A vasárnap esti EB döntő óta extázisban vannak az olaszok, se szeri se száma az ünnepléseknek, ami könnyen melegágya lehet a delta-variánsnak. 

Az egészségügyi hatóságok hivatalos közlései szerint augusztus második felében várják a korábbiaknál erősebben fertőző delta tetőzését, amikor is a mutáció gyakorisága elérheti a kilencven százalékot az új betegek között – írja a Blikk.hu.

A járványkorlátozások június 28-i teljes feloldása óta, amikortól szabadtéren a szájmaszk viselete sem kötelező, minden tartományban emelkedett a napi esetszám, amely országos szinten a korábbi százról ismét ezer fölé lépett.

Delta-variáns: Olaszországban nagy ára lehet az EB ünneplésnek

Fotó: ANDREAS SOLARO / AFP

Roberto Speranza egészségügyi miniszter kijelentette, "még mindig a pandémiában élünk". A második legnépesebb tartomány, a közel hatmilliós Lazio egészségügyi tanácsosa, Alessio D'Amato úgy reagált, hogy "semmi nem indokolja az ismételt szigorítások bevezetését, amíg a kórházak Covid-19 osztályai üresek".

Jelenleg országosan valamivel több mint ezer Covid-19 beteget kezelnek kórházban a három hónappal ezelőtti harmincezerhez képest. Intenzív osztályon 158 beteg van a negyedévvel ezelőtti majdnem négyezerhez képest.

Az egészségügyi tárca bejelentette, hogy az átoltottak számának emelkedésével bizonyos közlekedési eszközökön, egyes szolgáltatások igénybevételekor, valamint a vendéglátásban kötelezővé teszik az olasz és egyben EU-s védettségi igazolást.

Forrás: Blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
-Szarunk a vírusba!
-Nyertünk!
-Ez a lényeg, a halottak nem számítanak...

-már a migráncsokat is szeressük, olyan jók vagyunk fociban...
verőce21
Még üzleti útra sem lehet kiutazni Olaszországba.
(Csak a migránsok hajói köthetnek ki akadálytalanul.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.