Már 46 országban mutatták ki a koronavírus mű-variánsát, amely az amerikai kutatókat egyre komolyabb aggodalommal tölti el – szúrta ki az Index a Newsweek cikkében.

Egyre gyorsabban terjed egy vírusmutáns, amely a vakcinákkal szemben is ellenálló lehet
Fotó: Pixabay

A mű-variáns az Egyesült Államok összes tagállamában jelen van már, és a szakértők attól tartanak, hogy

néhány sajátos mutációja miatt a mű rezisztens lehet az oltásokra.

Ezt erősíti, hogy Angliában és Belgiumban olyan emberek is meghaltak már a variáns által okozott betegségben, akik korábban mindkét oltást megkapták. 

Anthony Fauci, az amerikai kormány orvosszakértője azt mondta, figyelnek a műre, de egyelőre a delta variáns okoz nagyobb gondot. Úgy látja, még ha a variáns csökkenti is a vakcinák hatásosságát, az oltás akkor is ad valamilyen szintű védelmet ellenük.

Forrás: index.hu, newsweek.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Hahahaha. Ezért oldott fel és szúntettett meg mindent Dánia és Románia... Lassan Horvátország is erre a pályára áll..
Aki ezt a süket dumát bevedzi, hogy igy a virus meg ugy a virus azt tényleg teljesen hülye.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
division
@Gazella: Ez csak Dánia:
"2021. július 1-jén Dániában is érvénybe lépett az egységes európai, védettséget igazoló digitális COVID-igazolvány alkalmazása, amely a tagállamokon belüli korlátozásmentes utazást kívánja elősegíteni. A dán védettségi igazolványhoz („coronapas”) hasonlóan, az uniós igazolványt („European Corona Passport”) Dánia az alábbi feltételekkel fogadja el:

1) Negatív koronavírus-teszt: immunitással nem rendelkező személyeknek egy 72 óránál nem régebbi PCR, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet kell felmutatniuk.

2) Védőoltás: a védettséget azon személyek esetében ismerik el a dán a hatóságok, akik az EMA által elfogadott vakcina egyikéből (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) megkapták a szükséges számú (általában 2) oltást és azóta legalább 14 nap eltelt.

3) Korábbi koronavírus fertőzés: az érintett személyek immunitásukat egy az utazást megelőzően legalább két héttel korábban elvégzett pozitív PCR teszttel tudják igazolni."
Szevasztok
Napi oltásellenes marhaság," lehet,lehet,lehet"
Pálinkás Pál
na vazze..most mi lesz rettegők?...kezdjetek szkafandereket beszerezni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.