A Norvég Nemzeti Múzeum megerősítette, amit eddig csak sejteni véltek – a szöveget maga a művész írta a festményre. Az expresszionista festmény mára univerzálisan a szorongás szimbólumává vált, még emoji is készült belőle. A festmény bal sarkán alig láthatóan egy ceruzával írt szöveg sejlik „csak egy őrült festhette”. Habár a szakértők előtt nem volt ismerettelen az ecsetvonások mögött rejlő szöveg, sokáig nem tudták eldönteni, hogy Munch írta, avagy valaki megrongált a képet. A rejtély azonban megoldódni látszott, miután a szöveget összevetették Munch leveleinek és naplójának kézírásával. A teljes hír a PannonHírnök Kultúra rovatában olvasható

Forrás: pannonhirnok.com
Feltöltő: orfeusz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orfeusz
@RonaGyuri: Már megint ez a fránya perspektíva! Az Önével szemben, Janus Pannonius-é hozzánk közelebb áll. Megértem, hogy bulvár szemétdombunkban turkálva zavaró színházi eseményekről, Kocsis Zoltánról, Miklósa Erikáról,Molnár Leventéről, Rákász Gergelyről (...tovább is van, mondjam még?) és hasonló személyekről olvasni.Ne tegye, vigyázzon ezekkel a tartalmakkal! Zavart okoznak! Lassan tiltólistára vagy szerencsés esetben nem ajánlott kategóriába kerülnek. Örkényt pedig kiváltképpen mellőzze. Önnek nem ajánlott, belőle egy perc is sok(k).
RonaGyuri
@orfeusz: menjél szépen haza és ott pofátlankodj, szaros román bunkó!! =))
orfeusz
@RonaGyuri: Tisztelt RónaGyuri eltvtásrúr! Hasonló programjavaslatot - kéretlenül -, már kaptam. Igaz nem Erdélybe, hanem Kárpátaljára. Feltételezem, hogy aggódik értem, ezért az ajánlat. Ne tegye. Ígérem vigyázok magamra, ha megegyezünk, hogy nem száműzi Munkácsyt Ukrajnába, Mikszáthot Szlovákiába,Adyt, Aranyt,Jávor Pált Romániába. Én meg had ne legyek téma :-) Engedelme nélkül is maradok, jó ez a föld. Tudja túl sok halottam nyugszik itt, vigyázok rájuk."Úgy kell, hogy te is értsd:
Nem éltél hiába,
Az a hely, ahol élsz: világnak világa."
RonaGyuri
@orfeusz: ismét tanúságot tettél arról, hogy egy buta műveletlen román bunkó vagy. Nem csak azért mert történelmietlenek a hivatkozásaid, de azért is mert veled ellentétben valakik voltak és nem ócska műveletlen paraszt-suttyók! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és nem azzal vétették észre magukat, hogy az itthon-lévőket másodosztályú magyarnak akarják beállítani! =))
orfeusz
@RonaGyuri: Milyen nagyszerű! Látja egy rövid tényeket nem nélkülöző kommunikáció és máris megcsillan valami fény a nagy magyar sötét pusztai éjszakában. Miközben azon morfondíroztam, hogy lám ismét egy hazám fia, akire nem jellemző a gondolkodás szenvedélye, rám cáfol! Ön is úgy véli, hogy Kocsis Zoltán, Miklósa Erika,Molnár Leve, Rákász Gergely nem bulvár figurák, kulturális értéket közvetítenek. Lehet, hogy közben még egy Örkény egypercest is elolvasott? Ne pironkodjon, ha így történt! Nincs ám egyedül, előfordult ez már mással is. Jó egészséget kívánok Önnek! Ha még nem tette volna, regisztráljon! Vigyázzon magára!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.