni fog a feszültség, és a családi kapcsolatokat megnyugtatóan rendezni tudják majd.

Forrás:Blikk
Címlapkép:MTI/AP

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Egész életükben abból fognak élni, hogy Harryban és gyermekeiben királyi vér folyik. Magánemberként szolgálhatnak, amit csak akarnak, de hercegként és hercegnéként már nincs joguk. Ennél nagyobb gondja ne legyen az emberiségnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Egész életükben abból fognak élni, hogy Harryban és gyermekeiben királyi vér folyik. Magánemberként szolgálhatnak, amit csak akarnak, de hercegként és hercegnéként már nincs joguk. Ennél nagyobb gondja ne legyen az emberiségnek.
jesz
ez a néger picsa mint sussex hercegnője? A királynő ezt nehezményezi, még ha nem is mondja(nyílvánosan)

Arra kíváncsi lennék, hogy Trump beváltotta-e amit ígért? Azt, hogy nem engedi meg ezeknek az ingyenélést Floridában...fizessék meg a lakhatást legalább...
Katalina62
@Nyírfa:ők akarták ezt, hát megsértődni nem kéne! Egyébként egy másik cikkben azt olvastam, hogy a királynő azt nyilatkozta, elfogadta a döntést, de hogy ettől még a királyi család szeretett tagjai maradnak!
Nyírfa
@Katalina62: Igen, a kirakatba ezt a közleményt ragasztották.
Katalina62
@Nyírfa: a királynő nem egy szörnyeteg! Magánemberként, bizonyára szereti az unokáját, a családját. A nyilatkozat számomra ezt mutatja! Királynőként viszont igaza van. Harry, és Meghan meglehetősen furán kezelik a dolgot, a vagyon, és rang, és még a hírnév is kell, de az ezzel járó kötöttség, kötelezettség már nem! Megvannak sértve mert az orrukra koppintottak!
Klubtag
Azt meg lehet érteni, hogy Harry herceg berzenkedik, hogy hova is született szegényke és nem fűlik a foga a kötelezettségekhez, de akkor meg kéne vonni tőle az összes előnyt is, amit a születése jogán pillanatnyilag élvez. Legyen szabad vállalkozó Amerikában - mely egyébként ugyebár a korlátlan lehetőségek hazája - származása okán még mindig nagyobb előnnyel indul, mint sok millióan. Meghanról lesújtóbb a véleményem, mivel ő nagyon jól tudta, hogy kihez megy hozzá és ez a választás mivel járhat, de az események tükrében úgy tűnik becsapta a királyi családot. Amerikai celeb-nek elmegy, a királyi család tagjától elvárt szerep jelmeze nagy neki, ehhez felnőni több kellene, mint filmsztárság.
Nyírfa
@Klubtag: Állítólag idilli volt a két testvér, Harry és Vilmos, valamint Katalin és Harry kapcsolata, azt is olvastam, hogy Harry egyik legjobb barátja a nemrégen édesanyává vált Eugénia hercegnő volt. Meghan megjelenése a családban ezeknek a viszonyoknak véget vetett, nem azonnal, hanem fokról fokra.
Azt hiszem, Harrynek lenne min gondolkodnia. De jön a 2. baba, Meghan ezzel abszolút bebiztosította magát. Ritka ellenszenves hölgy.
luiz
Eközben kásler gőzerővel keresi orbán királyi felmenőit XD
Hofi is mondta:
-Mi a különbség Isten és orbán viktor között?
-Isten nem akar orbán viktor lenni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.