Magyarország vétója akadályozta meg az EU-t abba, hogy kiadhassa a Kínát elítélő nyilatkozatát, amelyben a hongkongi elnyomás miatt marasztalták volna el az országot. Magyarország vétója akadályozta meg az EU-t abba, hogy kiadhassa a Kínát elítélő nyilatkozatát, amelyben a hongkongi elnyomás miatt marasztalták volna el az országot...

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Hűségnyilatkozat és baljós árnyak

Újabb vétóval okvetetlenkedik az Orbán rezsim

Magyarország megvétózta az EU Kínával szemben, a hongkongi szabadságjogok megsértése miatt tervezett közös nyilatkozatát

Az eset egyáltalán nem szokatlan, az Orbán kormány kifejezetten szórakoztatónak tartja az ilyetén kekeckedéseket. Azonban ez most lényegesen nagyobbat ütött a szokásosnál:
Egyfelől a kínaiak lényegében lerántották a leplet Szájjártatóékról; a kínai kommunista párt hivatalos propagandalapja, az angol nyelvű Global Times szerint: „ a magyar külpolitika ismét bebizonyította, hogy az ’érzékeny kérdésekben’ kitűnik Kína-barát attitűdjével az Európai Unión belül.”. Sőt beszámol arról is, hogy „Szijjártó a legutóbbi kínai tárgyalásokon egyértelműsítette, hogy Magyarország minden olyan lépést meg fog akadályozni az EU-ban, amelyek rosszat tennének a kínai-magyar kapcsolatoknak. ”
Másfelől; „A sorozatos magyar vétók miatt a német külügy tehát akár az uniós külpolitika eddigi rendszerét is átalakítaná, hogy egyetlen tagállam ne blokkolhassa az EU-t. Jelenleg teljes egyetértésre van szükség a közös nyilatkozatokhoz, Berger javaslata alapján azonban a jövőben elképzelhető, hogy egy-két ellenző dacára például kétharmados többséggel is el lehetne fogadni az uniós állásfoglalásokat.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.