Az osztrák fővárosban akkreditált amerikai diplomaták és más kormányzati alkalmazottak körében tisztázatlan eredetű megbetegedéseket észleltek. Washington vizsgálatot indított – írja a Telex.

Rejtélyes megbetegedés ütötte fel a fejét a bécsi amerikai nagykövetségen
Fotó: Pixabay

A rejtélyes egészségügyi panaszok Joe Biden amerikai elnök januári beiktatása után jelentkeztek, és hasonlóak azokhoz, amelyeket a havannai amerikai nagykövetség nagyjából 20 munkatársánál észleltek 2016-ban és 2017-ben.

Azokat a – kisebb agykárosodással járó – eseteket a gyanú szerint rádió- vagy mikrohullámmal elkövetett támadások okozták, de a pontos okot a mai napig nem nevezték meg.

A Havanna-szindrómaként emlegetett megbetegedések tünetei leginkább az agyrázkódáshoz hasonlíthatók, a betegek az esetek többségében fejfájásra és szédülésre panaszkodtak. Volt, aki több hónapos orvosi kezelésre szorult.

Bécs a színfalak mögötti diplomácia és az egymással vetélkedő hírszerző szolgálatok titkos tevékenységének egyik fő helyszíne. Jelenleg is itt zajlanak közvetítők útján tárgyalások Irán és az Egyesült Államok között az iszlám köztársaság atomprogramjáról.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Novi-csoki? Az édeség egészségtelen.
Toller Béla
A mikrohullámok detektálhatók, tessék a végére járni ennek ! És ha beigazolódik ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.