Horvátországban a jövő héttől kezdve mindenki számára kötelezővé teszik a védettségi igazolást az egészségügyi és szociális intézményekben – közölte a horvát válságstáb kedden.

Kötelező lesz a védettségi igazolás – tovább szigorít Horvátország
Kép: Pixabay

Arról, hogy október elejétől az egészségügyben és szociális ellátásban dolgozóknak rendelkezniük kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív koronavírusteszttel, a múlt héten tett bejelentést Vili Beros egészségügyi miniszter. A nemzeti válságstáb által kedden elfogadott rendelkezés szerint ezt kiterjesztik minden olyan szolgáltatásra is, amely ezen intézményeken belül működik, legyen szó újságosról, gyógyszertárról vagy kantinról. Azoknak a dolgozóknak, akik nincsenek beoltva, és nem estek át a betegségen, hetente kétszer koronavírustesztet kell végeztetniük.

Védettségi igazolással kell rendelkezniük a betegeknek, de az őket kísérőknek, illetve látogatóknak is. Kivételt képeznek ez alól a 12 évnél fiatalabb gyerekek.

Akik nincsenek beoltva, és nem rendelkeznek gyógyultsági igazolással, de ennek ellenére megtagadják a tesztelést, nem léphetnek be ezen intézmények területére.

A tesztelés mindenki számára ingyenes.

Az elmúlt 24 órában 1061 új koronavírus-fertőzést azonosítottak az országban; a vírus okozta betegségben nyolcan haltak meg. Kórházban 738 beteget ápolnak, 102-en vannak lélegeztetőgépen. 

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: akkor vonuljatok karanténba...elvégre ti vagytok, akik oltás ellenére fostok...mi elvagyunk nélküle...egyébként hónapokkal ezelőtt javasoltam 1000 fő oltott, és ugyanannyi oltatlant, mint kontroll csoportot, megfigyelésre..persze mindenki lehurrogott...pedig normális kutatók ezt mondják régóta...csak nem mentek bele, mert feketén-fehéren kiderülne mekkora kamu az oltás!!! hiszen ugyanúgy elkapjátok, legalább annyi oltott van kórházban...akkor mit segített rajtatok??? könnyen lehetne bizonyítani hogy nincs igazam...szabaddá kéne tenni a kórházi adatokat...no vajon szerinted miért tiltakozik az oltáslobbi ez ellen???
division
@Pálinkás Pál: Vonuljatok ti, elvégre nem mi vagyunk az engedetlenek:-)
Pálinkás Pál
@division: mi nem félünk,és nem vagyunk rabszolgák,...
division
@Pálinkás Pál: A félelem és az elővigyázatosság nem ugyanaz. Rabszolgák...a mai nap poénja volt számomra.
division
@Pálinkás Pál: www.worldometers.info/coronavirus/country/us/
2020 februárban Fauci arról beszélt (kb. 5-10k fertőzött lehetett akkoriban az egész országban), hogy ha a vírus valóban olyan veszélyes mint a szakemberek gondolják, akkor akár 100 ezer ember is áldozatul eshet. Kis híján meglincselték a Trumpisták ezért a kijelentéséért.
Ma 720k halott, és emberek még mindig ott tartanak, hogy "nincs vírus", "vakcinalobbi".
Pálinkás Pál
@division: Fauci...aki a gyógyszergyárak zsebében van...eljárást indítanak ellene kenőpénz elfogadása miatt...és az USA-BAN SEM TUDSZ 500 AKTÍV KORÚ, NEM KRÓNIKUS BETEG ÁLDOZATOT MUTATNI...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.