Egy ausztrál kutatók által vezetett nemzetközi tanulmány szerint a túlsúlyos vagy elhízott betegeknél nagyobb a kockázata a Covid-19 súlyosabb lefolyásának – írja a Bors.hu.

Kutatók szerint ezekre az emberekre van a legrosszabb hatással a Covid
Fotó:Pixabay

A Diabetes Care folyóiratban publikált kutatást a túlsúlyos vagy elhízott Covid-19-páciensek esetében annak is nagyobb a valószínűsége, hogy oxigénpótlásra vagy lélegeztetésre szorulnak, szemben az egészséges súlyú betegekkel.

A tanulmány 7244 felnőtt, Covid-19 miatt kórházba került páciens esetét vizsgálta. A betegeket 11 ország 18 kórházában kezelték, 34,8 százalékuk volt túlsúlyos és 30,8 százalékuk elhízott.

Az elemzésből kiderült, hogy az elhízott Covid-19-páciensek gyakrabban szorultak oxigénpótlásra és 73 százalékkal nagyobb valószínűséggel vált szükségessé számukra a gépi lélegeztetés. Hasonló, de enyhébb kimenetelű következményekkel találkoztak a kutatók a túlsúlyos betegeknél is.

Danielle Longmore, az MCRI szakértője hozzáfűzte:

eredményeik arra figyelmeztetnek, hogy sürgősen be kell vetni olyan új stratégiákat, amelyekkel kezelni lehet az elhízás összetett társadalmi-gazdasági mozgatórugóit, valamint olyan közpolitikai intézkedéseket, mint például a gyorsételek reklámozásának korlátozása.

Forrás: Bors.hu
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
@fideszes gyökér: de fő, hogy a kommentelők tudnak a sorok között olvasni, és még a tejesüvegben is megtalálják a Fideszt.
Namely
@fideszes gyökér: De ez nem az az idő, és főként nem az a cikk.
Néro
Szerintem nálunk arra a 25.000 volt rossz hatással. Kutatás nélkül mondhatom.
simmering73
Ahogy ez a fidesz potentát mondja. Magyarországra a legrosszabb hatással a fidesz van. Durván 2 millió ember agyát zanzásította meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.